Teraz jest 19 lip 2025, 06:12

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 269 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 18  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 5 sty 2005, 19:45 

na co ? poza tym ja tylko oryginaly, bo konsole mam sote i nie zamierzam zmieniac tego stanu rzeczy :)

Tytuł:
PostNapisane: 5 sty 2005, 19:59 

o fajnie, że jest taki temat :)

mam pytanko ...
Moja kochana sistrzyczka aktualnie jest w Angli i chce mi kupić "coś" np. Nowego PS2 ktory stoi tam za 110 funtów z 4grami w zastawie.

ale oka wszysio pieknie ale zabardzo nie chce placic 200zl za kazda nowa gre :( wiec pytanko czy........... :
- da sie przerobic nowego PS2 :?:
- ile to kosztuje i jakie jest ryzyko ze cos sie Eęę...
- ma to wogole sens go kupowiac :?:
- i wogole fajne to jest :?: :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 5 sty 2005, 20:04 

metek napisał(a):

da
metek napisał(a):

ok 200, ryzyko jakie to nie wiem, niech sie wypowiedza ci co wiedza ;)
metek napisał(a):
- ma to wogole sens go kupowiac :?:

ofc, ze ma i to bardzo, wciaga bardziej, od chodzenia po bagnach :)
metek napisał(a):
- i wogole fajne to jest :?: :wink:

super-zaje-fajne :)

Tytuł:
PostNapisane: 5 sty 2005, 20:26 

no to czekam co powiedzą inni... :wink:

a tak poza, to jak jest z graniem on line ?? można podpiąc kabel z sieci czy bezpośrednio do wtyki od telefonu, a i fajne jet online w tekena albo NBA Street V3 czy inne tam
:roll: :?:

duzo jest gier do ściągniecia z neta ? i czy to co ściągam jest tym czym chciał bym zeby bylo :wink: :?:

Tytuł:
PostNapisane: 5 sty 2005, 20:40 

Co do przerabiania konsoli to ponoć są potem problemy z laserem, trzeba wymieniać a to niemały wydatek. Niektórzy zarzekają się że wszystko im elegancko działa... no nie wiem. Może teraz juz potrafią tak przerobić że nie ma żadnych efektów ubocznych, nie jestem aż tak w temacie. Czasem bywają problemy z grami bo albo nie działają albo działaja do pewnego momentu :wink: itp. Ja nie przerobiłem konsoli.

Ps. Chętnie wymienie się grami z kimś mieszkającym w Warszawie i okolicach. :) Moje gry to:

NBA 2002
Tekken 4
Tenchu: Wrath Of Heaven
Gran Turismo Concept 2002 Tokyo-Geneva
NFS Underground
Tony Hawk 4
Silent Hill 2 SE

EDIT:
Jeżeli chodzi o gre po sieci to łączysz sie za pomocą tego: http://www.amazon.co.uk/exec/obidos/ASI ... 32-7524440
A jeżeli masz więcej kasy (za dużo?) to tym: http://www.amazon.co.uk/exec/obidos/ASI ... 32-7524440
Ponoć tekken jest fajny po sieci, ale klasyką konsolowych gierek po sieci jest z tego co wiem SOCOM. Kiedyś można było zciągac gry na konsole z bittorrenta i wydaje mi sie ze było to pewne źódło, po zamknięciu suprnovej to nie wiem... napewno nie będzie tylu gier do zciągnięcia co kiedyś.

Tytuł:
PostNapisane: 5 sty 2005, 22:11 

Mayek napisał(a):
Mati, jak skoncze Onimushe 3 to mozemy sie wymienic... :)

Gdzie jesteś? Ja zwiedzam wieżę Eiffla :)

metek napisał(a):
o fajnie, że jest taki temat :)
ale oka wszysio pieknie ale zabardzo nie chce placic 200zl za kazda nowa gre :( wiec pytanko czy........... :

Czy chcesz przerabiać czy nie to już twoja decyzja. Pamiętaj, że każda przeróbka kosztuje cię utratę gwarancji SONY. W najlepszym wypadku (co jest dość rzadkie) gość, który przerabia może dać ci gwarancje na 2 lub 3 miesiąca, poza tym daje przynajmniej roczną na sam modchip (ale co jak co się ma się popsuć to nie modchip). Koszt przeróbki zależy od typu modchipa, który chcesz zamontować. Ripper 3 kosztuje na przykład 200zł wraz z montażem i jest jednym z nadroższych. Tańszy jest Duo2 i Mars3. Ryzyko montażu zawsze istnieje, bo wszystko zależy od osoby, która się tym zajmuje. Zawsze są cwaniaczki, które przeróbkami zajmują sie od święta i mogą spaprać sprawę. Dlatego trzeba zlecić to fachowcowi, który już nie jedną konsolkę "wysterylizował" :D Co do awaryjności to po dwóch, trzech latach rozwoju modchipów możemy się cieszyć wreszcie modchipami z prawdziwego znaczenia. Co to oznacza? Tyle, że obecnie dość znikome jest prawdopodobieństwo, żę przerobiona konsola ci padnie. Większość negatywnych opinii o przeróbkach pochodzi z ich wcześniejszej historii, gdy przez nie dość szybko padał laser, zaczynały się problemy z czytaniem płyt czy wreszcie trzeba było robić jakieś sztuczki z konfiguracją, patchami lub kilkukrotnym waleniem w reset, żeby cokolwiek wgrać. Najnowsze modchipy nie obciążają lasera, korzystają ze znikomego napięcia. I co najważniejsze taki ripper3 sam wykrywa czy ma doczynienia z ps2, psx czy płytą DVD. Nic nie trzeba konfigurować, wszystko odbywa się automatycznie, w gruncie rzeczy nie odróżnisz działania takiej przerobionej konsoli od nieprzerobionej. A propos jeszcze gry on-line, to najnowsze modcipy ;) można samemu wyłączać i włączać, dzięki czemu przerobiona konsola również umożliwa grę w sieci (na oryginałach).

