Teraz jest 6 wrz 2025, 12:24

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 9 wrz 2004, 08:13 

Może inaczej zacytuje pewien tekst, który był napisany parę miesięcy temu

" Jeżeli dostaniesz bana na serwerze Multimedia Polska proszę przyjdź a ściągnę ci go. Serwer jest tak ustawiony, aby wywalać osoby, które robią TK i po 2 kicku dostają auto-bana na serwerze.
Również osoby, które nie umieją się zachować będą wylatywać z serwera (admini będą kopać), zaś kierowane do mnie pytania typu: „Dlaczego dostałem kicka i wyleciałem z serwera?” proszę kierować do samych siebie.
Szkoda czasu na tłumaczenie wszystkim, dlaczego serwer wywala ich za TK lub innych powodów. Jeżeli więc dostałeś kicka to sam się zastanów i przemyśl swoje zachowanie oraz postaraj się poprawić, aby w przyszłości nie dostać bana. Jasne?"
źródło

Zdania nie zmiennie co do tych decyzji a osoby które mają dostęp do aminowania serwera będą nadal kopać za takie coś i będą mieli moje poparci sam będę to robił a kolegów pilotów jeżeli nie wiedzą co z sobą mają zrobić zapraszam na serwer bf1942.powerzone.pl ten serwer jest typowo dla pilotów .

I nie zapominajcie że serwer służy do gry dla przyjemności i jest serwerem publicznym a wprowadzenie na niego zasad CB czy metod tego typu nie jest na miejscu . Osoby które zaczynają gre i grają pierwszy dzień na serwie i jak zobaczą coś takiego od razu się zniechęcą do gry a wiec takim metodą na tym serwerze mówię kategorycznie NIE .

DarthPrivate a twój płacz na ten temat jest żałosny normalnie jak dziecku by zabrali zabawkę i wyje bo nie wie co ma zrobić z sobą proszę unikaj tego serwera i nie będziesz sprowokowany do płaczu .

PostNapisane: 9 wrz 2004, 08:48 
Moderator forum

DarthPrivate napisał(a):
Dzisiaj o godzinie 18:52 czasu Srodkowo Europejskiego dostalem kicka z serwera Multimedii za tzw. "kampienie". Pozdrowka, spadam grac w Vietnama!! 8)

Kolejna urzekająca historia, a ludzie marudzili na Dzynka :?

Tytuł:
PostNapisane: 9 wrz 2004, 10:11 
Moderator forum

CloneTrooper napisał(a):
A ciekawe gdzie sie nauczycie strzelania do samolotow i wychodzenie z locka na Kharkov, jak nie na free playu. Na meczu nikt nie bedzie pytal "czy mozna"?

A co to za wyjście z locka, jeśli w danym przykładzie po jednej stronie lata trzech znanych pilotów, a po drugiej nikt. Nawet jeśli wyjdziemy, co się nawet pod koniec tej konkretnej mapy udało, (nie wiem po co, bo i tak był koniec mapy), to i tak nikt u nas nie spróbuje latać w powietrzu, bo nie ma szans. Chyba mylimy pojęcia... położyłem szczególny nacisk na to, by siły lotnicze były porozdzielane w jakiś sposób na obydwa teamy. A nie w jednym trzech a w drugim żadnego.

Niestety - nie wiedzieć czemu - piloci mogą bombardować flagę nieprzejmowalną i nazwą to lockowaniem. To samo w przypadku czołgu, gdy na przykład blokuje on start samolotu a lotniska - nazywane jest kampieniem. Za krótko jestem na scenie, aby próbować to zmieniać, ale jest to jedna z najgłupszych niepisanych umów w BF. Zakaz powinien obowiązywać wszystkich albo wcale. Nic więcej.

Okota - mamy swoje sposoby, by powstrzymać nieprzyjacielskie lotnictwo podczas meczu. Sam dobrze o tym wiesz.... Jednak niekoniecznie na fripleju są one mile widziane. Poza tym na fripleju nie gra zorganizowany team, tylko grupa ludzi, którzy chcieliby się zabawić. Ja nie wywalam kickami nikogo, kto nie kampi czołgiem, nie uprawia TK lub nie bluzga, a i to wcześniej zazwyczaj ostrzegam. Raczej nie kojarzę, bym wywalił jakiegokolwiek pilota za kampienie w bazie lub na lotnisku. Jednakże w sytuacji, którą opisałem wyżej, nie ma mowy o zabawie - to ordynarne zabijanie ludzi na spawnie w ich bazie.

