Teraz jest 24 lis 2024, 13:55

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 107 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 9 lut 2005, 13:57 

To co pisalem w innym temacie odnosnie golfistow ma scisly zwiazek z tym tematem.
Generalnie caly problem polega na tym, ze zadna liga czy to clanbase czy esl nie dostrzega tego zjawiska ( jest ono stosowanie przez waska grupe osob, przynajmniej na chwile obecna). Aktualnie przygotowuje pismo do clanbase zeby zaostrzyla regulamin pod katem tego co mozna uzyskac uzywajac radeonow. Z tego co sie orientuje efekt ten uzyskuje sie poprzez odpowiedni dobor sterownikow i chyba nie da sie go wlaczyc/wylaczyc za pomoca kombinacji klawiszy, wiec wystarczy ze bedzie przepis mowiacy o koniecznosci robienia screenow podczas kazdego meczu. Wystarczy jeden screen od gracza i problem bedzie rozwiazany. No chyba ze mozna zaprogramowac klawisze i wlaczac i wylaczac to kiedy sie chce... z tym to juz jest problem...

Jesli gra sie ffa to mnie to zupelnie nie interesuje jak mnie inny gracz zabil, gram zeby sie podszkolic, odpoczac po uczelni/pracy, spotkac sie z kumplami z klanu. Ale jesli przychodzi do klanowki i ktos uzywa takich ustawien i dzieki nim uzyskuje przewage nad druzyna przeciwna to jest to nie fair, i ja taka osobe traktuje na rowni z cheaterem ( wystarczy spojrzec na screena zamieszczonego przez Maxa. Jesli osoba w trawie nie widzi trawy to wszyscy ktorzy biegna od strony wiezy na Hue w kierunku swiatynii i graja na prawidlowych ustawieniach sa jak kaczki na strzelnicy)

Niestety ze wzgledu na brak odpowiednich przepisow odnosnie robienia screenow mozemy jedynie poruszac ten problem na roznych forach.

Tytuł:
PostNapisane: 9 lut 2005, 14:42 
Moderator forum

Dużo by pomogła możliwośc robienia screenów via PB. Może by zasugerować everballance by cos z tym zrobili? Wiem, że mała jest szansa by chocby zauważyli takowa petycję, ale zawsze jest.

Tytuł:
PostNapisane: 9 lut 2005, 14:52 

Wojtas napisał(a):
no w koncu mi Qba wytlumaczyl co jest z tymi Tigerami Wodsami...no jesli tak robia to rzeczywiscie jest nie fair..myslalem ze tylko zmniejszaja ilosc szczegolow w grafice ..ale nie wiedzialem ze sciagaja jeszcze jakies programy ktore umozliwiaja wieksza ingerencje w grafe...nie no to to jest nie fair...

hehe
jestem znowu na forum BF vietnam i znow ozywienie :lol:

ufff, skumałeś Wojtuś, gratki :wink: :lol: :)

Tytuł:
PostNapisane: 9 lut 2005, 15:15 
Moderator forum

no ja nie bylem w temacie wiec moglem nie wiedziec.teraz siedze ponownie w Bf 1942 i text wyrwany z kontekstu o polach golfowych i Tigerze Woodsie nie daje chyba zbyt wielkiego pola do popisu by sie czegos z tego dowiedziec Prawda??...ale taki erudyta jak ty co nie potrafi zrozumiec prostego zdania ze to wiedzial i zakumal o co w tym chodzi to sie dziwie...czy moze tylko udajesz? :)

Tytuł:
PostNapisane: 9 lut 2005, 15:18 
Moderator forum

Etha - ale może sie tak zdarzyc ze ktos zrobi screena w momencie ktorym nie bedzie mial wylączonych traw i inych rzeczy, zminimalizuje gre i wylączy wszystko w sterach, ja nie wiem ale mi sie wydaje ze kazdy tak moze zrobic :roll: :?:

Tytuł:
PostNapisane: 9 lut 2005, 16:06 

no ale jezeli PB by robil skrina losowo na chybil trafil ( u jednych po 3 minutach od rozpoczecia gry a u innych po 3s ) to juz nie mogliby minimalizowac wlaczac i wylaczac

Tytuł:
PostNapisane: 9 lut 2005, 16:26 

Vicky czyli wg. Ciebie jestem lamerem :)

Nigdy nie miałem dobrej karty graficznej ale jakoś dawałęm sobie z tym radę. Zawsze musiałem przestawiać karte graficzna tak by uzyskać najwięcej fps'ów. Wyłączanie pewnych funkcji karty graficznej pozwalało uzyskać taki efekt, kosztem usunięcia tych tekstur które uwalniały fps'y ;). Gry przy takich ustawieniach są o wiele bardziej płynne.

Jeśli chodzi o wietnam, sorry niewiedziałem że nie będzie trawy, ale ja i tak chce mieć dużo fps'ów.

Co do screen shot'ów PB, firewall wszystko załatwia...

btw. Reakcja upozorowana: Ethan przygotowuje pismo do clanbase zeby zaostrzyla regulamin pod katem tego co mozna uzyskac uzywajac radeonow, a sam już kupił x800 ;)

Tytuł:
PostNapisane: 9 lut 2005, 16:28 

_XENA_ napisał(a):
Dużo by pomogła możliwośc robienia screenów via PB. Może by zasugerować everballance by cos z tym zrobili? Wiem, że mała jest szansa by chocby zauważyli takowa petycję, ale zawsze jest.

Ależ oni doskonale wiedzą o problemie, od dwóch lat.
50% postów na http://www.punksbusted.com jest o wadliwym działaniu skrinszotów w PB.
EB ma to widocznie w dupie.

Tytuł:
PostNapisane: 9 lut 2005, 16:30 
Moderator forum

Cytuj:
Wyłączanie pewnych funkcji karty graficznej pozwalało uzyskać taki efekt, kosztem usunięcia tych tekstur które uwalniały fps'y. Gry przy takich ustawieniach są o wiele bardziej płynne.

ee raczej na odwrót :) - sprawdzone doświadczalnie

Tytuł:
PostNapisane: 9 lut 2005, 16:32 

[Night]MaX napisał(a):
Cytuj:
Wyłączanie pewnych funkcji karty graficznej pozwalało uzyskać taki efekt, kosztem usunięcia tych tekstur które uwalniały fps'y. Gry przy takich ustawieniach są o wiele bardziej płynne.

ee raczej na odwrót :) - sprawdzone doświadczalnie

Max chyba się zakręciłeś :D

Tytuł:
PostNapisane: 9 lut 2005, 16:44 
Moderator forum

eee raczej nie :D trawa to nie jest teksturowany obiekt :) zresztą MZS sam wiesz jakie muszą być spełnione warunki względem sterownika zeby można było taki efekt uzyskac :)

Tytuł:
PostNapisane: 9 lut 2005, 16:54 

aaaaa o to ci chodzi :D

Tytuł:
PostNapisane: 9 lut 2005, 17:04 
Moderator forum

nooo a o co jak nie o to :D

Tytuł:
PostNapisane: 9 lut 2005, 18:28 
Maskotka BF.pl

a ja nie wiem o co chodzi :( vickusia jest gupia :( umie tylko zabijać i zdobywać medale ^-^ :P :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 10 lut 2005, 09:50 
Moderator forum

ale i tak MZS jesteś małym pisiorkiem ze tego używasz.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 107 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2