Teraz jest 17 lis 2024, 15:49

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 11 lis 2004, 01:36 

No niestety problem dopadł również mnie ;)
podczas grania w cokolwiek po paru sekundach wyłącza mi się monitor jednakże komp dalej pracuje, poprostu czarny ekran :(
Podejrzewam zasilacz (dzięki Atrus ;) ) choć sprawdzałem na dwóch, jeden 350W (megabajt ;) ) czy coś takiego, drugi Colors it 450W Golden Silent !
Mój sprzęt to płyta MSI KT6V 512DDR AMD 2000+ sterowniki z płyty dołączonej do karty Catalyst 4.8 chyba wszystko :)

P.S. Pierwszy raz mam Radeona :)

Tytuł:
PostNapisane: 11 lis 2004, 02:33 

tez tak mialem, szukalem jakiegos lekarstwa i okazaly sie nim inne drivery :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 11 lis 2004, 11:20 

Porcja nowych faktów :)
Nie jest to chyba zasilacz gdzyż Fenix ma dokładnie to samo, już nawet wymienił sobie zasilacz na chiefteka i jest jak było, może to są drivery a jeśli to ma ktoś może jakiś namiar na najoptymalniejsze?
Pozatym zmieniłem kartę na GF spowrotem i jest wszystko ok :(
(instalowałem na nowo WIN dla Radka)

Tytuł:
PostNapisane: 11 lis 2004, 21:00 

Jak już Bulldog wspomniał mam tak samo. W moim przypadku wentyl nie pomaga-prócz fabrycznego podwiesiłem drugi z obudowy i dalej to samo. Jedną rzecz zauważyłem że jak zainstaluje najnowsze drivery to częściej mi się wiesza(średnio co godzine) a na uniwersalnych XP-ka zwiechy są raz na dzień, może dwa. Jest to bardzo denerwujące bo jeśli chce zagrać np. w DOOM-a 3 to musze zainstalować nowe drivery ale wtedy zwiechy są częste :( :( :( Na szczęście na uniwersalnych XP-ka da się grać w BFV. Jeśli ktoś miał takie objawy(mam radka 9600XT GexCube Extreme) i po zainstalowaniu odpowiednich driverów one minęły to bardzo prosze o namiary na te drivy. THX :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 12 lis 2004, 14:16 

Jak to mówią "Chcesz coś zrobić dobrze zrób to sam" czy "Jak chcesz na kogoś liczyć to licz na siebie" problem załatwiony :)
Fenix zainstaluj sterowniki do płyty głównej, (ja instalowałem Via)
problem znikł :)
Prawdopodobnie chodzi o port AGP bo Via instaluje do niego jakieś sterowniki ;)

Tytuł:
PostNapisane: 14 lis 2004, 18:26 

mógłbyś mi Bulldog podać dokładne namiary na te stery-też mam VIA bo stery sterom nie równe a mam już dosyć się ... z tym wszystkim,
Dzięki

Tytuł:
PostNapisane: 14 lis 2004, 18:42 

Fenix_82 napisał(a):
mógłbyś mi Bulldog podać dokładne namiary na te stery-też mam VIA bo stery sterom nie równe a mam już dosyć się ... z tym wszystkim,
Dzięki

Zainstaluj te które masz na plytce do płyty głównej :)

Tytuł:
PostNapisane: 15 lis 2004, 12:08 

Ja mam Ath 2800XP i Radeona 9600SE (Second Edition). BFV chodzi jak marzenie i nigdy nie miałem z nim problemów :D

Tytuł:
PostNapisane: 15 lis 2004, 14:15 
Oldboy Battlefield.pl

Michu Neo napisał(a):
Ja mam Ath 2800XP i Radeona 9600SE (Second Edition). BFV chodzi jak marzenie i nigdy nie miałem z nim problemów :D

lol... wszyscy się z tego powodu niezmiernie cieszą... może powołajmy komisję śledczą do zbadania tej sprawy dlaczego u ciebie działa, a u innych nie :lol: ...a i SE nie oznacza wcale Second Edition tylko to, że jest to OKROJONA WERSJA R9600 (więc najsłabsza)

Fenix - zainstaluj najnowszą wersję tych sterów Via 4in1 (chyba) 4.53 (nie pamiętam jaka jest ostatnia - http://www.via.com.tw)... ostatnio stwierdziliśmy z kumplem, że to może być przyczyną (jak słusznie zauważył Bulldog), ale myślałem, że masz wgrane "wszystkie" stery.. po prostu chipsety Via mają to do siebie, że jak nie wgrasz tych gównianych sterowników (m.in. do AGP) to różne dziwne rzeczy się dzieją...

