Teraz jest 23 lis 2024, 06:32

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 14 gru 2004, 10:41 

Nasz prężnie rozwijający się klan gra w środe tj. jutro kolejny sparring z drużyną z FH-Ligi. Nasz kolejny przeciwnik to klan FH Murder Inc. Z tego względu że dwa klany UKF i EF grają w FH-Lidze to na pewno spotkały się z tym holenderskim klanem. Jeśli macie jakieś rady i porady dla naszego mięsa armatniego to będziemy wdzięczni.
Sparring gramy u nich na mapie ... uwaga :lol: Battle of Foy :lol: . Nie mamy zamiaru wtopić aż tak jak z UKF (pozdro chłopaki!) stąd apel na tym forum o radę od bardziej doświadczonych wojaków.

Tytuł:
PostNapisane: 14 gru 2004, 12:45 

Wiele nie wiem,oprócz tego,że: są na ostatnim miejscu w FH-Lidze (5 przegranych, 0 wygranych). Na freeplay'u często się ich nie spotykało (przynajmniej nie kojarzę...), tak więc nic odnośnie ich ewentualnego skill'a powiedzieć nie mogę. Tak czy siak, podstawowa rada - jak już przeprowadzajcie jakąś akcję,to róbcie to w kilka osób (jednoosobowy atak nigdy nie ma szans powodzenia,no chyba,że akurat trafi się na pustą flagę,co na Foy'u się nie zdarza). Pamiętajcie o Hanomagu po stronie Axis - najlepiej sprawdźcie sobie czas respawn'u i oddelegujcie jedną osobę,która będzie nim cały czas jeździła (aczkolwiek nigdy nie powinien jeździć bez obstawy). Używajcie nebelków i stacjonarnych MG (to się myszka nie prześliźnie ;) ). Po stronie Allies musicie zebrać się szybko do Jeep'a i najlepiej przeprowadzić akcję ataku na flagę Kościół (lewa górna patrząc na mapę) lub nawet na około jechać i zaatakować flagę Domek (prawa górna patrząc na mapę). Nigdy nie pozwólcie na to,żeby jakaś flaga na Foy'u była niebroniona. To tyle z takich rad bardziej dla mapy,niż odnośnie przeciwnika,ale jak już wspomniałem wyżej, przeciwnik jest mi niezbyt znany.
Pozdrawiam i powodzenia jutro :)

PS.Patrząc na bftracks można by rzec,że oni w ogóle nie grają już w FH...

Tytuł:
PostNapisane: 14 gru 2004, 12:56 

Dzieki, HamP :). Te nebelki i hannomag zostana uzyte na bank :D nie damy sie podejsc hehe przynajmniej sie postaramy.
A taktyka z podjazdem jeepem lewa strona nie dala rady z wami, hannomag i mg42(?) zatrzymaly jeepa bardzo szybko, no ale bedziemy sie starac.

Tytuł:
PostNapisane: 14 gru 2004, 12:57 

Grając axis dobrze "wsadzić" kogoś do domku obok lewej flagi w mieście. Jest tam niezły widok i można by tam dać jakiegoś dobrego snajpera/riflemana jak macie. Niezły widok...

Tytuł:
PostNapisane: 14 gru 2004, 13:09 

Fakt rzeczywiscie jest ten domek, sporo fragow zdobylem na łosiach ktorzy siedzieli w tym oknie :lol: :lol: (nawet specjalnie celowac nie trzeba ;) ) ale faktycznie ze sprobowac z tym mozna dzieki Arjen7 :)

Tytuł:
PostNapisane: 14 gru 2004, 14:15 

Hmm....skilla raczej wysokiego mieć nie będą(ale mogę się mylić :wink: ).
Ten team FH MURDER inc.znany jest mi z WaW'u(World at War-jeśli ktoś nie wie :D ).Niemalże cały skład był tam kadrą dowódczą-tzn z regóły nie brali udziału w akcji-chociaż czasami się zdarzało(no cóż...najlepszymi graczami nazwać ich nie można :wink: ),jednakże trzeba też pamiętać,że nie należy niedoceniać przeciwnika,bo może sprawić niemiłą niespodziankę.
Zatem życzę wam powodzenia i niech szczęście będzie po waszej stronie :D .

Tytuł:
PostNapisane: 14 gru 2004, 15:05 

Od niedoceniania przeciwnika jestesmy dalecy ;) zreszta UKF potwierdzi (po graniu z nami) ze spodziewac sie czego innego po nas niz kleski byloby glupota. Chcemy po prostu przegrac ... mniej :lol:, zagrac mniej chaotycznie (choc taktyke mielismy poprzednio przygotowana :) <- niewiarygodne? :lol: ).

Mam nadzieje ze przynajmniej stawimy opor w zorganizowany sposob.

Tytuł:
PostNapisane: 14 gru 2004, 18:33 

Powodzenia....wygracie...

