Teraz jest 6 kwi 2025, 23:52

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 178 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 12  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 18 gru 2004, 23:38 

Legion 3 z zasady samej byl wykrywalny. Sam tworca napisal, ze wersja 2 mial byc niewykrywalan (oczywiscie do czasu, bo kazdy publiczny hack staje wykrywalny po pewnym czasie).

Co do global banow, to dostaje sie go gdy hack/czit probuje zaklocic prace PB lub wrecz uniemozliwic. W przeciwnym wypadku dostaje sie kick na 2 minuty.

Tytuł:
PostNapisane: 18 gru 2004, 23:45 
Oldboy Battlefield.pl

dokladnie
tyle ze legion3 za czasu mayka byl wykrywalny czesciowo...

Tytuł:
PostNapisane: 18 gru 2004, 23:48 

Witam wszystkich!
Jestem nowy na forum, ale nie znaczy to, że dopiero od niedawna mam gre czy coś w tym rodzaju. Gram od naprawde bardzo dawna (zacząłem od demek mniej wiecej wtedy kiedy wyszla pełna wersja) Bardzo rzadko gram na necie ponieważ mam wyjątkowo słabego kompa (PII 400 Mhz, 128 Mb ramu, Riva TnT 2 ). Forum czytam od co najmniej półtora roku...
Mam oryginał. I dopiero dziś postanowiłem się zarejestrować (uznałem, że temat jest wyjątkowo interesujący i warto by może dodać coś od siebie). Tak więc obie strony mają swoje argumenty i racje. Czitowanie jest godne potępienia (jest to prawda niemal tak stara jak świat). Sam już nie wiem co myśleć o tej sprawie... Napewno trzeba czekać na opinie gości od PB. Ale obawiam się co będzie jeśli te opinie nie pomogą rozwiązać sprawy. Najlepszym rozwiązaniem byłoby wybaczyć (wybaczyć ale nie zapomnieć!) i bacznie obserwować, a jeżeliby sytuacja się powtórzyła to być bezlitosnym! Ale cóż... trzeba poczekać na ekspertów!

Tytuł:
PostNapisane: 19 gru 2004, 00:02 
Oldboy Battlefield.pl

ee a jak ty grasz na tym sprzecie???
takiego kompa to ja mialem w 2000 roku.... :shock:

Tytuł:
PostNapisane: 19 gru 2004, 00:06 

Grać??? :D Ty chyba żartujesz? Dlatego wlaśnie rzadko grywam (z powodu tego złomu). Mam taką fajną grafe z 2 kolorami: niebieskim i czarnym (to na forum już nie raz bylo: brak obsługi OpenGl czy jakieś tam inne)

P.S ja tego kompa już w 1998 miałem (mial wtedy procka 300Mhz i kosztował tylko 7000zł ale DVD już miał)

Tytuł:
PostNapisane: 19 gru 2004, 00:23 

O kompie to sobie pogadajcie gdzie indziej. Ten temat jest ciekawy i dosc wazny, wiec bez OT.

Tytuł:
PostNapisane: 19 gru 2004, 00:29 

Racja! Porozmawiamy o sprzęcie kiedy indziej i na innym topicu. A na razie ide spać :D . Dobranoc!

Tytuł:
PostNapisane: 19 gru 2004, 00:30 

NIE PISZCIE NAZW CZITOW!! CHYBA ZE CHCECIE WIECEJ CZITEROW!!

Wedlug mnie jest to kick za gamehacka - #80000s - Gamehack , kolejne numery oznaczaja rozne czity.Screena moglo nie walnac (jak maykowi na naszym) bo moze nie sa ustawione automatyczne pstrykanie screenow.Anyway do takiego uznania za to jako czit wystarczy log serwera lub screen jaki zrobil Frantic.Moze jest jakies wytlumaczenie jednak dla mnie jak na razie TO JEST CZIT.

I wyjasnie - nie zawsze uzywa sie czitow do nabicia fragow, czesto wystarczy pozycja wroga na mapie i wiadomo ktora flage mozna przejac bez bolu.

Gdzies tam widzialem wyjasnienie przez evenbalance ze to nie czit ale problem z updatem.Jak macie problem z ocena czy to byl czit czy nie wstawcie screena na forum punksbusted.com i oni ocenia czy to czit - tam sa lepsi specjalisci i sa na bierzaco!W przypadku nieporozumienia oszczedzicie chlopakowi nerwow a w przypadku potwierdzenia dostanie bana globalnego - proste :)

Tytuł:
PostNapisane: 19 gru 2004, 00:38 

PPone nie do konca, przejrzalem ich forum i sa odpowiedzie Adminow/Modow tego forum w stylu, nikt nie wie co znaczy ten numer, procz ludzi z EB.