Co zaś się tyczy urzekających historii, to grał podczas opisanej przeze mnie mapki niejaki Hubert <PL>. Początkujący. Jego pierwszy dzień. Było to widać, choćby po tym, że musiałem go poinformować, że aby zatrzymać jeepa i poprosić o podwiezienie, nie trzeba do niego strzelać i uszkadzać - wystarczy nacisnąć F2F1. Nie dostał ode mnie kicka za strzelanie do swoich gdyż zgodnie ze moimi zasadami zapytałem go najpierw dlaczego do mnie strzela. Napisał, że to jego pierwsza gra. Żal było patrzeć, jak koleś zginął z 10 - 15 razy nie widząc właściwie przeciwnika. Właściwie u siebie w bazie, właściwie tylko od samolotów. Ciekawe czy jest urzeczony tą grą...

Co zaś się tyczy Vietnama, to ostatnio zakupiłem to cudo. Mniejsza o moją opinię na temat samej gry, ale podczas grania spostrzegłem ciekawą opinię jednego z graczy. Działo się to podczas ostrzeliwania rakietami z wiszących w powietrzu śmigłowców ostatniego spawna. Może jedynego... za krótko to gram, aby znac mapy. Więc kolo napisał coś takiego: "Nowa gra, to samo buractwo"... i jak tu się nie zgodzić...

Podpis nieczytelny...

Tytuł:
PostNapisane: 9 wrz 2004, 10:28 

Temat nalotów nad bazę wroga wielokrotnie przewijał się na tym forum. Dłuższa dyskusja miała miejsce blisko rok temu, a znajdziecie ją :arrow: tutaj

Tytuł:
PostNapisane: 9 wrz 2004, 11:41 
Moderator forum

zgadzam sie z Estem Pl w 100 % (poza tym ze Bf vietnam to gra kiepska)
Nie ma dla mnie nic bardziej wkurzajaxcego w 1942 jak to gdzie w teamach z jednej strony jest kilku pilotow a z drugiej nie ma nikogo...jesli pilot jest na prawde dobry to ciezko jest go zestrzelic z dzialka na apc..

wg mnie nie ma roznicy w kampieniu nad nieprzejmowalan baza czy to jest samolot czy czolg...chamstwo jest top samo...

apropos Darth...nikt nie bedzie za Toba plakac :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 9 wrz 2004, 12:08 

Ciekawi mnie dlaczego tak narzekacie na "lokujace" samoloty jak sa w przeciwnej druzynie a jak sa po "waszej" stronie to wszystko jest OK?

Tytuł:
PostNapisane: 9 wrz 2004, 12:15 

Mam prosbe to moze teraz dzisiejsi wymiatacze niech napisza zasady poprawnego zachowania sie na serwach bo z tego co tu przeczytalem to widze to chyba krzywda jest zabijanie przeciwnikow bo przeciez oni chca sie tylko pobawic i sobie po mapie pobiegac :)
Pozatym moze to i nie przyjemne ginac ciagle w bazie na respownie ale z drugiej strony trudno okreslic co jest kampieniem a co nie na tak niewielkiej dla pilotow mapie jak kursk !!
A i mam pytanie czy za strzelanie ze snajperki do osob czekajacych np na samolot tez nazywacie kampieniem?? Bo kiedys nad tym tez sie rozwodzono czy to kampienie czy nie a po pol roku wszystko sie moglo zmienic :)
A Wojtas zauwazylem ze ty masz jakas obsesje na punkcie dartha, ale niestety zrozum ze zyjemy w zroznicowanym spoleczenstwie i czy to ci sie podoba czy nie musimy sie znosic wiec.....daruj sobie stwierdzenia ze nikt za nim nie bedzie plakac bo to nie nalezy do milych rzeczy :)
(zreszta fakt kto by chcial plakac za Darthem, przeciez teraz gra w powietrzu stala sie prostsza i przyjemniejsza bez niego wiec...niech wkurza teraz ludzi z BF:V a niech sobie BF42 zostawi w spokoju) niestety ja go musze teraz znosic :)

Tytuł:
PostNapisane: 9 wrz 2004, 12:37 
Moderator forum

Cięzko jest co poniektórym pojąć o co tu chodzi. Może nie czytacie uważnie, tylko jak przewija się słowko "kampić", to od razu jak czerwień na byka na was działa. Kampienie to kampienie - i już. Chodzi tylko o chore zasady. Albo kampią wszyscy - czołgi i cała reszta też - ale nie kampi nikt - łącznie z samolotami. Czemu samoloty mają być niby uprzywilejowane ? Jeśli one kampią, to my - czołgiści - również. Z trudem, bo z trudem, ale zdejmie się wreszcie te samoloty z powietrza, wjedzie na lotnisko przeciwnika czołgiem i już nic nie wystartuje. Tylko o to pytam... Bo jak na razie to zawsze wygląda tak samo... piloci zakładają locka, a jak ktoś im wjeżdza na lotnisko i nie mogą wystartować, to od razu krzyki... wykopcie tego, kampi czołgiem lotnisko...

Inny temat, że np na takim Alamein, Gazali, Baxie i paru innych lotnisko wcale nie jest w zasięgu nieprzejmowalnej flagi. Nie trzeba się spawnować na lotnisku wcale, można w bazie.

