Teraz jest 24 lis 2024, 16:05

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 11 wrz 2004, 21:00 

Witam : już raz pisałem o moim problemie - tzn. trudności z gra na MULTI<INTERNET> - chodzi o to że gdy jestem juz na MULTI : gra strasznie tnie < jestem w jednym miejscu a po chwili "teleportuje" się w inne- nie z własnej woli:/>wyświetla się także komunikat o problemach w połaczniu z serwerem - i tak jst na wszystkich serwerach <na tych polskich i EU. o tych o niskim i wysoki PING-u>szukałem wirusów na kompie i nic , formatowałem dysk - takze nic nie pomogło : może scharakteryzuje mój sprzęt:
Athlon 1000 , 512 RAM , GeForceII MX400 64 , Neostrada opcja 128 , zainstalowany battlefield_1942_patch_v1.6.19 + ASE + orginalny Battlefield1942:]

<PS: gra działa na SINGLU bez zastrzeżeń>

Tytuł:
PostNapisane: 11 wrz 2004, 21:14 

neostrada tylko dla Ciebie czy dzielisz ja z sasiadem ?

Tytuł:
PostNapisane: 11 wrz 2004, 21:29 

Może poprostu przekroczyłeś limit :)

Tytuł:
PostNapisane: 11 wrz 2004, 21:45 
Moderator forum

Wyłącz wszelkie programy korzystające z netu w tle. Dla przykładu:
firewalle (szczególnie symanteca), antywirusy, komunikatory typu gadu gadu, wszelakie ściąganie typu p2p kazaa i inne, download managery typu DAP lub GetRight. Możesz również wstrzymać automatyczne pobieranie poprawek do systemu windows.

Ściągnij jakiś programik, który mierzy i na bieżąco podaje obciążenie łącza. Uruchom go przed odpaleniem BF i sprawdź czy nic ci w danym momencie tego łącza nie wcina.

To tak na początek :)

Podpis nieczytelny...

Tytuł:
PostNapisane: 11 wrz 2004, 22:53 

Neostrada jst tylko na jeden PC :]
Limit nie jst jeszcze przekroczony - moge ściągnąc jeszcze 3,5 Gb
hm - czy możesz polecić mi jakiś program do sprawdzania transferu ?? <wskaźnik TPSA wskazuje że wszysko jst OK = ale kto wierzy TELE-KOMUNIE >

Tytuł:
PostNapisane: 11 wrz 2004, 22:56 
Moderator forum

A jak bęfdzie dalej przycinało skontaktuj sie z EST-em via GG (podawane jest na dole pod jego postami) - to fachowiec więc zapewne ci pomoże.

Ja sam dodam, że gra po sieci obciąża bardziej procka niż gra w singlu i może po prostu twój Athlon się nie wyrabia. Moze zmniejszenie datali pomoże? Poza tym jakie ustawiłąś łacze w grze? ustaw ISDN - to byłoby najwłaściwsze dla twojego kompa.

Tytuł:
PostNapisane: 11 wrz 2004, 23:43 
Moderator forum

_XENA_ napisał(a):
A jak bęfdzie dalej przycinało skontaktuj sie z EST-em via GG (podawane jest na dole pod jego postami) - to fachowiec więc zapewne ci pomoże.

Lalala... a to mnie Xena określił :(

Nima napisał(a):
czy możesz polecić mi jakiś program do sprawdzania transferu ??

Polecam DUMeter.

Podpis nieczytelny...

Tytuł:
PostNapisane: 12 wrz 2004, 00:08 

Dziękuje za polecenie programu - który wskazuje że (transfer jst wolny) tzn. wszystko powinno działac :/ co gorsza - gdy próbowałem grać na MULTI - strzelając z karabinu - magazynek ładował się bez przeładowywania - a wyrzucone granaty po chwili wracały na swoje miejsce - chciałem zaznaczyć że nie stałem przy żadnej skrzyni z amunicją ... <wiem , dziwne:/w sumie PUNKBUSTER jst załączony>
Czy jest jeszcze jakas nadzieja ?? Tylko prosze nie mówić że mam kupic nowego Battlefielda :/ ...

Czy teraz został mi tylko TRYB SINGLE ??
PS: Identyczna sytuacja powtarza się w FH ..

