Teraz jest 6 wrz 2025, 11:55

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 89 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 4 wrz 2004, 22:49 

Dedido: Jakich cywilów? Pomyliłeś strony... To terroryści swoje ataki kierują na cywilów :) a nie Amerykanie. Może po prostu przemęczenie... A Stanom nikt prawa do niczego nie dał... To jest odwieczne prawo silniejszego i tak jak powiedziałem; osobiście bardzo się z tego cieszę, że ten silny jest taki jaki jest a nie jest to na przykład... Związek Zdradziecki or something else like that (do niedawna [zimna wojna] 3a zaznaczyć w zasadzie nie wiadomo było nic do końca).
Reasumując: nie mówię, że terroryzm nie jest nieuzasadniony, bo jak wiadomo każda reakcja jest wzbudzana przez jakąś wcześniejszą akcję, ale on sam w sobie jest złą reakcją na jaką kolwiek akcję i zawsze będzie krytykowany i potępiany, bo tego tolerować nie wolno!

Tytuł:
PostNapisane: 4 wrz 2004, 23:13 

mcmt napisał(a):
Reasumując: nie mówię, że terroryzm nie jest nieuzasadniony, bo jak wiadomo każda reakcja jest wzbudzana przez jakąś wcześniejszą akcję, ale on sam w sobie jest złą reakcją na jaką kolwiek akcję i zawsze będzie krytykowany i potępiany, bo tego tolerować nie wolno!

Tak jak nie powinno się tolerowac napaści na czeczenie, ale jakoś kiedy rosjanie najeżdżali to żaden polityk nie wysyłał not kondolencyjnych :/ i po paru miesiącach świat (czyli również ci tak wielce potępiający terrorystów ze szkoły) położył na to lache. A teraz wielikie zdziwienie że czeczeńcy porwali szkołe ??

p.s. Wchodze na forum i myśle - kurde okota jednak porządny gość, otworzył topic, już miałem wysyłac mu laurke z różowym misiem z przeprosinami że źle o nim myślałem...a tu tylko COW :(

Tytuł:
PostNapisane: 4 wrz 2004, 23:37 

mcmt napisał(a):
Dedido: Jakich cywilów? Pomyliłeś strony... To terroryści swoje ataki kierują na cywilów :) a nie Amerykanie. Może po prostu przemęczenie... A Stanom nikt prawa do niczego nie dał... To jest odwieczne prawo silniejszego i tak jak powiedziałem; osobiście bardzo się z tego cieszę, że ten silny jest taki jaki jest a nie jest to na przykład... Związek Zdradziecki or something else like that (do niedawna [zimna wojna] 3a zaznaczyć w zasadzie nie wiadomo było nic do końca).

Chyba nawet wiadomości/faktów/informacji nie oglądasz. Ile było już przypadków że podczas np. wesel amerykanie przez swoją głupotę zabijali całe rodziny. Innym razem ostrzelali hotel, w którym spali dziennikarze. A te precezyjne operacje z helikopterów po których na ulicach jest pełno trupów cywilów.
Prawo silniejszego to bezprawie. Nie jest to powód od zabijania ludzi.

Tytuł:
PostNapisane: 4 wrz 2004, 23:51 

Dedido widzisz... Oprócz oglądania wiadomości/faktów/informacji, musisz troszkę poczytać/wiedzieć/być o iraku za reżimu pana Husaina, bo jak to ty mawiasz: "mało wiesz" ;). W tym czasie bynajmniej nawet na wakacje do iraku nie pojechałbym, mimo iż interesowałem się kulturą starożytniego Babilonu a zwłaszcza tamtejszym prawem (w końcu po raz pierwszy zebrał i spisał prawa Hammurabi, tamtejszy, starożytni władca 1700 r. p.n.e. o ile dobrze pamiętam). Teraz, po obaleniu władzy i wprowadzeniu demokracji w pełnym tego słowa znaczeniu na pewno wybiorę się w tamte strony.
A ty? Chciałbyś mieszkać w tamtejszym iraku?

