Teraz jest 18 lis 2024, 10:47

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 23 gru 2004, 22:06 

No właśnie mam ten windows i po 30sekundach od uruchomienia komp się zacina, dodam jeszcze, że w XP śmiga bardzo ładnie. Moja konfiguracja: Płyta główna MSI, Atchlon 1800+, 512RAM, Radeon 9600XT i 40GB WOLNEGO miejsca na dysku z grą a 4GB w windowsie. Dlaczego mi się zawiesza?

Tytuł:
PostNapisane: 24 gru 2004, 10:57 

no to zainstaluj sobie ta gre pod Xp, jak masz wgrane dwa systemy, co za problem...

Tytuł:
PostNapisane: 24 gru 2004, 12:14 

że XP mam do pracy i nauki!!! I nie chce obciążac biedny rejestr codziennie nowymi sterownkami!!

Tytuł:
PostNapisane: 24 gru 2004, 13:54 

no to nie bedziesz gral... pierwszy raz sie takim probleme spotykam, przeciez system jest po to aby wgrywac co na niego popadnie (oczywiscie to co jestesmy w stanie i wiemy c0o ainstalowac). Co do rejestru to nie przesadzaj... jestes pierwsza chyba osoba dbajaca o niego :)

no ale jak chcesz...

Tytuł:
PostNapisane: 24 gru 2004, 14:28 

Ralphick napisał(a):
że XP mam do pracy i nauki!!! I nie chce obciążac biedny rejestr codziennie nowymi sterownkami!!

Witaj w klubie ja mam jeden system WIN98SE do grania , drugi system XP do pracy trzeci system Linuks do nauki i czwarty system 3.11 jako dzwonek do drzwi ;)
a tak powaznie to na cholere ci tyle systemów ??
Jeden np. XP nie może być do wszystkiego?? Czy zawsze trzeba sobie zycie utrudniać ???
A jak sie zamuli to przeinstalowywujesz system i już !!

Tytuł:
PostNapisane: 25 gru 2004, 10:46 

tak tylko jak miałem XP to mi komputer po 30minutach robił restart (w trakcie grania), a sterowniki do karty (nowe) no cóż, rozwiązywały ten problem, ale do pierwszego wpisu rejestru.

Tytuł:
PostNapisane: 25 gru 2004, 13:07 

Ralphick napisał(a):
tak tylko jak miałem XP to mi komputer po 30minutach robił restart (w trakcie grania), a sterowniki do karty (nowe) no cóż, rozwiązywały ten problem,

dotąd rozumiem

Ralphick napisał(a):
ale do pierwszego wpisu rejestru.

ale tego już nie;)

Vietnam nie ma jakiś szczególnych problemów, jeżeli chodzi o pracę w Win98. Popróbuj z różnymi sterownikami, najlepiej ściągnij te, które producent zaleca do Twojego sprzętu. Aha, i co ważne, BF bardzo nie lubi za mocno, a często wogóle, podkręconych podzespołów. Jeżeli coś podkręcałeś, to wróć do ustawień domyślnych, może pomoże :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 25 gru 2004, 13:58 
Oldboy Battlefield.pl

Igor [PL] napisał(a):
Aha, i co ważne, BF bardzo nie lubi za mocno, a często wogóle, podkręconych podzespołów. Jeżeli coś podkręcałeś, to wróć do ustawień domyślnych, może pomoże :wink:

yyy :?: co :?: kto tak twierdzi :?:
...mam mocno podkręcony sprzęcik i jakoś żadnych problemów z BFV nie mam i nigdy nie miałem...

ps. Microsoft twierdzi, że XP też nie lubi podkręconych podzespołów i po każdej zmianie parametrów trza re-install windozgrozy robić... praktyka pokazuje, że to g.. prawda

Tytuł:
PostNapisane: 25 gru 2004, 15:12 

próbowałem już ze wszystkimi sterownikami i to samo, inne pomysły macie?

