Teraz jest 17 lis 2024, 19:40

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 9 sty 2005, 03:07 

Witam wczesniej gralem troszke w BF 1942, bo fajen i tanie to sobie kupilem, no ale ze chcialem isc z duchem czasu to zakupilem sobie BF Vietnam (dokladnie dzis w empiku)

no i co ?

wszystko spoko zalaczam instalke wszystko leci pieknie sie instaluje, i po wsadzeniu plytki nr 2, wyskakuje mi blad
"CRC error : The File F:\Gry\Battlefield Vietnam\Mods\BfVetnam\Archives\sound.rfa doesn`t match the file in the setup`s .cab file. The medium from which you are running the setup may be corrupted; contact your software vendor"
no i do wyboru Przerwij/Ponów Próbę/Ignoruj

robie ponow probe sound.rfa sie instaluje ale wyskakuje kilka kolejnych plikow *.rfa ktorym ponow probe juz nic nie daje i musze robic ignoruj.

Kombinowalem juz wszystko:
-probowalem pod napedem instalke potem pod nagrywarka
-potem zmeinilem w kontrolerze z dma na pio tez nei dalo rady
-potem wyjelem kosc ddrow
-wlaczylem ustawienia fabryczne w biosie (mialem podkrecone fsb)

nie wiem juz naprawde bawie sie z tym od godziny 16 do teraz ale juz mi rece opadaja chcialem zagrac w gierke sie meczylem z kaska i teraz zonk, juz nawet myslalem zeby sciagnac te pliki z netu np. z dc ale jaki to ma sens? chyba za cos w koncu placilem

macie jakies pomysly co moze byc przyczyna?
co zrobic zeby sie udalo?

PS. nie mam zadnego antywirusa wlacoznego podczas instalki , menadzer zadan windows zrobilem na "fabryczny" (tzn powylaczalem programy wszystkie oprocz tych co sa potrzebne), plytki sa czysciutkie (wkoncu byly kupione dzis)

Tytuł:
PostNapisane: 9 sty 2005, 03:21 
Moderator forum

hmm
1. moze masz posypana ta partycje, sprobuj zainstalowac w innym miejscu
2. jesli masz cokolwiek podkrecone (zwlaszcza fsb, lub zawyzone PCI) zejdz w dol, to czasem powoduje bledy crc
3. sprobuj podpiac naped na tasmie ata33

Tytuł:
PostNapisane: 9 sty 2005, 12:47 

po mojemu zwalona druga plytka, a dokladniej plik *.cab - sprobuj skopiowac zawartosc plytki na hdd, a jak sie uda to rozpakowac plik *.cab (winrar sobie poradzi). jak sie uda to... nie wiem 8), ale sugerowalbym droge do empiku ^^

Tytuł:
PostNapisane: 9 sty 2005, 14:21 

skopiowalem ten cab z 2 plyty i ja kprobuje rozpakowac to ma ze zle arvhiwum , ale takei same info dostaje jak probuje rozpakowac ten z pierwszej plyty , probowalem juz rozpakowac kilkoma programami (winrar,winziz,powerarchiwer,zipgenius,bitzipper,turbozipeexpress) zaden nie daje rady tak wiec chyba te archiwa sa wszystkie uszkodzone (ale wkoncu w pierwszej plyty wszystko ladnei sie kopiuje) albo sa jakos zabezpiecozne jeszcze jakies pomysly?

Tytuł:
PostNapisane: 9 sty 2005, 14:29 
Moderator forum

to znaczy ze plyta zostala zle wytloczona, odnies do sklepu i wez nowy egzemplarz

Tytuł:
PostNapisane: 9 sty 2005, 15:04 
Moderator forum

Dokładnie - w sklepie muszą ci wymienić płytkę więc wal tam bez krępacji. Tylko nie zapomnij kwitka będącego dowodem, że tam kupiłęś tę gierę.

