Ethan napisał(a):
Holman a na jakiej grafice obecnie grasz ? Ja np wciaz gram na geaforcie 4200 ti Leadtec'a, a po wyjsciu dema/gry mam zamiar nabyc taka grafike :
opcja 1 ,
opcja2
obecnie gram na R9800 podkrecony na XT 415/340 ale jest chlodzony woda wiec i tak sobie pracuje lajtowo praktycznie na 50% swoch mozliwosci podkrecania przy obecnej temperaturze rdzenia, jak wyjdzie BF2 mam zamiar go podkrecic duzo bardziej wyczynowo i tym pokryc ewentualne zapotrzebowanie na wieksza moc obliczeniowa nowego softu, natomiast dodatkowo uwazam ze BF2 bedzie duzo lepiej zoptymalizowany niz BFV dlatego nie ma co panikowac z wydajnosci (podobnie jak HL2)
a propos tego co dales uwazam ze wybor jest OK (z najwyzszej polki cenowej trudno zeby nie byl hehe), ale osobiscie uwazam ze nie warto wydawac wiecej niz 1500 PLN na grafike bo:
1. grafiki za szybko traca na wartosci i kasa taka jest wyrzucona praktycznie w bloto, teraz co pol roku wychodzi niowa grafa ktora powoduje zjazd cen dotychczasowych modei
2. grafika za 1500 spokojnie wystarcza na przynajmniej rok grania w przod
3. ja mam taki priorytet ze wole kupic slabszy model ale podatny na podkrecanie i zrobic z niego model drozszy majac poczucie oszczedzonej kasy

zapewniam ze WC i inne cuda ktore mam juz dawno sie zamortyzowaly np. na procu 1700+ ktory kupilem za 200 zl jakies 2 lata temu jade na 3300+ juz drugi rok i wcale sie nie spiesze do zmiany na zanim nie wejdzie winda 64 bity (wtedy atakuje NF4 i FX-53 na sockecie 939)
4. grafy za taka cene nie kupuj na AGP bo potem z nia zostaniesz, tylko PCI-E
i nie wierzcie w ten caly marketing tak bardzo, mowie wam to jako marketingowiec po czesci
no to taka mala analiza z mojej strony