Mayek napisał(a):
BTW. Lacze akademickie nie rowna sie lacze bez lagow... A to sobie Zosia spod 24-2 odpali Pasjansa na onecie, to Zdzisio z 222 sciaga nowa wersje Rocco The Animal Show, a Zuzia na korytarzu pogryzla kabel po ostrym paleniu i niestety pakiety uciekaja... Takze mysle ze akurat sieci akademickie nie za bardzo pozwalaja pograc bez lagow

Co Ty... akurat pod tym względów problemów nie mamy - jest blokada na wszystkie programy p2p, więc nikt kazzy ani innych shitów nie odpala, co do lagów... to popatrz sobie czasami na mój ping jak gram - gra mi się ogólnie świetnie i na większości serwerów mogę sobie spokojnie pograć... btw. z TPSA też problemów nie mamy, bo to nie oni nam zakładali sieć

... jedynie od czasu do czasu jakiś switch na którymś piętrze się zwali i wtedy nie mam netu albo mam kosmiczne pingi, ale wtedy dzwoni się do piętrowego albo ogólnego admina i on juz się tym zajmuje - i po jakimś czasie wszystko jest pikuś glancuś i net znowu śmiga

Zresztą - tu wszystko musi śmigać, to akademik polibudy, większość w akademiku stanowią informatycy i to na dodatek uzależnieni od różnych gier sieciowych - i oni już dbają żeby wszystko ładnie chodziło (bo zależy im żeby móc pograć po necie z jak najmniejszym pingiem

).
Ogólnie sieć akademicka roX