P.S. a wiecie ze tam jest ukryty King Tiger i Lodz podwodna? <joke:)

Tytuł:
PostNapisane: 14 gru 2004, 20:52 

Ale przede wszystkim zachowajcie ciszę na TS. Jak to kiedyś Gambit opowiadał :"jak byłem w UKF to było słychać każdy nawet oddech jurgensa..." tzn:rozsądnie podzielcie się na kanały i starajcie się mówić tylko w konieczności. Mam nadzieję, że niemuszę wam tego mówić...

Tytuł:
PostNapisane: 14 gru 2004, 21:50 

No tak,jak zwykle te słynne już :lol: teksty Gambit'a,które nijak mają się do tego,co się działo po jego odejściu z UKF'u i co jest nadal w naszych szeregach (btw,Gambit wtedy,bo nie wiem,jak jest teraz, też miał tendencje do przesadnego komentowania wszystkiego,co działo się w zasięgu jego wzroku :P No ale jak zwykle nie widzi złych cech u siebie,tylko u innych...typowe dla jego osoby,więc zostawmy tą kwestię w spokoju). Prawda jest taka: całkowita nawet cisza na TS'e jest nawet lepsza,aniżeli hałas,przekrzykiwanie się,itp,co po prostu totalnie rozprasza uwagę,nie wspominając o tym,że utrudnia namierzanie przeciwnika na słuch...
Na koniec,jeszcze raz życzę Wam powodzenia i zdajcie relacje z jutrzejszego spotkania,oki? :)

Tytuł:
PostNapisane: 14 gru 2004, 22:00 

Widzę, że nic z mojej wypowiedzi nie zrozumiałeś. Był to oczywiście taki żarcik który tylko uświadamiał nam jąką tam mieliście idealną ciszę. Był to komplement. Ale przyłączam się do życzeń hampa, wygrajcie :D

Tytuł:
PostNapisane: 14 gru 2004, 22:39 

Nie to,że nic,ale po prostu inaczej zrozumiałem Twoją wypowiedź,niż chciałeś to przekazać,a to różnica. Poza tym,faktem jest,że w tamtych czasach ciszy na TS'e wcale nie było,więc...wnioski wyciągnij sam.

PS.Informuję o przestrzeganiu poprawnej pisowni czyichś ksywek - zauważ,że różnice między dużymi,a małymi literami są jak najbardziej istotne (porównaj to sobie z pisownią imion i nazwisk,a będziesz wiedział,o co dokładnie mi chodzi).

Tytuł:
PostNapisane: 14 gru 2004, 22:46 

Hehe dzieki za zyczenia :D ale my jestesmy realistami :P Relacje zdamy na pewno bez wzgledu na to jak walka sie potoczy. Sklad mamy ustalony, gramy 8x8 (tym razem nie pozyczamy zolnierzy ;) dorobilismy sie calkiem sporego oddzialu).
Aha tym razem zagramy na wlaczonych monitorach :lol:

Co zas do ciszy na TS'ie to dobrze ze nikt nie slyszal jaki rumor panowal na sparze z UKF :D kazdy frag po naszej stronie byl witany owacjami hehe wiec bylo z deka glosno ;) poza tym swietniesmy sie bawili wiec smiechu bylo co niemiara :) Jutro humory mam nadzieje tez nie beda nas opuszczaly :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 14 gru 2004, 23:08 

sry hamP jeżeli cię uraziło to, że napisałem "hamp". Faktycznie z tym "nic" to trochę przesadziłem. A jesli jesteśmy przy wnioskach to czyżbym wyczuwał, że nasuwasz mi taki wniosek
-gambit kłamie
Myślcie, że jesteście w stanie ich pokonać, nie możecie zakładać, że z nimi przegracie (nawet jeżeli przegracie :D ) nie psujcie sobie humorów już przed meczem. A owacje za fragi zachowajcie w swoich domach :D i nie naciskajcie "whispera" na TS jak sikacie ze szczęścia :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 15 gru 2004, 01:22 

Z moich doświadczeń wynika, że w miarę jak rośnie hałas na TS-ie, to spada mi skil, tak jakby bodźce dźwiękowe odbierały mi zdolność celowania. Po prostu nie jestem w stanie wygrać żandego pojedynku jeśli na TSie słychać "czołg jedzie", "zabili mnie" itd itp. A najgorsze są negatywne komentarze w czasie walki, bo one kładą przyjemność z gry.

Co do szans, to ... właśnie sprawdziłem BF-Tracks i myślę, że możecie mieć mały problem z tym klanem.
http://bftracks.net/appl/bft/Search/view/R/0/contains/%5BF%7CH%5D

Wiem, że jest wielu przeciwników porównywania klanów w BF-Tracks ale dotychczas zawsze sie to u nas sprawdzało.

Ostatnio edytowano 15 gru 2004, 02:01 przez jurgens, łącznie edytowano 1 raz

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2