Tytuł:
PostNapisane: 9 sty 2005, 15:35 

no to wrocielm z empika
niestety trafilem na jakeigos upartego koelsia i chcial mi ja wymienic dopiero po sprawdzeniu jej na komputerze w empiku (wiecie tym na ktorym sa gierki czasem prezentowane) no tak wiec odpalil instalke wpisal MOJ KLUCZ ! no i ise zainstalwoalo jakos tak wiec wiem ze cos jest nei tak z kompem ale juz nie wiem co

te caby sa ponoc jakos zabezpiecozne dlatego ich ise nei daje rozpakowac

jakso juz trace nadzieje w to ze pogram ;/

Tytuł:
PostNapisane: 9 sty 2005, 15:42 

Jeśli ci to pomoże - Ja miałem kłopoty z CRC files - kiedy kupiłem SB Live!, a moja płyta główna go nie mogła przyjąć gdyż zapychał się tam jakiś kanał, ale wtedy były też problemy z innymi nośnikami.

Tytuł:
PostNapisane: 9 sty 2005, 16:00 

hmm tylk oze jak instalwoalem bf 1942 neidawno to wszystko bylo o k(instalwoalem go 2 dni temu chyba)

od tego czasu nic nwoego w kompie nie instalowalem z tego co czytalem ten blad wyskakuje przez problem z pamiecia/fsb/dyskiem/prockiem

a najfajneisze jest to ze jak isntalowalem pirata to wszystko dzialalo tylk oze od tamtego czasu zmeinilem kompa i tu ejst chyba wlasnie problem no nic dziekuje za pomoc i tka , bo raczje teraz nikt mi nie pomoze musze dlaej sam kombinowac

pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 9 sty 2005, 16:03 

To powróć to poprzedniej wersji, pobaw się i włóż swojego CD key'a. Nie raz kupując grę w polskiej wersji musiałem kombinować, bo bym sobie na multi nie pograł, przez ten zacofany kraj. :/

Tytuł:
PostNapisane: 9 sty 2005, 21:55 

Ja mam orginała, a gram na crack'u bo jest jakiś błąd gry, albo coś z moim sprzętem. Najgorzej jest jak pojawi się nowsza wersja gry bo mam stracha, że juz nie pójdzie.

Tytuł:
PostNapisane: 9 sty 2005, 22:53 

no porzpednia wersja (piracka) sie zainstalowala , no comment kurde ;/

Tytuł:
PostNapisane: 9 sty 2005, 23:16 

jak masz podpięte napędy??zobacz np. napęd cdrom na ide2 zworka na master,a hdd na ide1 zworka na master,miałem niedawno identyczne problemy i to pomogło

Tytuł:
PostNapisane: 10 sty 2005, 01:05 

kurde chyba zrobilem jedna glupote bo skopiowalem cracka ( jakso tak automatycznie) wlazlem na serwer chwile pogralem sie rozlaczylem a jak chcialem wejsc znow na serwer wyskoczylo mi invalid cd key , z tego co czytale mto punk buster sprawdza pliki jakie sa i jak wykryje cracka to blokuje cd keya

zainstalwoalem od poczatku ale jzu bez cracka i sie powtarza sytuacja,
wiec chyba musze zrobic fote tylniej strony i pisac do EA ;/

boze ale ja mam problemow z tym battlefieldem, albo to cos z kompem zle raz ,albo jak juz jest oka to moja glupota
sie tylko pochlastac :D

Tytuł:
PostNapisane: 10 sty 2005, 02:01 

Jak masz oryginała i swój CD key to żaden serwer cie nie wywali (tylko czasami jak baaaardzo szybko wrócisz na serwer, ale to akurat nie wina cracka). W EA ci nikt nie pomoże. Pisałem z nimi chyba z dwa tygodnie i gośc w końcu odpuścił i napisał żebym sobie grał na cracku :? . Zainstaluj oryginała z oryginalnym kluczem potem cracka, schowaj płytki do pudelka żeby się nie rysowały i ciesz się grą :lol:

Sprawdze ten napędy. Jakoś wcześniej na to nie wpadłem. Ale ewentualna proba powodzenia po reinstalacji systemu. "Pan Crack" przecież działa.

ps. mój komp pirata BF1942 nawet nie powąchał a kłopoty miałem od samego początku.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2