Teraz jest 23 lis 2024, 23:08

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 22 lis 2004, 23:48 

Mam problem gra org. łącze neo z modemem sagem po restarcie kompa i reinstalu modemu pierwsze łączenie z serwem ok. każde nastepne to restart systemu W2000pro ,ten sam komp podłączony do aster działa bez zarzutu.Bardzo proszę o pomoc.Rafi

Tytuł:
PostNapisane: 23 lis 2004, 02:26 
Moderator forum

mirobanan1 napisał(a):
Masz Windows 2000?To najwieksze gówno!!!!!Ja miałem kiedyś Windows Melenium.....[no coment] jezeli cos wchodziło to chyba tylko tetris :roll:
Już nawet win 95 jest lepszy, a Win98SE jest najlepszy. Jezeli mas zWin2000 odrazu muwie - zmien system chociażby na linuxa.

dlaczego gowno? u ciebie w gimnazjum pokutuje taka opinia czy na podworku jest modne pisanie CHWDP i WIN 2000 to gowno na murach?

jak ja kocham takie pieprzenie bez pokrycia, win2000 to calkiem niezly system jest, tyle ze sie nie kocha z neo

@gryka: sprobuj skonfigurowav polaczenie podobnie jak tutaj
http://neostrada.info/instalacja.php?id=winxp

a jak bedzie slabo to zainstaluj np win2003 lub przesiadz sie na astera

Tytuł:
PostNapisane: 23 lis 2004, 09:31 

w pierwszej kolejności sprawdź czy masz wszystkie aktualizacje do swojego systemu (sp4 + wszystkie aktualizacje krytyczne), nastepnie przeskanuj kompa jakimś programikiem "antyszpiegowym" (ja polecam AD-aware SE), często sie zdarza że właśnie programiki łączące sie z netem bez naszej wiedzy (dogrywające sie z różnych stronek i nie tylko) powodują właśnie takie akcje

P.S a co do win2000 to jest on tai sam jak "prawie" każdy inny (o ME nie mówie), jeśli o niego dobrze dbasz (poprawki, antyvir, itp) to będzie służył Ci długo i stabilnie
P.S.2 sprawdź jak możesz też to jaki masz chipset płyty, z tego co pamiętam "neostrada" ma problemy z chipsetami VIA, pomaga dogranie najnowszych sterów VIA 4in1 (a jesli intel to tez polecam dogranie najnowszego "intelinf"-a)

pozdrawiam

Zamaskowany Muczaczo" - Siedlu[PL]

Tytuł:
PostNapisane: 23 lis 2004, 19:52 

mirobanan1 napisał(a):
Tak się zdarzyło że miałem i win2000 i winme więc nie wiem jak u was ale w/g mnie jest to chyba jeden z gorszych systemow jaki wydał Microsoft. Moja opinnia, o nim nie jest zbyt dobra bo wieksozsc gier alebo się ni włąnczała, alebo były ziwechy. na WinMe to samo, tylko jeszcze gorzej ;/. Nie ma co, ostatecznie WinXP jest chyba najlepszy. Ja jednak pozosrajie przy Win98SE :D ;)

no tylko, że WinXp jest właśnie na rdzeniu Win2000,
...i nie mów, że Win98 jest lepszy od Win2000 :lol: :lol: ... dzień bez zwiechy w win98 to dzień stracony :twisted: .. Win2000 jest dużo bardziej stabilny, bezpieczniejszy no i raczej przeznaczony do bardziej poważnych zadań niż GRY :wink: itp.

Tytuł:
PostNapisane: 23 lis 2004, 21:14 

Po pierwsze aby usystematyzowac. Win98 nie jest systemem operacyjnym :D to jest jakis quasisystem, robienie ludzi w balona. Z win2k trzeba sie napracowac zeby odpalic giery ok, chyba najlepiej XPka zapodac no chyba ze sie nie ma wiecej niz 256 MB ramu, wtedy nie polecam.

Tytuł:
PostNapisane: 23 lis 2004, 21:16 

win2k nie jest do gier w trybie msdos czyli starszych, poza tym malym szczegolem jest to jeden z najstabilniejszych,najlepiej zabezpieczonych i najszybszych systemow jakie wydal Gates.WinXp jest dziurawy jak sito a 95/98 przestarzaly (o millenium nawet nie wspominam).Lepszym sytemem do sieci jest chyba tylko win2003 albo linux.kwestia w tym ze niezaawansowany uzytkownik nie potrafi skonfigurowac win2k (mimo ze graficznie i interfejsowo jest latwiejszy niz xp).Inny atut - win2k zzera mniej ramu niz xp przy stosunkowo lepszej wydajnosci, a co najwazniejsze nie ma tego wybajerowanego wygladu ktory calkiem mi sie nie podoba.Podsumowujac - znasz sie na systemach wybierzesz win2k, wolisz niczym nie zawracac sobie glowy olewajac wydajnosc systemu - wybierzesz xp,masz stary komputer - wybierzesz win98.Zreszta poczekajmy az bedzie Longhorn i wszyscy bedziemy mieli amd64 :)

Strefa czasowa: UTC + 2