Cytuj:
If a player with a unlocked weapon dies, will you be able to pick up his kit?
Dla mnie ta kwestia jest totalna porazka, osobiscie nie podoba mi sie pomysl z jakims "unlocked" weapons itp... ciekawe jak to bedzie wygladalo na klanowce. Zalozmy ze bedzie klan co gra w ta gre powiedzmy pol roku, nagle do np CB wstapi nowy klan, ktorego gracze nie maja doswiadczenia itp.
Bedzie dochodzic do smiecznych sytaucji tego typu, ze jedni beda miec nowoczesna bron a drudzy jakis standardowy ekwipunek.
Co do pomyslow ze spawnami itp to jest super sprawa, bedzie wymagala jeszcze wiekszych umiejetnosci taktycznych, a przeciez o to chodzi w Battlefieldach. Osobiscie podoba mi sie pomysl, ze wieksza wage bedzie trzeba klasc na taktyke.
Interesuje mnie kolejna sprawa, na ktora nie dostalem odpowiedzi na forum totalbf2. Jak doskonale wiecie kazda mapa wystepuje w 3 rozmiarach. Zauwazylem pewna ciekawa rzecz, a mianowicie jak wybierzemy mniejszy rozmiar mapy to np nie mam dostepu do lotnisk, ktore znajduja sie na brzegach mapy.( jest to doskonale widoczne na mapie Kubra Dam). Na tej mapie lotnisko po stronie US wystepuje dopiero przy rozmiarze large. Jednak rozmiar large oznacza, ze w polu znajduje sie 10 flag + 2 flagi bazowe bez mozliwosci przejecia. Ciekawi mnie jak zostania ta kwestia rozwiazana np w Clanbase.
1. Jezeli bedziemy chcieli miec np samoloty bedziemy musiaeli miec 10 flag w polu, ciekawe po ilu bedzie sie wowczas gralo ?? po 14, 16 ??
2. Jak np wybierzemy mniejszy rozmiar mapy ( czyli mniej flag w polu) to nie bedziemy miec dostepu do samolotow, a byc moze nawet do helikopterow przy zalozenie ze helipady beda w okolicach lotniska.
Pwyzsze zalozenia pisze pod katem mapy Kubra Dam ale sadze ze moze znalez sie wiecej tego typu map, gdzie klany stana przed powaznym wyborem, ktory bedzie sie wiazal moim zdaniem ze zmiana systemu rozgrywek na liczniejszy.
Na zagranicznych forach nie spotkalem sie z tym zeby ktos ten problem dostrzegal, mozliwe ze moje rozumowanie w tej kwestii jest niewlasciwe, a moze nie stanowi to zadnego problemu.
Jakie sa wasze oipinie w tym temacie ??