Teraz jest 17 lis 2024, 17:36

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 1 sty 2005, 20:40 

Skrót Historii:
- miałem GF4 mx 440 i grałem sobie spokojnie w BFV po necie na ustawieniach "LOW" mając przy tym ATHLONA 1.8 XP i 256 MB RAM
- 29.12.04 dostałem okazje od taty by odnowić kompa więc idziemy do sklepu ja pełen happy że teraz BFV będzie mi śmigać i to na "HIGH" i tak kupuje 512MB RAM ATHLONA 2.8 XP i nową karte graficzną RADEON 9600 Pro.

- 30.12.04 odbieram kompa bo karta graficzna musiała z piaseczna przyjść:/ Przychodze na housa instaluje BFV i...

- i włącza mi sie od razu ustawienia deafult same się ustawiły wszystko na "HIGH" no to lece sobie pograć po necie i...

- i podczas ładowania mapki wywala mi do pulpitu uruchomiłem jeszcze raz kompa i spróbowałem ponownie serverek sie wczytał gram kilka sekund i pulpit i tak w kółko najdłużej udało mi się pograć 7 minut :/ i wywalało mnie za każdym razem do pulpitu. Kiedy zostawiłem włączonego BFV w wyborze mapki do instant battle poszedłem do kuchni wracam a tu wyszło do pulpitu !!!!!!

O co tu chodzi.??? czy może BFV nie chodzi pod tym typem karty ?? mam jeszcze 8 dni na możliwe zwrócenie karty więc prosze was o pomoc co jest przyczyną takiego stanu??? może sterowniki??? jeżeli tak to skąd moge ściągnąć takowe???

Dziękuje wszystkim za odpowiedzi i życzę Szczęśliwego Nowego Roku

P.S. Próbowałem grać na ustawieniach "low" "medium" "high" różnych rozdzielczościach i ciągle było to samo:( POMOCY !!!

Tytuł:
PostNapisane: 2 sty 2005, 15:29 

Sterowniki...? Zainstalowałeś z płytki, czy ściągnąłeś najnowsze? Czy podkręcałeś kompa?

Tytuł:
PostNapisane: 2 sty 2005, 17:28 

1.Sterowniki ściągnij z http://www.ati.com/support/driver.html

2.Sprawdz RAM programem z http://www.memtest.org/download/1.40/memtest86+-1.40.floppy.zip sciagnij, rozpakuj, wsadz czysta dyskietke, uruchom, wpisz a:, enter. Uruchom komputer z tej dyskietki, wlaczy sie test pamieci, jezeli jest cos nie tak to pojawia tam sie errory.
3. Aktualizacjia biosa plyty gl.
4. Slaby zasilacz.
5. Walnieta karta.
Jezeli w tym sklepie prowadza takze serwis to sprawdz czy nie mozesz im koputera zostawic aby ustalili przyczyne. Im to zajmie chwile, wystarczy pare czesci podmienic.

Tytuł:
PostNapisane: 2 sty 2005, 18:38 

A czy możliwe jest że karta podczas działania za natto się przegrzewa i dochodzi do jej restartu czy cóś w tym stylu dlatego wyłącza BFV podczas działania ??? wogle czy to jest możliwe>?? Dlatego pytam bo gdy wyjąłem PC to był strasznie gorący i przyszło mi to do głowy.

P.S. Grałem w BF'42 po sieci i wszystko działało na max grałem po necie 2h i nie wyszło natomiast z BFV nadal to samo
-Teraz ściągam nowe sterowniki i zobacze co z tego wyniknie
-Do Igor Pl zainstalowałem z płytki i nie podkręcałem kompa :)

Tytuł:
PostNapisane: 2 sty 2005, 22:15 

Pablo1713 napisał(a):
A czy możliwe jest że karta podczas działania za natto się przegrzewa i dochodzi do jej restartu czy cóś w tym stylu dlatego wyłącza BFV podczas działania ??? wogle czy to jest możliwe>??

Jak najbardziej jest to mozliwe. Przy przegrzaniu karta moze przestac reagowac i sterowniki ekranu resetują akceleracje.
Jednak :
Pablo1713 napisał(a):
Kiedy zostawiłem włączonego BFV w wyborze mapki do instant battle poszedłem do kuchni wracam a tu wyszło do pulpitu

raczej swiadczy to o innym problemie. W tym stanie jest minimalnie obciazona i nie powinna sie tutaj przegrzewac.
W pierwszej kolejnosci trzeba z netu zainstalowac najnowsze sterowniki oraz dx9. Jak nie pomoze to daj znac.

Tytuł:
PostNapisane: 6 sty 2005, 21:46 

A więc tak w skrócie co przez te dni się działo:

- oddałem kompa do serwisu żeby sprawdzili co i jak, a oni wyskakują z tekstem a wie pan bo to było wszystko robione na szybko i nie robiliśmy testów:/ :evil: normalnie myślałem że go pobiję jak powiedziałem że to są jakieś żarty i że chyba poprosze go o przyjście kierownika to on od razu przeprosił i powiedział że zrobią wszystko na cacuś glancuś

- 2 dni później przychodze odebrać i mówią mi że to nie wina sprzętu tylko że najprawdopodobniej system czyta nadal sterowniki Nvidi a nie ATI i stąd te problemy a z resztą powiedzieli że Win98 to już stary system i lepiej sie przeżucić na nowszy...

- następnego dnia pojechałem do kolegii i zrobił mi formata i zainstalował swojego systemka XP Professionala no i za chwile gdy już mam mój komputer do użytku nadajedzie chwila prawdy czy frajerzy z serwisu mieli racje :evil: :roll:

Trzymajcie kciuki czeka mnie ponowna instalka BFV i ściągnięcie patcha 1.2:/ no ale cóż wszystko dla BF :twisted: :P

Tytuł:
PostNapisane: 6 sty 2005, 23:28 

Pablo wiec trzymam kciuki zeby wszystko bylo ok :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 7 sty 2005, 21:37 

Ja mam osobiście niedawno kupiony ATI Radeon 9600 xt i windows98SE i wszystko dziala cacy bez najmniejszych problemow

Tytuł:
PostNapisane: 9 sty 2005, 11:34 

Hurrraa już wszystko działa:D wczoraj grałem sobie na servku na full detalach i po raz pierwszy poczółem co ta gra potrafi w 100% kurde ta trawa texturki i najlepsze że czasem nie można znaleźć przeciwnika w gąszczu :D zajebiście:D tylko że..

... podczas zmiany mapki dostałem bana i napisało mi że cośtam "via punkbuster could not update" czy coś ale na innych servach normalnie grałem czy to coś poważnego?? czy po prostu wam też to się czasem zdarza??

Dziękuje za wasze porady i informacje :oops: :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 12 sty 2005, 20:02 

Mi tesh to się czasami zdarza. Pisze tak jak u ciebie albo po prostu że dostałem kick'a prze BP a nic złego nie robiłęm. Taki fajfus nieprzyjemny :D

Strefa czasowa: UTC + 2