Najbardziej awaryjną rzeczą w PS2 jest oczywiście laser. Dlatego też przy korzystaniu z płyt własnych należy korzystać tylko wyłączenie z płyt wysokiej jakości. Najlepiej sprawdza się obecnie TDK. Nie korzystać z żadnych Esperanz, Titanium, Hawków i innego gówna, które na czytniku DVD PC działą jako tako. Szkoda lasera PS2.

Dodać należy, że musisz mieć nagrywarkę DVD, bo przeważająca większość pełnych gier jest na DVD. Co do stron torrentowych i edonkeyowych jest ich mnóstwo i są to specjalne dedykowane strony PS2, ale to nie miejsce na podawanie pirackich linków.

Tytuł:
PostNapisane: 5 sty 2005, 22:48 

małe sprostowanko konsola która może dostane to ta z nowej serii tych płaskich i małych... :wink: czy to cos zmienia :?: :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 5 sty 2005, 23:21 

metek napisał(a):
małe sprostowanko konsola która może dostane to ta z nowej serii tych płaskich i małych... :wink: czy to cos zmienia :?: :roll:

Zmienia tyle, że musisz się zorientować jakie najnowsze modchipy są do niej wyspecjalizowane. Z serii Rippera jest specjalna wersja 3.1, pojawiła się całkiem niedawno. Z początku były z nią problemy, ale chyba już poprawili. O innych modchipach do PSTwo nie wiem. Trzeba popytać osoby, które zajmują sie przeróbkami.

Poza tym jest taka plota, że się bardziej nagrzewają niż poprzednie wersje. Ale na to ci powiedzą dokładniej właściciele tych konsol jak mati i Mayek :)

No i masz wmontowany od razu Network Adaptor do gry w sieci. Musisz co prawda zamówić płytę cd (za darmo) umożliwiającą rejestracje w specjalnym serwisie, ale później możesz już grać on-line.

Tytuł:
PostNapisane: 5 sty 2005, 23:35 
Moderator forum

Mati, ja tez mam pure PSTwo, bez modow i bez planow modowania :) Oni 3 mam oczywiscie ze sklepu. Na co? Nie wiem, slabo siedze w temacie :)
Pancho, ostatnio zagrywalem sie w GT3 wiec Oni 3 troche opuscilem... Jestem bodajze na tym zameczku, tam niby ma byc Time Folder...
Co do nagrzewania sie PSTwo (slim inaczej) - moja sie nagrzewa, ale nie az tak mocno by sie tym martwic. Bardziej wkurza mnie dzwiek wiatraczka, ktory jakby zaczal sie zacierac (po dwoch tygodniach od kupna!). Wkurza mnie on...
Aha, dostalem dzis poczte od Sony, z PINem do gry po sieci... Mam nadzieje ze przysla Network Access Disc, bo co mi po samym pinie? :)

Tytuł:
PostNapisane: 6 sty 2005, 00:40 

ja jak juz pisalem mam : nhl 2005, pes 4, tekken 4, lotr 3 era, bg dark alliance 2, burnout 3 ....
jak kurde masz mayek list od sony z pinem :?: :shock: co tam trzeba im wyslac, he :?:

Tytuł:
PostNapisane: 6 sty 2005, 01:38 

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=38139427

czy to ten ? pancho ? , jezeli tak to cenka fajna wcale nie 200zt :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 6 sty 2005, 01:41 

aaaa i jeszcze coś jak z gwarancją, skoro miał bym konsole z Angli to czy mogł bym ją serwisować gdzies w polsce ? wydaje mie sie, że nie :cry:

a nawet jesli to czy Ripper jest wyjmowalny ? ee znaczy sie czy mozna wsadziic i wyjac i nic .... :?: :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 6 sty 2005, 08:26 
Moderator forum

mati.pl napisał(a):
ja jak juz pisalem mam : nhl 2005, pes 4, tekken 4, lotr 3 era, bg dark alliance 2, burnout 3 ....
jak kurde masz mayek list od sony z pinem :?: :shock: co tam trzeba im wyslac, he :?:

Ten Baldur tez taki jednorazowy do przejscia? (jak Onimusha) :)
PIN? Zarejestrowalem konsole na http://www.ps2registration.com, mieli niby przyslac free Network Access Disc + jakas giere online. Na razie przyslali pin do Central Station, ale bez tego dysku do sieci nic z nim nie zrobie... :roll: No to czekam.