Tytuł:
PostNapisane: 12 wrz 2004, 02:05 
Moderator forum

Nima napisał(a):
Dziękuje za polecenie programu - który wskazuje że (transfer jst wolny) tzn. wszystko powinno działac :/ co gorsza - gdy próbowałem grać na MULTI - strzelając z karabinu - magazynek ładował się bez przeładowywania - a wyrzucone granaty po chwili wracały na swoje miejsce - chciałem zaznaczyć że nie stałem przy żadnej skrzyni z amunicją ... <wiem , dziwne:/w sumie PUNKBUSTER jst załączony>
Czy jest jeszcze jakas nadzieja ?? Tylko prosze nie mówić że mam kupic nowego Battlefielda :/ ...

Czy teraz został mi tylko TRYB SINGLE ??
PS: Identyczna sytuacja powtarza się w FH ..

Nie... teraz napisz, czy używasz jakichś firewalli, mam tu na myśli takie wynalazki jak, Internet Security, Norton Personal Firewall lub też Norton Antivirus. Jeśli tak - wyłącz je i zobacz bez nich.

Podpis nieczytelny...

Tytuł:
PostNapisane: 12 wrz 2004, 02:18 

_XENA_ napisał(a):

Ja sam dodam, że gra po sieci obciąża bardziej procka niż gra w singlu i może po prostu twój Athlon się nie wyrabia. Moze zmniejszenie datali pomoże? Poza tym jakie ustawiłąś łacze w grze? ustaw ISDN - to byłoby najwłaściwsze dla twojego kompa.

A ja sie nie zgodze ze gra po sieci zrzera wiecej procka-jak sie gra w na single to procek muszi obliczac ruchy botow a na sieci nie musi :P

Tytuł:
PostNapisane: 12 wrz 2004, 03:28 
Oldboy Battlefield.pl

zmniejsz wszystkie detale w grze na minimum i rozdzielczosc nie wieksza niz 800/600
a co do transferow to nie maja sie one nijak do gry tu sie liczy ping a sprawdzisz go komenda
ping "ip servera"

Tytuł:
PostNapisane: 12 wrz 2004, 10:17 

Okota napisał(a):
zmniejsz wszystkie detale w grze na minimum i rozdzielczosc nie wieksza niz 800/600
a co do transferow to nie maja sie one nijak do gry tu sie liczy ping a sprawdzisz go komenda
ping "ip servera"

Dodam ze komende "ping" mozemy wpisac i sprawdzic w wierszu polecenia, mozna go odpalic dajac Uruchom z pasku start i wpisujac cmd, a polecienie ping powino wygladac tak: ping 212.76.32.54 (adres dowolny, niekoniecznie taki) a dodajac do polecenia ping "-t" pozwolimy aby polecenia trwalo do czasu az je sami wylaczymy :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 12 wrz 2004, 11:02 

Ping kupa :lol: . Ja wczoraj grałem na różnych serverach z pingiem 130-150 i nie miałem żadnych packet lossów... I to mi się podoba :wink:
Najlepiej wcisnąć CTRL+ALT+Del i wszystko wyłączyć oprócz Explorer i Systray...
ASE, gg i ts obciążają łącze, więc radzę wyłączyć.

Tytuł:
PostNapisane: 12 wrz 2004, 13:01 
Oldboy Battlefield.pl

buehehe
wierchol wez wylacz jeszcze svhost :lol:
a ping mozna bezposrednio wpisac w uruchom dodajac na koncu parametr "-t" wtedy bedzie pingowal w niesonczonosc chyba ze przerwiemy ctrl+c
a sprawdzic jaki mamy pinb sredni i packet loss mozna wciskajac ctrl+brake (czyli przycisk Pause)

Tytuł:
PostNapisane: 12 wrz 2004, 13:59 
Moderator forum

UzA napisał(a):
_XENA_ napisał(a):

A ja sie nie zgodze ze gra po sieci zrzera wiecej procka-jak sie gra w na single to procek muszi obliczac ruchy botow a na sieci nie musi :P

Pisze na podstawie doświadczeń a nie teoretyzuję - może to dziwne, ale gra po sieci z kilkoma graczami bardziej obciaża proca niż gra w singla z 20 botami.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2