A prawo silniejszego to odwieczne prawo i tylko wyjątkowo nieuświadomieni i niekumaci nie wiedzą o jego istnieniu i nie czują na sobie jego wpływu... Apropos: pozdrowienia dla kumatych... :)

Tytuł:
PostNapisane: 5 wrz 2004, 00:47 

taki jest własnie SPECNAZ....

Tytuł:
PostNapisane: 5 wrz 2004, 11:00 
Moderator forum

Tołdi napisał(a):
taki jest własnie SPECNAZ....

Specnaz tam nie było :roll: Całą akcję przeprowadziła Agencja Bezpieczeństwa...

Tytuł:
PostNapisane: 5 wrz 2004, 17:58 

A jestem ciekaw ile osob zginelo tam od kul rosyjskich zolnierzy...

Tytuł:
PostNapisane: 5 wrz 2004, 18:38 
Moderator forum

Okota - zamknięcie tego tematu było złym pomysłem. Nie masz prawa przerywać dyskusji nawet na bolesne tematy, dlatego że ci się tak podoba i uważasz iż ktoś wyraził zdanie pod którym się z całego serca podpisujesz.

MCMT - coś w tym jest co piszesz, choć chyba nie jest tak do końca. Stany Zjednoczone stają się w coraz większym stopniu państwem policyjnym, czy może raczej państwem demokratycznej hegemonii (sic!). Troche boje się dyktatu państwa, które z idealistycznego społeczeństwa powstałego w czasie wojny Vietnamskiej zmienia się coraz bardziej na gorsze.

COW i inni - jak kobieta może usprawiedliwiać zabijanie dzieci??? I co to za bzdury wypisujecie? Pomagaliście organizacjom Czeczeńskim w Polsce? Braliście udział w spotkanich z tymi ludźmi? Zrobiliście cokolwiek? Czy tylko siedzicie i piszecie ze swoich kompików jaki ten zachodni świat jest zły bo milczy? Bo jeżeli tak to jesteście niewartymi dyskusji hipokrytami.

Tytuł:
PostNapisane: 5 wrz 2004, 18:43 

ty Yacub jaka A.B. :?: co ty gadasz...
Spec Naz i Alfa tym sie zajmuja, a nie jakies agencje....
to tak jakby w Polsce odbijali zakladnikow jacys kolesie z ABW czy innego wywiadu, a nie AT czy Grom..
prosze o spokoj, terrorysta to zawsze terrorysta, czeczenskie bandy napadajace (nazywane ekstremistami) na ludnosc cywilna nie roznia sie niczym od Al-Kaidy (nazywanej bandytami i terrorystami), tak samo jak dzialania rosyjskie w Czeczenii, nie roznia sie niczym od dzialan US Army w Iraku (no moze tylko skala i zaangazowaniem ilosci zolnierzy)
terror i ataki wojska nakrecac beda spirale nienawisci do czasu, az ktoras ze stron uzyje najgrozniejszej broni : A. no, ale potem juz niczym nie bedzie sie trzeba martwic :? wiec cieszmy sie chwila obecna, no i martwmy o to, zeby takie zamachy omijaly jak najdluzej nasz kraj szerokim lukiem....

Tytuł:
PostNapisane: 5 wrz 2004, 19:23 

Hynol napisał(a):
MCMT - coś w tym jest co piszesz, choć chyba nie jest tak do końca. Stany Zjednoczone stają się w coraz większym stopniu państwem policyjnym, czy może raczej państwem demokratycznej hegemonii (sic!). Troche boje się dyktatu państwa, które z idealistycznego społeczeństwa powstałego w czasie wojny Vietnamskiej zmienia się coraz bardziej na gorsze.

