Black Knight napisał(a):
Mam na hdd ale jakos do tej pory nie mialem ochoty wlaczac . Poprostu nie lubie zrecznosciowych rts'ow w stylu warcrafta ktore sie nie umywaja np. do serii Total War
HeHe Warlords 4 to nie jest "zręcznościowy rts" jak to określiłeś , W4 jest powrotem do korzeni czyli strategią turową (jak częśc 1 i 2)
, także polecam, naprawdę świetna imho niedoceniona gra ( grafika trochę sztuczna, ale chyba najbardziej liczy się klimat, grywalność
). Świetna sprawa jak już się znudziły takie tytuły jak Heroes of Might and Magic, Disciples, Age of Wonders, Etherlords, Massive Assault, itp
, gram ostatnio z kumplem w hotseat kampanie na 2 ( można do 4) w alliance i jest po prostu masakrycznie wciągająca gra
Co do serii Total War to jest to RTS, a seria Warlords 1,2,4 jest na tury więc nie ma co porównywać
, ostatnio grałem w demko Total War Rome i jest świetne ale niestety na najtrudniejszym poziomie pokonanie komputera nie stanowi żadnego wyzwania
, więc jeśli nie poprawią tego w pełnej wersji to chyba można pograć ale dla widoku scen batalistycznych i dźwięku
mati.pl napisał(a):
ja zawsze kochalem jedynke i dwojke, potem przyszla trojka i zajechalo megalipa...
jak pojawila sie czworka szybciutko zakupilem, bo jestem wielkim fanem tej serii, ale jednak mam niedosyt... 21 wiek, a grafa lipna, chyba w cz.1 i 2 byla lepsza, co tez za tym idzie grywalnosc for me byla lepsza, ale zawsze maniak serii warlordsow musi taka gre miec w swoim domq
po sieci nie gralem.... wole glupiego kompa za przeciwnika
no dokładnie trójka to totalna pomyłka
w 4 co prawda grafa nienajlepiej wygląda ale strasznie mnie wciągnęło
, zresztą dla mnie liczy się bardziej grywalność niż grafika,
co do głupiego kompa to jest lekko roztargniony hehe ale na najwyższym poziomie jest zdecydowanie za silny (przynajmniej na razie bo mój Warlord dopiero zaczyna "pakować"
) zobaczymy co będzie potem
, ale świetnie się gra w trybie hotseat - bez tego trybu nie wiem czy wogóle bym grał w te gre dłużej
Pozdrawiam.