Teraz jest 22 lis 2024, 08:48

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 15 gru 2004, 22:38 

Witajcie!
Jestem nowy na forum, ale na pewno nie nowy w BFie.
Nigdy wcześniej nie miałem problemów z BF1942 i jego mod'ami. Szczególnie z DC. Dopiero jak zainstalowałem DC Final zaczęło się coś dziwnego dziać - PunkBuster mnie wyrzuca z serwerów (po jakimś czasie gry) twierdząc że używam GAMEHACK'a. Nigdy nie cheatowałem i nie zamierzam tego robić, nawet próbować, więc się trochę zdziwiłem. Wcześniej w zwykłym DC problemu nie było. Czy może ktoś wie o co chodzi???

Tytuł:
PostNapisane: 16 gru 2004, 00:39 
Oldboy Battlefield.pl

a jakie aplikacje masz uruchomione w tle pod windowsem?

Tytuł:
PostNapisane: 16 gru 2004, 02:52 

O cześć Okota!
Staram się żeby nic w tle nie działało, bo i tak mam dosyć wolny komputer. Jeżeli już coś działa, to NortonAntiVirus. Przed chwila ściągnąłem najnowsze pliki dla PunkBustera i na razie problem zniknął. Zobacze jak będzie jutro.
Pozdrawiam
Slow-aik

Tytuł:
PostNapisane: 16 gru 2004, 08:32 

Proponuję wyłączyć NAV bo jego procesy napewno obiązają twego kompa.
Mnie czasmi PB kopie bez powodu ale jak wyłącze firewalla :?: to jest ok.

Tytuł:
PostNapisane: 16 gru 2004, 15:26 

miazio napisał(a):
Proponuję wyłączyć NAV bo jego procesy napewno obiązają twego kompa.
Mnie czasmi PB kopie bez powodu ale jak wyłącze firewalla :?: to jest ok.

Po wyłąceniu NAV2002 BF zaczął chodzić płynnie przy detalach na max'a. Wcześniej musiałem grać na min.

Tytuł:
PostNapisane: 17 gru 2004, 00:36 

Wyłączenie NAV daje niewielką poprawę w prędkości. Natomiast PunkBuster zachowuje się już normalnie. Update'owałem pliki PB i na razie wszystko gra. Jak się błąd powtórzy to dam znać. Dzięki za pomoc!

LEĆ PRZEZ POLE!!!! WE WSI MOSKAL STOI!!!

Tytuł:
PostNapisane: 18 gru 2004, 17:05 

o jak juz mowa o antywirusach to przez pande tez moga mnie wyrzucic z gry :?: :?: :?:

z gory dzieki!! :arrow:

Tytuł:
PostNapisane: 18 gru 2004, 19:19 

Termit napisał(a):
o jak juz mowa o antywirusach to przez pande tez moga mnie wyrzucic z gry :?: :?: :?:

z gory dzieki!! :arrow:

Lepiej wyrzucić pandę ;) Avast! na pewno nie wywala :)

Tytuł:
PostNapisane: 18 gru 2004, 19:39 

Ostrożnie! Panda to gatunek zagrożony i jest pod ochroną!

A na serio - nie wiem czy ten problem był związany z antywirem czy z samym PunkBusterem. Po update plików wygląda na to że wszystko jest w porządku. Pytanie czemu PB sam się nie updatował?

Tytuł:
PostNapisane: 19 gru 2004, 13:10 

Lokalizacja: Szczecin,Duszniki zdroj, Adelaide, Stuttgart, Helsingborg, CapeTown
Slow-aik: mam ten sam problem tzn mialem , mialem zwieche BF-a i zainstalowalem BF-a na nowo do tego inne mody i jak weszlem na serwer to kick i ban na 2 minuty i tak kilka razy wiec zrobilem update PB i juz jest ok. Oczywiscie w moim przypadku wyglada to troszke inaczej bo czesc osob ze sceny rzuca we mnie gownem ze jestem cziterem :shock: Poczytaj sobie wiecej tu: http://forum.battlefield1942.pl/viewtop ... sc&start=0

Tytuł: mnie
PostNapisane: 21 gru 2004, 21:55 

wkurza cos innego: czesto admini serwerow uzywają PB do wyrzucania ludzi jak chcą zrobic dla kogs miejsce albo jak mają jakies kompleksy - wtedy pojawia sie komunikat ze wyrzucony przez pb (powod nieznany...) mnie to irytuje , bo mi wywalenie przez PB kojarzy sie jednoznacznie...

btw ostanio wywalił mnie jakis cieć jednego z serwerów (w ten własnie sposob) go zasrzeliłem go jakos 4ty raz pod rząd - (zadne TK, BC ani respawn :) )

Tytuł:
PostNapisane: 22 gru 2004, 03:19 

Niestety, władzą można bardzo szybko się zachłysnąć (wystarczy popatrzeć na naszych polityków) Ja 2 dni temu wyleciałem z serwera, bo... wygrywałem! Na szczęście serwerów z takimi "adminami" jest niewiele, więc da się pograć :D

Tytuł: Re: mnie
PostNapisane: 22 gru 2004, 13:26 

(--+--)Markus napisał(a):
...czesto admini serwerow uzywają PB do wyrzucania ludzi...

A moglbys mi wyjasnic w jaki sposob "uzywa sie PB" w celu wyrzucenia gracza z serwera? Z tego co wiem, to administrator serwera nie ma zadnego dostepu do PB. PB kopie wtedy, kiedy klient nie jest zaktualizowany, sa jakies klopoty z laczem i klient PB nie moze sie polaczyc z serwerem, badz zostal uruchomiony w tle jakis program, ktory nie spodobal sie PB...

Tytuł:
PostNapisane: 22 gru 2004, 16:05 

Wydaje mi się, iż admini "sztucznie" wpisują powód, jako "KICKED BY PB" albo coś takiego, żeby po prostu pozbyć się niechcianego gracza. Przypuszczam, że chodzi tutaj o reputację servera oraz klanu, który jest w posiadaniu owego servera. Mówię o tym, że gdyby admin wykopał z gry kogoś bez powodu (kogoś wpływowego, kto zna naprawdę dużo ludzi ze świata Battlefield'a) to na ów server mogłoby przychodzić dużo mniej osób. Później inni zrezygnowaliby z wchodzenia na ten server, bo grałoby na nim mało ludzi itd., itd. W końcu doprowadziłoby to do tego, że server stałby się nieznany, nieużywany... Prawdopodobnie o to chodziło, ale jeśli się mylę, to sorry :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 22 gru 2004, 16:50 

Nie wiem dokładnie na jakiej zasadzie, bo nie mam swojego serwera. Ale kilka razy miałem komunikat:
Kicked by PB (Admin decision)!!!!
Czyli jakiś wpływ mają

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2