Teraz jest 20 kwi 2025, 13:10

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 31 paź 2004, 18:53 

Grał ktoś już w nowego SH4 ? Jeżeli tak to prosze o opinie na temat gry. Co Wam sie podoba w tej częsci a co nie itd.

PSN id: Graqzu

Tytuł:
PostNapisane: 31 paź 2004, 19:36 

no gralem, doszedlem calkiem daleko (kurna tak mysle) i potem jakos zabraklo czasu na dokonczenie gry :)

A wiec tak, fajnie zrobili tryb fpp, nie ma szalu pod wzgledem mozliwosci ruchu, ale jest ta klaustrofobia :D

Fabula wg mnie jest bardzo smieszna ale intrygujaca, budzisz sie pewnego dnia i twoje drzwi sa zamkniete na klucz, owiniete lancuchami itp, nie mozesz wyjsc, nikt nie slyszy jak walisz w sciane wolajac o pomoc, twoje przygody to po prostu sny, za kazdym razem gdy sie budzisz (przejdziesz level) cos zmienia sie w twoim mieszkaniu, wyglada coraz gorzej, widzisz pewne nastepstwa, np. ktos z zewnatrz zauwaza ze cos dziwnego sie dzieje u Ciebie w mieszkaniu, chcesz sie dowiedziec co zrobi a wiec musisz przejsc kolejna plansze. Po kolei kazdy z sasiadow zostaje wplatany w twoj koszmar.

Tworcy zrezygnowali w pewnej czesci z bardzo mrocznych zakamarkow z ktorych wyskakuje cos mega strasznego, jak to zawsze bywalo, pokazali ze mozna przestraszyc w inny sposob, jaki? grajac odnosisz wrazenie ze jestes sam, bezradny, ze niezaleznie co zrobisz i tak znowu sie obudzisz w swoim pokoju, do tego wszystkiego dochodza jeszcze straszne dzwieki.

co do grafy, prezentuje sie dobrze jak w kadzej czesci sh, wolalbym aby dopracowali animacje, mimike ale jest ok

no i wlasnie, wady :D
pewna wtornosc i mimo zapowiedzi malo innowacyjny system walki, mala roznorodnosc przeciwnikow.

Tytuł:
PostNapisane: 31 paź 2004, 21:14 

Z tą bezradnością i klaustrofobią to zapowiada sie ciekawie :], wlasnie poczytalem info o gierce a dokladniej o fabule i całkiem mi sie podoba, tylko dlaczego ktoś ( coś ? ) chce by ten kolo został w tym pokoju :P i jaki to ma związek z tymi sąsiadami :roll: ,za pare dnie sobie kupie to może sie dowiem :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 31 paź 2004, 22:33 

West jeśli przeszedłeś poprzednie częsci SH to łatwo można sie domyśleć o co loto :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 31 paź 2004, 22:36 

Gorefest napisał(a):
West jeśli przeszedłeś poprzednie częsci SH to łatwo można sie domyśleć o co loto :wink:

Wiesz z tego co żem szłyszoł to ta część ma być "całkiem inna" i na onecie pisali że fani poprzednich częsci mogą sie nieco zawieść więc pytambo nie wiem cyz opłaca sie wyrzucić w błoto 160 zł ( musze kupić orginał bo mam całą serie :wink: )

Tytuł:
PostNapisane: 31 paź 2004, 23:23 

Ale generalnie chodzi mi o opcje z miastem,Samaelem i ludźmi których spotykasz w grze :>

Tytuł:
PostNapisane: 1 lis 2004, 12:20 

Gorefest napisał(a):
Ale generalnie chodzi mi o opcje z miastem,Samaelem i ludźmi których spotykasz w grze :>

Nom z tego co wyczytałem to akcja nie dzieje sie w silent hill :cry: troche to pewnie popsuje klimat, ale sie zobaczy może nie będzie tak tragicznie, mam nadzieje że będą jakieś konkretne schizy :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 1 lis 2004, 12:22 

Nie no musi to być jakoś powiązane z sh...wydaje mi się że to miasteczko do którego trafia za każdym razem po przejściu przez 'portal' to silent hill...ale nie wiem nie grałem :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 1 lis 2004, 16:21 

Dobra za pare dni ci powiem bo w srode ide SE kupić :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 1 lis 2004, 20:25 

jest powiazane kurna musi :) , jak sie okazuje poprzedni lokator mial tez jakies klopoty, nie bede nic zdradzal , a glowny bohater byl jakis czas temu odwiedzic miasteczko sh, wycieczka czy cus.

Tytuł:
PostNapisane: 1 lis 2004, 20:28 

btw.czytaliście komiks? ukazał sie niedawno pierwszy numer u nas...
jak dla mnie zajebioza ;) nie jest to klimat SH ale i tak niezły pochłaniacz 8)

Tytuł:
PostNapisane: 1 lis 2004, 20:46 

Mam nadzieje że w Empiku można dostać ( niby pełna kultura co nie :wink: ). Nie wiem czy zauważyliście ale w serii SH jest pewne tendencja spadkowa: sh był genialny, córka która znikła, pierwszy raz taka cool mgła świetne zagadki typu pianino i oczywiście co przetrwało później zmiana otoczenia z rzeczywistego do tego wewnętrznego co jest w nas samych :twisted: itd, sh2 był także świetny list od umarłej żony, która choć chciala nie byla w centrum zainteresowania męża, moim zdaniem najlepsza fabuła z całej serii lecz gorsze zagadki niż w 1 aha no i jeszcze ten typ z trójkątem na głowie :], sh 3 to moim zdaniem choć to dalej Sh to jednak okazał sie merytorycznie klapą ( moim zdaniem ) no i troche zabardzo postawiono na akcje w sumie to nie można przyczepić sie tylko do grafy :P, narazie najgorsza czesc serii. No i oby 4 podniosła serie :P. Licze że fabuła będzie taka jak z 2 albo 1,zagadki z 1, na grafe lepszą niż w 3 i żeby była ogólnie zaje....

Aha jeszcze jedno-już trwają prace nad SH 5 podobno gra ma opowiadać o jakimś kolesiu zamkniętym w szpitalu psychiatrycznym czy coś, jak cosznajde to dam dalsze info :]

Tytuł:
PostNapisane: 1 lis 2004, 21:58 

Komiks można w empiku bezproblemowo dostać ;) Nawet w lepszych kioskach ruchu...
A mógłbyś tak pokrótce streścić o co w trójce chodziło? ;)
(grałem niedużo i właściwie ciężko było sie zorientować :) )

Tytuł:
PostNapisane: 2 lis 2004, 09:57 

Nom to 3 jest o takiej sobie nastce :wink: lat 17 która przyjezdza do SH w celu zrobienia zakupów. Potem tam sraty taty przez pierwsze kilka godzin gry nic nie kapowalem z fabuły bo akcja przenosiła sie raz z znanych miejsc miasteczka do takich "mniej znanych" i w sumie d końca gry nie wiedzialem nic oprucz tego że dziewczyna ma przeje.. :wink: a teraz czytając notke na jakiejs strone o fabule z sh 3 dowiedzialem sie ze 3 ma ścislly związek z 1 !!! :roll: ciekawe kurna jaki bo ja sie zbytnio niczego niedoszukalem ( moze zlabo patrzylem :p )

Strefa czasowa: UTC + 2