Tytuł:
PostNapisane: 6 sty 2005, 12:11 
Moderator forum

moja konsolka ma juz 3 latka i jest od poczatku przerobiona...nie mam z nia problemow jesli chodzi o granie bo tylko do tego mi sluzy...wystepuja czasami problemy z odczytem ale to byla wina zarysowanej plytki...ja jestem w 100 % za przerabianiem konsol jesli cos by sie spieprzylo to i tak cena tych gier co kupilem i cena ewentualnej naprawy to i tak bedzie to taniej niz kupowac oryginaly...

ja teraz pykam w 3 ere LOTR i nie moge przejsc obrony Helmowego Jaru...jest to 53 %gry...mam tam kilku poteznych przeciwnikow pod rzad poczawszy na Uruk-Hai konczac na trollach jaskiniowych ktore sa bardzo silne i mocne...gierka jest warta pogrania..milo spedzam czas przypominajac sobie sceny z filmu z ktorych robione sa filmiki do gry..

Tytuł:
PostNapisane: 6 sty 2005, 16:39 

Mayek napisał(a):
Pancho, ostatnio zagrywalem sie w GT3 wiec Oni 3 troche opuscilem... Jestem bodajze na tym zameczku, tam niby ma byc Time Folder...

Mont-Saint-Michel, jakieś 3/4 gry. Ja toczę finałową walkę z Nobunagą w postaci demonicznej. Straszny to jest madafaka i jeszcze trochę się z nim pomęcze :)

metek napisał(a):
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=38139427

czy to ten ? pancho ? , jezeli tak to cenka fajna wcale nie 200zt :wink:

To ten. 200zł, o których ja mówiłem to cena wraz z MONTAŻEM. Jak kupisz oddzielnie to podejrzewam, że będą chcieli od ciebie 100zł za sam montaż. Czyli wtedy zapłacisz drożej. Oczywiście można zamontować samemu (lutownica w łapę, a dokładne instrukcje można znaleźć na sieci) Nie jest to jakaś strasznie trudna sprawa. Nie mniej nie zalecałbym jeżeli się nigdy nie zajmowałeś montowaniem modchipów :)

metek napisał(a):
aaaa i jeszcze coś jak z gwarancją, skoro miał bym konsole z Angli to czy mogł bym ją serwisować gdzies w polsce ? wydaje mie sie, że nie :cry:

Mnie się wydaje, że tak. W końcu SONY ma w Polsce swój oddział. Nic trudnego zadzwonić do nich i się upewnić.

Aha i jeżeli nie masz zamiaru przerabiać konsoli to się upewnij, że kupujesz wersje PAL. Co prawda kupiona w UK z zasady powinna być PAL, ale kto wie. Jeżeli nie masz zamiaru przerabiać i kupisz sobie NTSC to nie będziesz mógł łatwo kupić w Polsce do niej gier. Natomiast jeżeli przerobisz to już nieważne, bo wszystkie nowe modchipy obsługują gry w wersji PAL I NTSC (oczywiście telewizor musi jeszcze obsługiwać oba systemy).

Cytuj:
a nawet jesli to czy Ripper jest wyjmowalny ? ee znaczy sie czy mozna wsadziic i wyjac i nic .... :?: :roll:

Montowanie rippera to lutowanie chipa do bebechów konsoli. Tak, więc wyjęcie jego jest teoretycznie możliwe, ale i tak SONY zauważy, że złamałeś zasady gwarancji. Nie licz na to, że będziesz miał modchipa i gwarancje :)

Wojtas napisał(a):
ja teraz pykam w 3 ere LOTR i nie moge przejsc obrony Helmowego Jaru...jest to 53 %gry...mam tam kilku poteznych przeciwnikow pod rzad poczawszy na Uruk-Hai konczac na trollach jaskiniowych ktore sa bardzo silne i mocne..

Jesteś w środku gry, a jednocześniej w najtrudniejszym i najbardziej frustrującym momencie. Myślałem, że się posiekam jak to przechodziłem i ginąłem na przykład w trzeciej z kolei potyczce bez możliwości save'a. Jak przejdziesz Hełmowy Jar to będzie już tylko prościej. Niebanalnie oczywiście, ale Hełmowy Jar to takie apogeum stopnia trudności w tej grze. Kilka hintów: dokładnie obserwuj kolejność ataków, kto kiedy ma uderzyć i stosuj wszystkie możliwe sposoby do opóźniania ataków przeciwników. Obejrzyj wszystkie zebrane przedmioty, bardzo wiele z nich właśnie w tej bitwie się przydaje. Poeksperymentuj z różnymi mocami i atakami swoich bohaterów. Kilka z nich, choć wcześniej było olewanych, teraz ma swoje zastosowanie.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 269 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 18  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2