I jeszcze odpowiedź dla Pola... zazwyczaj nie latam, nie jestem też w okolicach bazy przeciwnika, raczej koło flag, które staram się zająć, lub obronić. Wybacz - nie jestem wróżką, niekoniecznie wiem, co robią w danym momencie pozostali ludzie z mojego teamu, zwłaszcza, jeżeli nie mam ich w zasięgu wzroku. Jeśli zaś spojrzę na mapę, to zazwyczaj myślę sobie... no cóż... tym razem tamci mają pecha i nie mają pilotów.

Podkreślam, mając adminki na serwerach PRGK nie wykopałem jeszcze żadnego pilota za "lokowanie" bazy.

Druga sprawa, to właśnie grupowanie się znanych i dobrych pilotów w jednym teamie. Rozumiem, że zestrzelić przeciwnika jest trudniej, niż walić ciągle bombami w bazę ? A jeszcze nie daj bóg, że mogą zestrzelić...

A może wyjście z sytuacji, to zobaczyć, w którym teamie są piloci i po prostu przejść do tego teamu ? Wtedy w drugim teamie zostanie kilku frajerów, na których się będzie fragować i po problemie. A że gra stanie się jeszcze mniej ciekawa, to co to za różnica... fragi się liczą...

Podpis nieczytelny...

Ostatnio edytowano 9 wrz 2004, 12:48 przez EST_PL, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 9 wrz 2004, 12:40 
Moderator forum

*POL jak widze cos takiego to zwracam uwage na to zeby byly sklady pilotow wyrownane..

*Buldog nie ironizuj tego co napisal Est...albo przeczytaj to jeszcze raz jak nie zrozumiales...jestem za rowna walka a nie za tym zeby ginac co chwilka bo nie moge wyjsc z domku i wsiasc do apc zeby zestrzelic goscia...swoja droga to i te apc i czolgi w bazie tez sa niszczone a wiec zeby zestrzelic samolot to potrzebuje sa-7 ktorego niestety nie ma...i co to nie jest kampienie??a nawet jesli uda mi sie wsiasc do apc to sam nie zestrzele wszystkich..na multimedi jest ostatnio sporo nowych graczy ktorzy stawiaja swoje pierwsze kroki i ciezko jest sie z nimi zgrac tworzac zgrany team bo oni nawet nie wiedza co maja robic ...
a do Dartha mam to ze pisze takie bzdury jakie napisal i tyle...reszta pozostanie milczeniem>>>Kumaci wiedza o co chodzi

a Bulldog sam napisales ze zyjemy w zroznicowanym spoleczenstwie i tez zrozum czy ci sie to podoba czy nie musicie mnie tez znosic 8) :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 9 wrz 2004, 13:20 

tak naprawde to jestem teraz nawalony bo wlasnie wrocilrm z Chorzowa (piekna atmosfera) ale mam szczerze w dupie te cale loki. Moim zdaniem wiekszosc naszych tak zwanych znanych pilotow nie wie co to dobra zabawa na free playu. A dartha osobiscie...... bym zaj.....al. Szanuje jego umiejetnosci ale jezeli chodzi o zabawe to jestes beznadziejny poprostu taki typ co ...... a zreszta mam to w dupie zajadaj sie ryzem i nie wracaj do bf42 przynajmniej takie jest moje zdanie narka panowie HEJ POLSKA GOL

HeadBreaker (24-12-2006 16:29)
ty jestes nienormalny
Boni (24-12-2006 16:29)
ale odkrycie

Tytuł:
PostNapisane: 9 wrz 2004, 13:32 
Moderator forum

hehe Bonifacy alias czlowiek z Bazooką kto wygral mecz??

Tytuł:
PostNapisane: 9 wrz 2004, 13:37 

Wojtas napisał(a):
hehe Bonifacy alias czlowiek z Bazooką kto wygral mecz??

Konewa byl na meczu. Ja tylko daje mu schronienie i uzyczam balkonu by mogl palic faje i drzec ryja HEJ POLSKA GOL !!! A kim ty jestes ze niewiesz ile bylo, w Kambodzy mieszkasz ??? I tam niesiegaja FALE Z POLSKI !!!!! POZDRO WOJTAS !!! :)

Tytuł:
PostNapisane: 9 wrz 2004, 13:55 
Moderator forum

wiem ile bylo tylko sprawa dla mnie jest dziwna...strzelilismy wiecej bramek a jednak przegralismy ...hmm :?

Tytuł:
PostNapisane: 9 wrz 2004, 14:04 

Wojtas napisał(a):
wiem ile bylo tylko sprawa dla mnie jest dziwna...strzelilismy wiecej bramek a jednak przegralismy ...hmm :?

To co gadamy o kampieniu (w sumie nudny temat) czy o meczyku HEJ POLSKA GOLO :twisted: :D

HeadBreaker (24-12-2006 16:29)
ty jestes nienormalny
Boni (24-12-2006 16:29)
ale odkrycie

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2