Teraz jest 24 lis 2024, 10:51

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 7 sty 2005, 21:53 

Mam problemik!!
Nie dawno sobie pykalem w bf'a 1942 i tu nagle gdy chce wyjąć moją super oryginalną płytke słysze odgłos łamiącej sie płyty !!!
Jakiś czs mogłem grać na drugiej ale gdy przyszedł czas na formata koniec!! A mój problem brzmi : Zainstalowalem tzw kopie zapasową i normalnie chodzi !!!Tylko jest mały szczególik !!! Tnie jak cholera!!!
Nie jest to wina sprzętu bo to nie jest morzliwe mam za dobry sprzęt!!

Pomórzcie człowiekowi w potrzebie !!

Tytuł:
PostNapisane: 7 sty 2005, 22:41 

ale o co chodzi :?:

Tytuł:
PostNapisane: 7 sty 2005, 22:54 

Najlepiej kup drugiego Bfa, i bedzie po problemie...

Tytuł:
PostNapisane: 7 sty 2005, 23:32 

"kopia zapasowa" to pirat :?:

Tytuł:
PostNapisane: 8 sty 2005, 00:15 

wg. polskiego p[rawa w cafe int. takie kopie zapasowe maja prawo istniec tylko wylacznie gdy istnieje plyta z ktorej byla kopiowana (czyt. oryginal)
Zatem masz pirata a nie kopie zapasowa, a dodatek jako zwykly obyatel a nie kafejka nie masz prawa robic kopi zapasowej.. a moze nie masz prawa jej udostepniac.. nie pamietam

Tytuł:
PostNapisane: 8 sty 2005, 01:10 

A jezeli ma oryginalnego cdkeya za ktorego zaplacil i odlamki tejze plyty :?:

Tytuł:
PostNapisane: 8 sty 2005, 03:38 

cd key nie jest brany pod uwage bo on zaplacil za gre... ja stosuje buga wpolskim prawei z UO ktora jest W PELNI LEGALNA Ntakze na SWIECIE...
sciagasz ze strony producenta Ultime Online (pelna wersje ) przy niej jest napis trial - trail dotyczy tylko i wylacznie GLOWNEGO SERVERA - osi - na ktorym gracnie chcemy
Wchodzimy na np. http://nelderim.org gdzie zakladasz sobie konto i grasz za free.. poczytaj w necie o tym ze UO jest za free (oryginalna gra ze strony producenta) a ty nie musisz grac na glownym shardzie. Zapraszam btw

Tytuł:
PostNapisane: 8 sty 2005, 06:39 
Moderator forum

Stormtropper - a moge ściągnąć z netu pirata - zainstalować go z moim CD-Keyem, wykasować instalacyjne pliki? Czy wtedy po przyjściu do mnie do domu kontrola uzna że jestem piratem? Na jakiej podstawie?

A na marginesie - nie ma jednoznacznej wykładni przepisów - prawo mówi o możliwości wykonania backu-upu w przypadku jeżeli jest on niezbędny do pracy. Ale wielu prawników nie zgadza się z tą wykładnią - przytocze tu zdanie jednego z nich: "sporządzenie kopii rezerwowej może być uznane za zbędne ewentualnie wówczas, gdy producent programu wiarygodnie zapewnia natychmiastowe dostarczenie nowej kopii programu w przypadku jej zniszczenia oraz gdy ze względu na sposób utrwalenia programu nie istnieje możliwość uszkodzenia jego egzemplarza."

Skoro gdzie indziej wolno wykonywać kopie bezpieczeństwa, to czy my tu w Polsce mamy się dodatkowo wzjemnie molestować i utrudniać życie?

Tytuł:
PostNapisane: 8 sty 2005, 08:06 

Ludzie ale czy mozecie mi odpowiedziec na moje pytanie ?!
Czemu mi na kopii tnie a na orginale mi nie cieło??

Tytuł:
PostNapisane: 8 sty 2005, 12:16 
Moderator forum

Dziwna sprawa IMHO. Może masz porysowaną płytkę i CDROM ma kłopoty z jej odczytem więc komp się w tych momentach "tnie" (mało prawdopodobne. Jezeli jednak to jest ten problem użyj image-a - unikniesz używania płytki. Jednak mi się wydaje, że raczej to problem z twoim systemem (piszesz, że robiłes formata więc nie jest to TEN sam system co wczesniej) - może tam coś zmieniłeś przy ponownej instalacji? Napisz coś więcej o tym co masz - może wtedy będziemy mogli ci pomóc.

Tytuł:
PostNapisane: 8 sty 2005, 12:19 

Niebede zakladał nowego tematu a wiec napisz to tu.
Moj problem jest troche dziwny a mianowicie dzisiaj rano postanowilem ze sobie zainstaluje bf iz dawno w niego niegralem ok dobra otwieram opakowanie patrze a na 1cd jest dosłownie dziura w płycie wczesniej sobie nieprzypominam abym mial tak płytke zniszczoną ;/ :shock: slyszalem ze jest naprawa pęknietych płyt ale pewnie to slono kosztuje ... :shock: :shock:

Tytuł:
PostNapisane: 8 sty 2005, 12:28 

Cytuj:
Niebede zakladał nowego tematu a wiec napisz to tu.
Moj problem jest troche dziwny a mianowicie dzisiaj rano postanowilem ze sobie zainstaluje bf iz dawno w niego niegralem ok dobra otwieram opakowanie patrze a na 1cd jest dosłownie dziura w płycie wczesniej sobie nieprzypominam abym mial tak płytke zniszczoną ;/ Shocked slyszalem ze jest naprawa pęknietych płyt ale pewnie to slono kosztuje ... Shocked Shocked

o ile mi wiadomo wszystkie plyty maja dziure w srodku =P=P

Tytuł:
PostNapisane: 8 sty 2005, 12:29 

xD napisał(a):

o ile mi wiadomo wszystkie plyty maja dziure w srodku =P=P[/b]

ta ale to niebyla taka dziura... :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 8 sty 2005, 12:40 
Moderator forum

Pozostaje ci ściągnąc image-a z sieci. No coosz - shit happens.

Tytuł:
PostNapisane: 8 sty 2005, 12:41 

Piractwo jest to: kopiowanie plyt i ich sprzedawanie alebo kupwanie ale przegrywanie sobie pytek naet jak nie ma oryginalu i to tylko dla wlasnego uzytku jest dozwolone!!!To przeciez po co sprzedawali by normalnym uzytkownikom nagrywarki... :?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2