Teraz jest 18 lip 2025, 11:57

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 1 gru 2004, 20:03 

a więc ... zrobiłem TO, tzn. zwiększyłem do 1.8V ale komputer co kilkanaście minut zaczął mi resetować karte->objaw jak przy zmienianiu rozdzielczości np. z 800x600 na 1024x768 i do tego Bulldog dał mi znać że są nowe wieści co do mojego problemu więc ustawiłem znowu napięcie AGP na default;

Zasiłka chłopaki to napewno nie jest bo po kupnie tej grafy powiedziano mi że to może zasiłka więc kupiłem "Chiefteca 420W" a reasumując bo już nie widze innych możliwości->bawiłem się ze sterami grafy,AGP, VIA 4 in 1 i inne duperele i ciągle jest to samo ...
WNIOSEK:
Karta na gwarancji więc idzie "pod młotek" :twisted: :twisted:
Jedyny problem to to że oni mają 14 dni roboczych na zreperowanie a 14 dni bez BFV to jak ... nawet brakuje mi porównania ... armageddon :wink: :wink:
Dzięki chłopaki za dobre chęci ale posłucham rady Holmana(starego wyjadacza :wink: ) i nie bede więcej bawił się w pana elektryka :D
THX again-> PEACE, LOVE AND HARMONY :wink: :wink: :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 1 gru 2004, 20:03 

a więc ... zrobiłem TO, tzn. zwiększyłem do 1.8V ale komputer co kilkanaście minut zaczął mi resetować karte->objaw jak przy zmienianiu rozdzielczości np. z 800x600 na 1024x768 i do tego Bulldog dał mi znać że są nowe wieści co do mojego problemu więc ustawiłem znowu napięcie AGP na default;

Zasiłka chłopaki to napewno nie jest bo po kupnie tej grafy powiedziano mi że to może zasiłka więc kupiłem "Chiefteca 420W" a reasumując bo już nie widze innych możliwości->bawiłem się ze sterami grafy,AGP, VIA 4 in 1 i inne duperele i ciągle jest to samo ...
WNIOSEK:
Karta na gwarancji więc idzie "pod młotek" :twisted: :twisted:
Jedyny problem to to że oni mają 14 dni roboczych na zreperowanie a 14 dni bez BFV to jak ... nawet brakuje mi porównania ... armageddon :wink: :wink:
Dzięki chłopaki za dobre chęci ale posłucham rady Holmana(starego wyjadacza :wink: ) i nie bede więcej bawił się w pana elektryka :D
THX again-> PEACE, LOVE AND HARMONY :wink: :wink: :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 1 gru 2004, 23:02 
Moderator forum

Fenix_82 napisał(a):
AGP, VIA 4 in 1 i inne duperele i ciągle jest to samo ...
WNIOSEK:

Analizując na szybko Twój problem zapytam: sprawdzałeś zachowanie karty w trybie AGP x 2 i x4 ?

Fenix_82 napisał(a):
Karta na gwarancji więc idzie "pod młotek" :twisted: :twisted: Jedyny problem to to że oni mają 14 dni roboczych na zreperowanie a 14 dni bez BFV to jak ... nawet brakuje mi porównania ... armageddon :wink: :wink:

W Polsce jeszcze się taki nie urudził, który podjąłby się naprawy karty graficznej (poza wymianą, przesmarowaniem ew. wiatraczka) więc radość będzie tym większa jeśli dostaniesz nowy egzemplarz.

Tytuł:
PostNapisane: 2 gru 2004, 01:47 

Bajerancko, mam szanse na nową grafe:) Próbowałem przestawić na AGPx4, nie pomogło

Tytuł:
PostNapisane: 2 gru 2004, 08:51 
Moderator forum

Jeszcze opcja FastWrites... u niektorych powoduje ona permanentne zwisy kompa, wylaczanie pomagalo...
Chcialbym tez zauwazyc, ze nawet gdyby uzyc napiecia 1.8V na AGP (stanowczo zgodze sie z Holmanem i Tomym zeby zwykly uzyszkodnik tego nie robil!) to przy chu..steczkowym PSU typu Codegen czy inny Megabajt te napiecie bedzie i tak niestabilne :)
PS. A jak bys mial grafe AGP 1x/2x to tez bys uzyl 1.8V? Mimo iz zasilanie starszej wersji AGP ma 3.3V? :D

Tytuł:
PostNapisane: 2 gru 2004, 19:46 

Fenix_82 widze ze juz 1,5 miecha sie meczysz z tym.
Dla pewnosci podaj jeszcze swoj model plyty glownej. Ostatnio sie nameczylem na paru plytach gigabyte + radek9550/9600. Sypaly sie az milo na fabrycznych biosach plyty.

Tytuł:
PostNapisane: 3 gru 2004, 03:25 

Mayek-Fast write'a też już próbowałem po Twoim poście ale objawy cały czas te same.
Salimus już podaje konfiguracje kompa->procek-athlon 2000+ xp, 512 kingstone, płyta główna-soltek SL-KT600-C1L, zasilacz chieftec 420, grafa radeon 9600XT extreme 128 MB firmy "Gigacube", dysk Seagate 40 GB :D :D :wink: :wink: :wink:
Dzięki za zainteresowanie moim problemem ale tj naprawde wkurzające. Można powiedzieć, że już do tych zwiech się przyzwyczaiłem ale nadal doprowadzają mnie do :x :x :x :x :x

Tytuł:
PostNapisane: 4 gru 2004, 03:00 

tu masz biosa ver 1.5. jezeli masz nizsza wersje to warto go wgrac i sprawdzic. Jak nie pomoze to juz z czystym sumieniem mozesz oddac karte do serwisu.

