Teraz jest 24 lis 2024, 15:34

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 26 wrz 2004, 14:44 
Oldboy Battlefield.pl

wywal pande
jako firewalla zainstaluj sobie Outpost firewall - albo darmowa wersje albo pro
ja mam go od... 4 lat?? jak 1x zainstalowalem jeszcze jak siedzialem na modemie i po pol godzinie sprawdzilem co jest w logach...
poprostu stale mam wlaczonego.

Tytuł:
PostNapisane: 26 wrz 2004, 15:36 

tak tez zrobie :D

Tytuł:
PostNapisane: 26 wrz 2004, 19:07 

faktycznie - mieliscie racje - to byl firewall - wiec dzieki za wyrozumialosc i dobra rade 8)

Tytuł:
PostNapisane: 27 wrz 2004, 09:10 

Jako firewalla polecam Sygate Firewall.

Po tym co napisal okota postanowilem wyprobowac Outpost'a ale zdecydowanie nie przypadl mi do gustu, za duzo kombinowania z ustawianiem itp.

W Sygate klikasz przepusc albo blokuj i nic wiecej Cie nie interesuje.
Nie zauwazylem najmnijesyzch lagow podczas grania w BF'a, ktore mozna by bylo zwalic na Firewalla.

Ale co ciekawe sam z siebie, czego nie da sie zmienic, blokuje niektore adresy IP, ktore proboja skanowac komputer, a najlepsze jest to,ze to sa adresy IP tepsy.
Nie do konca to rozumiem al ekiedy wylacza frewalla wykozystanei lacza od razu idze w gore. System stoi od niespelna 24 godzin i jest przeskanowany NAV 2004 zupdate definicji wirosow z 24.09.2004, ktory niczego nie znalazl.

A przy okazji pytanie ile mniej wiecej pamieci powinien zabierac explorer w WIn XP Proffesional. Bo u mnie na swiezo odpalonym kompie oscyluje w granicach 13 MB a u kolei na tym samym systemie tylko 2 MB.

O co chodzi ?

Tytuł:
PostNapisane: 27 wrz 2004, 15:20 

satiz napisał(a):
A przy okazji pytanie ile mniej wiecej pamieci powinien zabierac explorer w WIn XP Proffesional. Bo u mnie na swiezo odpalonym kompie oscyluje w granicach 13 MB a u kolei na tym samym systemie tylko 2 MB.

O co chodzi ?

Bo kolega ma oryginał, drogi panie, oryginał... :P

Tytuł:
PostNapisane: 27 wrz 2004, 17:35 

No, te cholerne, yupies... :P :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 27 wrz 2004, 18:35 

satiz napisał(a):
...odpalonym kompie oscyluje w granicach 13 MB a u kolei na tym samym systemie tylko 2 MB.

U mnie tez ma cos okolo 13-14MB.

Werminator napisał(a):
Ja przed grą wyłaczam wszystkie programy działające w tle. Na łączu 256 kbps jakoś działa (niekiedy mam lagi)...

Jezeli sie ma lacze 128kbps i wiecej to juz sama predkosc nie odgrywa roli jezeli chodzi o lagi, zaczynajac od tego ze lag/latency lub przez innych nazywanych pingiem to czas w jaki pakiety dochodza do serwera/gracza, mozesz miec 1MBit/s, a lag/ping mozesz miec 500 (ms- milisekund), chodzi o to jak szybko pakiet dojdzie do serwera i z serwera do ciebie, np. jezeli masz dostep do neta poprzez siec lokalna i stoisz za komputerem ktory daje ci ten dostep, to jezeli on bedzie mial duzo obciazenie, lub usiadzie na nim lamer i zacznie w quake'a pykac to twoje pakiety zanim wyjda w swiat postaja troche w tym komputerku, dodaj jescze czas w jakim dojda twoje pakieciki do serwera, po drodze zachaczajac o inne serwery...i wychodzi ci ping ktory widzisz w grze.dokladnie analizujac parametry lacza to wszechobecna predkosc mozemy nazwac szerokoscia lacza (stad lacze szerokopasmowe), 128kbps: na tym laczu jestemy w stanie wyslac w ciagu jednej sekundy 128k bitow. Ja osobiscie mam lacze 128kbps i mam wlaczony firewall (Outpost), gg i TS, a opoznienie srednie to 60-70. Wiec jak widzicie predkosc nie gra tu decydujacej roli. (istnieje jeszcze wariant przy wolnym laczu ze Bf, nie jest wstanie wyslac wszystkcih pakietow przewidzianych w danym momencie do wyslania bo lacze jest za waskie by wyslac je w jednej sekundzie i musi poczekac na nastepna sekunde). Niektore rzeczy troche sa nagiete, ale tylko poto abyscie lepiej to zrozumieli, jak gdzies sie machnalem to madrzejsze lby prosze o poprawke.

Tytuł:
PostNapisane: 30 wrz 2004, 20:50 

Cytuj:
Witam
Mam neostrade 780 cos tam, gdy gram w bf raz na 2-3 minuty - na wszystkich serwerach gra generuje komunikat: warning! problems conections detected!

Mam podobny problem.

Nigdy wcześniej nie grałem w BF'a z domu.
Łącze założyłem 28IX więc mam je 3 dni. 256Kb/s radiówka asynchroniczna. Gram na nim w CS'a bez większych problemów, a transfery dochodzą do 170KB/s. Dziś kupiłem sobie BF'a. Zainstalowałem patcha 1.6.19.

Mogę normalnie grać na każdym serwerze przez dziesięć sekund. Potem zaczyna się dławić i wyskakuje ów connection problem i tak już zostaje. Zaóważyłem, że po wyjściu do menu gry (ESC) i ponownym wejsciu do gry mogę grać spokojnie przez pewien czas poczym wszystko znowu się sypie. Im dłużej coś robię w menu (np. update serwerów), tym dłużej mogę grać bez connection problem.

Ktoś ma jakieś sugestie?

Czy w BF'ie istnieją jakieś komedy którymi mógłbym skonfigurować połączenie? (odpowiednik rate, cl_updaterate cl_cmdrate z CS'a)

Ps. Nie, nie mam firewalla, gg itp. programów włączonych podczas gry.

Pozdrowienia

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 2