Teraz jest 20 lis 2024, 06:23

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 5 sty 2005, 19:29 

Dłuuugi czas wszystko było OK ale do czasu. Od 1 stycznia Tepsa uszczęśliwiła mnie takimi pingami, że grać nie można. Pingi na WP.pl rzędu 150-170ms. Wyczytałem na komunikaty.pl, że 31 grudnia coś tam majstrowali u nas w Płocku między 6.15 a 7.00. I od tego chyba czasu jest źle przynajmniej w dzień bo po 1.00 w nocy pingi wracają do normy. Ma ktoś jeszcze tak? Wiem, że w Otwocku jest podobnie i też pakiety od 1 stycznia na WP.pl idą przez Łódź.

Jak to reklamować w Tepsie? Skoro czytam o odpowiedziach ze strony tepsy na ten sam problem - "nie gwarantujemy niskich pingów, nie ma tego w umowie" lub "niech pan zmieni prowidera". Parę lat temu miałem SDI z tzw. usypianiem i blue screenem i moje reklamacje TEPSA sobie olewała. Czy oprócz argumentu, że w tym przypadku jest to usługa niekompletna i ping jest jednym z podstawowych i ważniejszych parametrów łącza moge mieć jeszcze jakąś inną podstawę reklamacji?

Tytuł:
PostNapisane: 6 sty 2005, 01:03 

musisz interweniowac, dzwon na 0800102102, zglos to

dodam ze tez mam 640tke i nic sie nie dzieje poza tym ze dzisiaj na godzine padly servery neo w katowicach :) ale tak to od ponad roku jestem bardzo zadowolony, przeciez sciaganc film 2x700mb w ciagu jednej nocki to przeciez dobrze nie?

PostNapisane: 6 sty 2005, 02:06 

skandal napisał(a):
Dłuuugi czas wszystko było OK ale do czasu. Od 1 stycznia Tepsa uszczęśliwiła mnie takimi pingami, że grać nie można. Pingi na WP.pl rzędu 150-170ms. Wyczytałem na komunikaty.pl, że 31 grudnia coś tam majstrowali u nas w Płocku między 6.15 a 7.00. I od tego chyba czasu jest źle przynajmniej w dzień bo po 1.00 w nocy pingi wracają do normy. Ma ktoś jeszcze tak? Wiem, że w Otwocku jest podobnie i też pakiety od 1 stycznia na WP.pl idą przez Łódź.

No bez przesady ... ping 170-180 do wp.pl :? moze ping musi przebyć dłuższą drogę .... no ale w 180 ms to przebyłby cały Atlantyk a nie kilkaset wiecej kilometrów ...

Napewno coś na łączu schrzanili ... dzwoń na BlueLine jak się nie poprawi :wink: ...

Tytuł:
PostNapisane: 6 sty 2005, 12:49 

A co właściwie znaczy w the all seeing eye parametr -FLUX-. To są chyba -zmiany- ale czego, pingu? Packet Lost podawany jest w % a w przypadku -FLUX'a-?
Teraz rano pingi na Polskę mam w normie ale FLUX w ASE jest na serwerach mam od 15 do 37. Zauważyłem już wcześniej, że przy duzych jego wartościach gra się tak jakby ping był spory.

Tytuł:
PostNapisane: 6 sty 2005, 13:04 

ostatecznie czekaj az pojawi ci sie w okolicy Chello, od 2 lat mam i nienarzekam, tylko gdy kogos nowego podlaczaja na osiedlu to odlaczaja all net na blokach , zazwyczaj robia to bez ostrzenia. Biedni sasiedzi biora mily i zaczynaja stukac w sufit /moja podloge bym uciszyl to tu[panie/walenie w stol
Zazwyczaj wylaczaja net kiedy siedzisz sobie spkojnie o 5 rano i wymiatasz a tu nagle connection lost.. :(

Tytuł:
PostNapisane: 6 sty 2005, 15:40 

skandal napisał(a):
A co właściwie znaczy w the all seeing eye parametr -FLUX-. To są chyba -zmiany- ale czego, pingu? Packet Lost podawany jest w % a w przypadku -FLUX'a-?
Teraz rano pingi na Polskę mam w normie ale FLUX w ASE jest na serwerach mam od 15 do 37. Zauważyłem już wcześniej, że przy duzych jego wartościach gra się tak jakby ping był spory.

Jest to skok pinga - czyli wartość o którą maksymalnie ping może wzrosnąć lub zmaleć.

Tytuł:
PostNapisane: 6 sty 2005, 17:24 

dedido napisał(a):
Jest to skok pinga - czyli wartość o którą maksymalnie ping może wzrosnąć lub zmaleć.

Thx, no i jest to juz dla mnie jasne :)

Tytuł:
PostNapisane: 7 sty 2005, 00:41 

skandal napisał(a):
dedido napisał(a):

Thx, no i jest to juz dla mnie jasne :)

roznica pomiedzy maxymalnym i minimalnym pingiem

Tytuł:
PostNapisane: 7 sty 2005, 01:30 

Hehe bez wiekszych problemów załapałem to co napisał wczesniej Dedido ale i tobie Pinky THX.

edit:
Moze niepotrzebnie dałem " :) " na końcu

Strefa czasowa: UTC + 2