Tytuł:
PostNapisane: 4 gru 2004, 09:37 

Jeszcze salimus pomarudze troche ... :wink: Nie wiem jak to się aktualizuje->tzn. czytałem tą instrukcje ale z moim angielskim jest tak że nie ufam sobie na tyle że zrozumiałem txt w 100% żeby zaryzykować aktualizacje BIOS-u. Z tego co skapowałem to musze wrzucić to na dyskietke lub płyte i butować z któregoś z tych nośników, odpalić program i w nim wybrać plik, "Flash ROM Update Completed-Pass"->po tej info. reboot systemu, przy ładowaniu mam wiadomość->§CMOS Memory Size Wrong więc ładuje się do BIOS-u i zatwierdzam->Load Optimal Defaults i save this settings, ponowny reboot i już

Tytuł:
PostNapisane: 4 gru 2004, 09:38 

Jeszcze salimus pomarudze troche ... :wink: Nie wiem jak to się aktualizuje->tzn. czytałem tą instrukcje ale z moim angielskim jest tak że nie ufam sobie na tyle że zrozumiałem txt w 100% żeby zaryzykować aktualizacje BIOS-u. Z tego co skapowałem to musze wrzucić to na dyskietke lub płyte i butować z któregoś z tych nośników, odpalić program i w nim wybrać plik, "Flash ROM Update Completed-Pass"->po tej info. reboot systemu, przy ładowaniu mam wiadomość->§CMOS Memory Size Wrong więc ładuje się do BIOS-u i zatwierdzam->Load Optimal Defaults i save this settings, ponowny reboot i już

Tytuł:
PostNapisane: 4 gru 2004, 09:40 
Redaktor Battlefield.pl

Ja mialem na starym PC ten sam problem, monitor wylaczal sie przy wczytywaniu mapy, badz juz w czasie grania, wygladaloby na to ze karta grafiki jakby przeciazona byla - i dlatego kupilem miedzy innymi nowy PC:) Nie bede dawal rad bo sprzetowcem jestem raczej kiepskim, chcialem zaznaczyc jedynie ze to juz zbiorowy problem:))

Tytuł:
PostNapisane: 4 gru 2004, 15:02 

1. Musisz zrobic dyskietke startową. W win98 formatujesz dyskietke z zaznaczona opcja 'kopiuj pliki systemowe' lub z poziomu dosa lub trybu ms-dos komenda 'format a: /s'
2. kopiujesz na tą dyskietke pliki AMIflash.exe i KT600CL5.rom
3. Uruchom normalnie ponownie komputer i skopiuj pliki z dyskietki na twardy dysk. To dla pewności ze stacja odczyta bez bledów pliki na dyskietce.
4. Zabutuj z dyskietki komputer, jezeli nie chce to w biosie zmien piorytet butowania tak, zeby pierwszym urzadzeniem byla stacja a: (floppy)
5. Powinienes po zbutowaniu z dyskietki widziec cos takiego A:\ i mrugajacy kursor :)
6. Wpisz AMIflash.exe KT600CL5.rom [enter]
7. Powinien byc kompunikat w stulu ze wszystko ok i mozna uruchomic komputer.
8. Wejdz do biosu wciskajac [del] badz [F1]
9. Wybierz 'Load Optimal Defaults' save i exit

I teraz pare uwag.
Nie jest to trudna operacja ale przy 1 razie jakas asysta wskazana.
Jezeli ci prad czesto wylaczaja to bez upsa nie podchodz do tego.
I pamietaj ze dyskietka musi byc w 110% sprawna.

Tytuł:
PostNapisane: 4 gru 2004, 17:21 

OK, a jak mam XP-ka PRO to robie to samo???->Twoja instrukcja dotyczy 98.

BTW Czy po uaktualnieniu BIOS-a musze formatować dysk? Chodzi mi o to czy to ma coś wspólnego z danymi na dysku bo mam kilka przydatnych rzeczy(jak każdy) :twisted: :twisted: :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 4 gru 2004, 21:43 
Oldboy Battlefield.pl

jak masz XP to musisz sciagnac ze strony http://www.bootdisk.com
np:
http://ephemeral-designs.com/downloads/boot98se.exe
i dalej zgodnie z instrukcjami
co do wzucania amiflash i pliku biosu na dyskietke... to powiem cio ze lepiej te pliki zostawic na dysku C:
po starcie z dyskietki (ustaw to w biosie: Boot device: FDD lub w podobie) piszesz:
c:
i dalej komende amiflash.... itd... o wiele szybciej i bezpieczniej ... dyskietka zawsze moze pasc albo moga wylaczyc ci prad.. :wink:
powodzenia

Tytuł:
PostNapisane: 5 gru 2004, 01:10 

Dzięki, ale coś nie wychodzi. Mam skopiowane te dwa pliki na twardzielu i bootuje z dyskietki, daje C: pozniej wale "enter" wpisuje AMIflash.exe daje "enter" i wyrzuca->error 3 file dos not exists, taki sam objaw po wpisaniu:AMIflash.exe KT600CL5.rom i "enter" :cry:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 65 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2