sry za takie "ładne" powitanie nowego, ale wk#&$^#@ą mnie tego typu wspaniałe teksty :evil: lepiej się powstrzymać od komentarza... :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 16 lis 2004, 01:08 

mam ta sama grafe-stery,sterami-ja radze cos zupełnie innego-podnies troszke napiecie na AGP w biosie i bedzie oki,u mnie poskutkowalo. :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 28 lis 2004, 12:20 

Fajnie Tom@s, dzięki, i wierz mi, nic do ciebie nie mam.

PS Aha. Z pewnością jest to Second Edition i na najwyższych teksturach coś się wali. Trzeba przełączyć na medium. A cały czas mam probelmy ze sterownikami i wydaje mi się, że to z tego wynika większość problemów. Dopiero przy takim np. NFS Underground 2 zaczynają się prawdziwe kłopoty, i już żałuję, że nie postawiłem na GeForca...

Tytuł:
PostNapisane: 28 lis 2004, 13:49 
Oldboy Battlefield.pl

Michu Neo napisał(a):
BFV chodzi jak marzenie i nigdy nie miałem z nim problemów

Michu Neo napisał(a):
i na najwyższych teksturach coś się wali. Trzeba przełączyć na medium. A cały czas mam problemy ze sterownikami i wydaje mi się, że to z tego wynika większość problemów.

...sam sobie zaprzeczasz...

1. jak gra ci zwalnia to z tego powodu, że karta nie wyrabia (jest za słaba)
2. jak wyskakują jakieś "dziwne" rzeczy, to może oznaczać, że się przegrzewa
3. zmiana sterowników niewiele może pomóc, ale dla poprawienia wydajności możesz spróbować wgrać Omegi (zamiast standardowych Catalyst)... gdzieś było porównanie sterowników do Radeonów...

Michu Neo napisał(a):
Fajnie Tom@s, dzięki, i wierz mi, nic do ciebie nie mam.
PS Aha. Z pewnością jest to Second Edition...

po prostu twój post był beznadziejny (to nie jest nic osobistego), ale czasami warto przeczytać co się pisze, zresztą wszystko napisałem w "powitaniu" :wink:
SE jest to oznaczenie najsłabszego modelu z rodziny (tj. opartego o chipset 9600), więc kupiłeś jednym słowem shit...
http://sklep.benchmark.pl/pelny_9497.html - tu masz opis (komentarz mówi sam za siebie)

Tytuł:
PostNapisane: 29 lis 2004, 11:56 

Faktycznie. Thom@s, masz rację i zwracam ci Honor :oops:
Zwalnianie na botach na mapach dżungli (ho chi minh) zdaje mi się jest sprawą 64 botów, choć próbowałem na sieci na mapach 'pustych' (hastings) na High i szło szybko. Problem straszny mam na wygenerowanych mapach przez battlefronta i po zainstalowanym patchu v1.1. W tych dwóch przypadkach dzieje się istny slide-show :cry:
Ale prawdą jest, że już zbieram na BF 2 i na nową kartę. GeForca.
Co się z tym patchem dzieje, możecie pomóc? Zaznaczam że mam oryginalnego BF:V

Tytuł:
PostNapisane: 29 lis 2004, 18:12 
Oldboy Battlefield.pl

Michu Neo napisał(a):
Problem straszny mam na wygenerowanych mapach przez battlefronta i po zainstalowanym patchu v1.1. W tych dwóch przypadkach dzieje się istny slide-show

na mapach stworzonych w Battlecrafcie (battlefront to inna gra) :]
aktualnie obowiązujący patch to 1.2... na wersji 1.1 spieprzyli coś z wydajnością i w wyniku tego strasznie cięło (szczególnie w okolicach świątyni na Ho Chi Minh)...

Michu Neo napisał(a):
Co się z tym patchem dzieje, możecie pomóc? Zaznaczam że mam oryginalnego BF:V

standardowym w tym momencie pytaniem jest:
"czy mógłbyś podać jakieś zdanie z instrukcji ?"
...ale nie chce mi się sięgać do instrukcji i sprawdzać :] (zresztą odpowiedź jest wyżej /\ )

ps.
Tom@s, bez "h" (nie Thom@s)

Ostatnio edytowano 29 lis 2004, 19:37 przez Tom@s, łącznie edytowano 1 raz

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2