Zgadza się... W Stanach oprócz tego o czym wspomniałeś jest coraz większa nadprodukcja, co powoduje ogromne problemy gospodarcze. Jednym słowem światowa recesja odbija się również/szczególnie na USA. Co do państwa policyjnego... to myślę, że tak źle jeszcze nie jest... JESZCZE... Terroryzm ten stan zmienia z chwili na chwile.

Tytuł:
PostNapisane: 5 wrz 2004, 19:53 

Yacub ja słyszałem w wiadomosciach ze SPECNAZ tam był :roll:
UPDATE: no to powiem że takie jest właśnie wojscko rosyjskie

Tytuł:
PostNapisane: 5 wrz 2004, 22:09 

mati.pl napisał(a):
ty Yacub jaka A.B. :?: co ty gadasz...
Spec Naz i Alfa tym sie zajmuja, a nie jakies agencje....
to tak jakby w Polsce odbijali zakladnikow jacys kolesie z ABW czy innego wywiadu, a nie AT czy Grom..
prosze o spokoj, terrorysta to zawsze terrorysta, czeczenskie bandy napadajace (nazywane ekstremistami) na ludnosc cywilna nie roznia sie niczym od Al-Kaidy (nazywanej bandytami i terrorystami), tak samo jak dzialania rosyjskie w Czeczenii, nie roznia sie niczym od dzialan US Army w Iraku (no moze tylko skala i zaangazowaniem ilosci zolnierzy)
terror i ataki wojska nakrecac beda spirale nienawisci do czasu, az ktoras ze stron uzyje najgrozniejszej broni : A. no, ale potem juz niczym nie bedzie sie trzeba martwic :? wiec cieszmy sie chwila obecna, no i martwmy o to, zeby takie zamachy omijaly jak najdluzej nasz kraj szerokim lukiem....

Amen.
Codziennie jeżdżę metrem i nie chciałbym nawet myśleć co by się stało gdyby w nim był zamach...

Tytuł:
PostNapisane: 5 wrz 2004, 22:12 
Moderator forum

I to właśnie przez Specnaz zginęło tyle dzieci :cry:

[']['][']

Tytuł:
PostNapisane: 5 wrz 2004, 23:17 

[quote="mati.pl"]dzialania rosyjskie w Czeczenii, nie roznia sie niczym od dzialan US Army w Iraku (no moze tylko skala i zaangazowaniem ilosci zolnierzy)
terror i ataki wojska nakrecac beda spirale nienawisci do czasu, az ktoras ze stron uzyje najgrozniejszej broni : A. no, ale potem juz niczym nie bedzie sie trzeba martwic [quote]
Nie.
Czeczeńcy nie chcą Rosjan a w Iraku conajmniej zdania są podzielone (choć wydaje mi się, że opozycja jest mniejszością, są to konserwatyści, którzy tylko z powodu propagandy Husaina zajmują takie stanowisko lub fanatycy religijni i terroryści) a wydaje mi się, że Irakijczycy nareszcie odetchną i sami za pomocą demokracji poprowadzą swoje państwo.
A ową spiralę nienawiści nakręcać można zezwalając na terror, w jaki kolwiek sposób akceptując go lub tłumacząc. Terror musi być niszczony wszelkim możliwym sposobem, bo jest to nieludzkie i niedopuszczalne. Stany wyeliminowały największych, światowych sponsorów terroryzmu. Bez pieniędzy i poparcia, widząc brak skuteczności działań, odrazę wśród opinii publicznej i brak jakiejkolwiek akceptacji i możliwości usprawiedliwienia nawet "terrorystyczna małpa" nauczy się, że nie warto. Tak przynajmniej ja uważam.
To co się stało 11 września było BARDZO WYSOKO BUDŻETOWĄ akcją. Ja jestem zadowolony z postawy USA i myślę, że za kilka lat te koszmary się skończą.

Tytuł:
PostNapisane: 6 wrz 2004, 07:22 

mcmt oglądałeś Fahrenheit 9.11? Nie sądze by USA była takim dobrym państwem o samych dobrych intencjach.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 89 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2