Tytuł:
PostNapisane: 25 gru 2004, 15:36 
Oldboy Battlefield.pl

Ralphick napisał(a):
próbowałem już ze wszystkimi sterownikami i to samo, inne pomysły macie?

- jaką masz płytę główną, zasilacz (marka) :?:
- czy na innych grach i programach też się zacina :?:
- masz wgrany DirectX 9 :?:
- w XP masz ServicePack 2 :?:
napisz więcej danych...

Tytuł:
PostNapisane: 25 gru 2004, 16:35 

Płyta MSI
Zasilacz 350
Tak
Tak
Tak
Co jeszcze

Tytuł:
PostNapisane: 25 gru 2004, 18:39 
Oldboy Battlefield.pl

Sprawdź:
- Temperatury procesora (programem lub w BIOSie) i karty graficznej (organoleptycznie :wink:) podczas grania... może coś się przegrzewa i przez to zawiesza komputer...
- Płytę główną; jeśli jest na chipsecie VIA to wgraj sterowniki "VIA 4 in 1" (jeśli nie masz)...
- Jakiej firmy jest ten zasilacz :?: (obstawiam, że po prostu zasilacz nie wyrabia - nie daje stabilnego napięcia) Jeśli jest to zasilacz jakiejś lipnej firmy, to poproś jakiegoś znajomego o pożyczenie zasilacza i sprawdź czy na nim też się tak dzieje... jeśli nie masz możliwości to sprawdź napięcia w BIOSie czy nie mają zbyt dużych rozbieżności (np. +5V -> +4,65V itp.)
- Odinstaluj ServicePack 2, może to jest jego wina (ale to znikome)

Ralphick napisał(a):
a sterowniki do karty (nowe) no cóż, rozwiązywały ten problem, ale do pierwszego wpisu rejestru.

- o co chodzi Ci z tym rejestrem :?: do jakiego pierwszego wpisu :?:

ps. odezwij się na GG do mnie, to może coś się jeszcze wymyśli...

Tytuł:
PostNapisane: 25 gru 2004, 19:16 

Bulldog napisał(a):
Ralphick napisał(a):

Witaj w klubie ja mam jeden system WIN98SE do grania , drugi system XP do pracy trzeci system Linuks do nauki i czwarty system 3.11 jako dzwonek do drzwi ;)
a tak powaznie to na cholere ci tyle systemów ??
Jeden np. XP nie może być do wszystkiego?? Czy zawsze trzeba sobie zycie utrudniać ???
A jak sie zamuli to przeinstalowywujesz system i już !!
Sprobuj zainstalowac gre pod domofon (on ma super system operacyjny)ja tak robie juz od paru miesiecy :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 25 gru 2004, 19:22 

Ralphick nie obraz sie ale chyba za duzo sie naczytales ksiazek, albo naogladales telewizji o sofcie komputerowym, w gazetach prawdy tez niekiedy nie znajdziesz...

daj sobie spokoj, jak chodzi tobie na xp to co masz a problem, tutaj praktycznie wszyscy maja zainstalowana gre na xp i ciagle im smiga. Byc moze wina ze ciagle psuje ci sie komputer nie lezy po stronie gier, moze cos mylnie instalujesz za kazdym razem (nie potrezbnego) i to wlasnie zakluca spokoj twojemu xpkowi. Moze za duzo kodekow do filmow, za duzo czegos tam nawgrywales i tak sie muli wszystko, a 98 no coz, ten system przy dzisiajszych programach i grach pochodzi ci gora jeszcze jakies 2 miesiace po czym zacznie sie juz powoli psuc. posprawdzaj konfiguracje systemow, nie wgrywaj "badziewia" i graj na xp-eku bo jest o wiele lepszy od 98... no zalzy jeszcze jaki masz szybki komp :)

pzd.

Tytuł:
PostNapisane: 25 gru 2004, 21:49 

tak na każdej grze 3d się restartuje w XP (po 30minutach) a w 98zacina na nieokreślony czas (po 30sekundach)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2