Co do nazw czitow, od tego nie bedzie wiecej cziterow, to jest taka sama dywagacja jak czy granie w gry gdzie sie zabija, doprowadza do zwiekszenia sie mordercow ;). Ale to taki maly OT. Bo jak ktos chce bardzo to znajdzie czit szybko, a jak jakas przypadkowa lamka sie trafi, to szybciutko go zlapia, bo uzywac tego badziewia tez trzeba umiec.

Tytuł:
PostNapisane: 19 gru 2004, 00:42 
Oldboy Battlefield.pl

ppone tyle ze na screenie niema nic poza informacja o kicku
a swoja droga na 4webie za podobne zeczy wylecialy juz 2 osoby (inne gamehacki) i nie dano im bana mimo mojego update listy,,,...
wogule dziwne to punksbusted... info o le**3 wyslalem miesiac temu a na liste trafilo 3 dni temu...
coraz bardziej mi sie wydaje ze to jakis przekret..;/

Tytuł:
PostNapisane: 19 gru 2004, 01:59 

@Okota - poczytaj dokladnie regulamin punksbusted, niezbyt biora pod uwage zglaszane przez uzytkownikow czity to raz a dwa ze czit jest wysylany do evenbalance i dopiero gdy dostana odpowiedz umiesczaja go na liscie.

@Marcinek
piszac nazwe czita ułatwiasz znalezienie go, nie wszyscy musza wiedziec co oznacza legion :/

Tytuł:
PostNapisane: 19 gru 2004, 06:15 

Okota napisał(a):
Panowie!
Tak w pb wyglada hack (cheat):
[02.18.2004 16:52:22] VIOLATION (PB HACK) #130033: pk..>.<... (slot #5) Violation (PB HACK) #130033 [527687dd98709671c366e8245ea674f1(-) 203.198.53.115:1167]

To jest hack Punkbustera! To znaczy paczowanie PB tak aby nie dział poprawnie.

Okota napisał(a):
a tak wyglada gamechack:
[12.13.2004 20:13:12] VIOLATION (GAMEHACK) #81013: =gso=forgetfulgus (slot #14) [d095b32555099f57f954cea241cba287(VALID) 142.165.135.46:1783]

A tak wygląda coś, co zmienia zmienne gier (na przykład nofog) - PB nie za bardzo zna cheata ale wie, że coś się w zmiennych zmieniło porównując z defaultem.

Tytuł:
PostNapisane: 19 gru 2004, 07:08 
Moderator forum

Pewnie sobie chłopak zmienił dzwięki do pepeszy :). Przypomnij sobie Koalas - nie próbowałeś na przykład rozpruć packa z ddsami i na przykład maźnąć coś po teksturach albo instalowałeś jakieś nieoficjalne badziewie?

Tytuł:
PostNapisane: 19 gru 2004, 10:21 

Okej dostalem maila od EB. Napisalem to co Koalas napisal tutaj, czyli ze mial czysty system i zainstalowanego BFa z patchem 1.61b, ale nie uaktualnionego PB. Napisalem tez, ze dostal kicka z serwera i zalaczylem screen Frantica, a po manualnym uaktualnieniu mogl grac bez problemowo.
A oto co mi odpisalai.

Stuart Dunsmore Evenbalance napisał(a):
He should not have been able to get the query from PB to perform the
scan, but it MAY be possible that an old version of PB got a request
for the new scan. I'll have to find out more to know if this is
possible.

-Stuart

Z maila wedlug mnie mozna wyciagnac dwa wnioski, ktore zreszta juz zostaly w tym temacie przedstawione. Mianowicie, ze PB nie mogl zeskanowac Koalasa i za to dostal kicka lub ze nowy skaner zeskanowal Go i cos znalazl. Z tym, ze jak dla mnie to odpowiedz jest mocno nie jasna i nie mozna na jej podstawie zwyrokowac, czy to byl czit czy nie.

Tytuł:
PostNapisane: 19 gru 2004, 13:02 

Lokalizacja: Szczecin,Duszniki zdroj, Adelaide, Stuttgart, Helsingborg, CapeTown
Hynol powiedzial:
Cytuj:
Pewnie sobie chłopak zmienił dzwięki do pepeszy Smile. Przypomnij sobie Koalas - nie próbowałeś na przykład rozpruć packa z ddsami i na przykład maźnąć coś po teksturach albo instalowałeś jakieś nieoficjalne badziewie?
Hynol ja nie z tych co grzebia w plikach , nieznam sie natym. Wiem tylko jak zainstalowac gre i na to patche a nawet przy aktualizacji PB musieli mi pomagac bo niewiedzialem jak to zrobic.

Marcinek : A o numerze tym #81005 cos pisal? W koncu powinni wiedziec co jaki numerek przedstawia :?:

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 178 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 12  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2