Witam!
Mam mały problem... a raczej jest troszkę większy niż mały... otóż.... jak włączam BFa, pojawia mi się czarny ekran
przez co nie mogę grać w Bfika
Konkretnie - jak włączam BFa przez ASE, to od razu pojawia mi się czarny ekran - co prawda słyszę muzyczkę, później jak nacisnę 'enter' to nawet słyszę to co powinnam słyszeć, czyli wybuchy, strzały, jakieś komendy itp. itd. ale nic nie widzę. Jak odpalam BFa normalnie, to włącza mi się filmik DICE, ble ble ble, później wybieram ładnie profil, wpisuje ślicznie adres ip serverka, na który chciałabym się wbić i.... znowu wszystko robi się czarne
Szukałam na grupach czy ktoś miał podobny problem i co z tym zrobić i ... wiele osób miało podobny problem i wielu pokombinowało i mogli pograć w BFa, ale mi nic nie pomogło:
1) mam oryginał, więc gadki typu 'idź do sklepu kup oryginalną gierkę' mnie nie dotyczą
2) czarny ekran występuje zarówno gdy wkładam pierwszą płytkę, jak i tą drugą jak i mój backup (płytki nie są porysowane i na pewno działają)
3) w pliku videodefault.con mam tak:
renderer.setFullScreen 1
renderer.fieldOfView 1
renderer.globalLodRadius 1
renderer.globalLodRadiusScaleFactor 5
console.showStats 0
renderer.allowAllRefreshRates 1
czyli powinno być wszystko ok...
4) reinstalki windy nie miałam
5) sterów nowych też (chyba) nie mam (gram na kompie mojego chłopaka i nie wiem czy on czegoś nie zepsuł psujek jeden)
6) inne gry mi działają (typu CSS) więc problem występuje tylko i wyłącznie gdy odpalam mojego BFika
I nie wiem co jest grane!
Przedtem działało a teraz nie chce
Czy ktoś wie co może być nie tak?
Dane kompa (chociaż nie wiem czy potrzebne, w końcu kiedyś działało na tym kompie, a nic nowego nie kupowaliśmy):
Karta graficzna - NVIDIA GeForce 6800 GT
Procesor - AMD Athlon XP 3200+
Pamięć - 1 GB RAM (DDRy, Kingstony, nie wiem co jeszcze o nich napisać)
Płyta główna - ASUS A7N8X-E Deluxe
System - Microshit Win XP
Service Pack 2
Przedtem było wszystko to samo i działało....
Ktoś wie co może być nie tak ?? Proszę, pomóżcie....