Jak wybierzesz opcję bodajrze Custom Combat (nie jestem pewien nazwy) to możesz mieć Huey-e w prawie dowolnej ilosci nawet na Hue, czy Quang Tri. Z 4 Huey-ami na Irwingu tesz nie byłoby problemu. Musisz jednak wcześniej wyedytować odpowiedni plik w setupie serwera, a programik do tego działa tylko na serwach stojących na Windzie. Czyli ta opcja/tryb gry działa tylko na serwerach Windowsowych. Przynajmiej tak mi to próbował tłumaczyć headadmin serwa PRGK-V - Fruitless. Mogłem jednak coś pomylic bo lama jestem.
Zaś to co piszesz o teksturach i modelach tylko potwierdza w dużym stopniu moja tezę. Najpierw porobili filmiki i screeny na wypasionej wersji gry (niedostepnej zwykłemu "śmiertelnikowi"), po czym sprzedają wersję "okrojoną" gdzie jest wiecej FPS kosztem jakości grafiki (bo ta ich wypasiona beta by zapewne na 95% kompów stanowczo za słabo chodziła). Czyli machlojka jest - ogólnodostepna gra nie jest tożsama z tym co było reklamowane i jest to CELOWY zabieg marketingu EA by wprowadzić graczy w błąd. Ciekawe, czy marketing BF2 tak samo jest przeprowadzany...