Teraz jest 9 cze 2025, 22:08

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 59 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 23 lut 2005, 17:50 

ok
po 1 Warnera wywalic z listy bo ja go wpisalem na forum SPQR na ta liste a ta lista zostala "skopiowana" z naszego forum i prosze wymienic jego na mnie...

po 2 gdybym wiedzial, ze ta lista (czysty tekst) zobowiazuje do jakich kolwiek oplat to nikgo na niej bym nie umiescil

po 3 bo byla to lista chetnych do wyjazdu a nie lista osob chetnych do zakladania pieniedzy.....

the end...

Tytuł:
PostNapisane: 23 lut 2005, 17:54 
Moderator forum

Szwagier napisał(a):
Nie wchodząc w szczegóły (żeby nie psuć sobie dobrego humoru w spawie LAN'u) uważam, że mcmt nie może być stratny na imprezie. Więc nie kontynuując sporów, proponuję aby wystawił podsumowanie, a scena zrobi zrzutkę. Jak się uzbiera więcej to zawsze na coś się spożytkuje :D

Ja niniejszym zgłaszam się do zrzutki. (Leim też już między wierszami coś deklarował :D )

@szwagi - Nie tylko Leim...
Kto jak kto ale mcmt w żadnym wypadku nie powinien być stratny. Chłopak zorganizował coś czego NIKT inny nie chciał się podjąć, załatwił domki, kafejke, nagrody .. etc etc, narobił się przy tym zapewne również niemało.
Uważam że w tej sytuacji, bez zbędnego wnikania w szczegóły powinniśmy pokryć ewentualne straty. Prawdę powiedziawszy po części każdy z Was ma rację i Pancho i mcmt i Yacub i cała reszta, niemniej jednak fakt pozostaje faktem MCMT narobił się żebyśmy mogli się pobawić żołnierzykami więc bardzo Was proszę ludzie, wsadźcie dume głęboko w dupe i zróbmy z tym porządek żeby smród nie został po bądź co bądź zajebistej imprezie!

Tytuł:
PostNapisane: 23 lut 2005, 17:59 

Cooler, Szwagi, Leim: dzięki, ale wydaje mi się, że nie powinniście. Szczerze mówiąc po prostu... Nie spodziewałem się czegoś takiego. Ręce, nogi, uszy opadają. Dajmy spokój tematowi i tyle. Trudno.

Tytuł:
PostNapisane: 24 lut 2005, 14:07 

mcmt zeczywiscie podjol sie nielada wyzwania i podziwiam go za to
ale z drugiej strony dal ciala.
Sorki ale moim zdaniem powinno byc to tak zorganizowane
ze na samym poczatku gdy prosil o liste ludzi ktorzy przybeda
powininen odrazu zaznaczyc, ze prawdopodobnie bedzie zaliczka
i okresilc termin do ktorego klany powinny wplacic taka zaliczke za swoich graczy. Wtedy NIE bylo by problemu takiego ze mcmt zaklada za okgos kase.
Kazdy klan wewnetrZnie by to rozwiazal.
Zreszta kto Normalny zaklada kase za 180 (czy iles) osob ?!!
osob ktorych wlasciwie nie zna ?!
Przeciez wiadomo ze trzeba zalozyc ze od czasu organizacji do dnia imprezy zdarza sie rozne rzeczy. Czesc luda sie rozmysli, komus cos wypadnie, ktos zachoruje, czy np. ktos odejdzie z klanu , itd mozna by mnozyc ... wiadmomo wypadki chodza po ludziach .
Normalnie poprostu rezerwacji bylo by tyle ze ile zaplacily klany i wszysko bylo by cacy.
Ktos powiedzial ze mcmt zalozyl bo bal sie ze tak to lan sie nie odbedzie bo nikt nie poplaci .... Nie mozna ludzi na sile uszczesliwiac.

Wiec z mojego punktu widzenia mcmt sam sie wpedzil w klopoty i napewno wyciagnie z tego lekcje.
I odrebna kwestja jest to jak mozna mu pomoc ... a nie zwalac wine na kogos z danego klanu Bo niby czemu znowu Ktos inny ma odpowiadac za
brak wyobrazni mcmt'a ? i to ze bez zgody i wiedzy osob trzecich zaklada za nich kase ?

Tytuł:
PostNapisane: 24 lut 2005, 14:12 

mort napisał(a):
i okresilc termin do ktorego klany powinny wplacic taka zaliczke za swoich graczy. Wtedy NIE bylo by problemu takiego ze mcmt zaklada za okgos kase.
Przeciez wiadomo ze trzeba zalozyc ze od czasu organizacji do dnia imprezy zdarza sie rozne rzeczy. Czesc luda sie rozmysli, komus cos wypadnie, ktos zachoruje, czy np. ktos odejdzie z klanu , itd mozna by mnozyc ... wiadmomo wypadki chodza po ludziach .
Normalnie poprostu rezerwacji bylo by tyle ze ile zaplacily klany i wszysko bylo by cacy.
Ktos powiedzial ze mcmt zalozyl bo bal sie ze tak to lan sie nie odbedzie bo nikt nie poplaci .... Nie mozna ludzi na sile uszczesliwiac.

Wiec z mojego punktu widzenia mcmt sam sie wpedzil w klopoty i napewno wyciagnie z tego lekcje.
I odrebna kwestja jest to jak mozna mu pomoc ... a nie zwalac wine na kogos z danego klanu Bo niby czemu znowu Ktos inny ma odpowiadac za
brak wyobrazni mcmt'a ? i to ze bez zgody i wiedzy osob trzecich zaklada za nich kase ?

Bez względu na to czy masz rację czy nie, myśle że nie powinienneś był tego pisać.

Tytuł:
PostNapisane: 24 lut 2005, 14:14 

Dajmito napisał(a):
Bez względu na to czy masz rację czy nie, myśle że nie powinienneś był tego pisać.

z powodu ...?

Tytuł:
PostNapisane: 24 lut 2005, 14:44 

Janek [PL] napisał(a):
Siemeczka ... może mnie to nie dotyczy bo można powiedziec ze ostatniego dnia wycofalem sie z lana ale sory Pancho poprostu jak to czytam to cos mnie ściska... Po pierwsze nie mow nic o zaliczce ze cos tam w kazdym hotelu europy cośtam ... bo kurde nie jechałeś z żoną czy dziewczyną na wczasy w ciemno tylko impreza była zorganizowana. I dlateog cena była taka atrakcyjna bo MCMT zapewnił obsluge domkow ze bedzie tyle i tyle ludkow. I chyba rzecza normalną jest to że jak byś był szefem tego przybytku to tez chciałbyś miec gwarancję tego że nie wiem te 80 osób się stawi. A nie zamkniesz ośrodek na weekend a tam będzie jedynie wiatr chulał! Nom weź troche rusz czapą..

Nom ruszył czapą i wpadłem na to:

gdyby nas tam nie było w ten weekend, to faktycznie, własciciel mógłby zamknąć ośrodek na weekend. Swiadczy o tym sam fakt ile piw mieli w barze na cały weekend. Więc to tak na prawdę to my im zrobiliśmy wielką przysługę że tam przyjechaliśmy a nie oni nam. Powinni stać przy tej bramie z chlebem, solą i schłodzoną czystą i kłaniać się nisko.

A że wyszło tylko 60 pln za dobę, to szacunek goes to MCMT

Tytuł:
PostNapisane: 24 lut 2005, 14:58 
Moderator forum

ale wiesz Zulus jak jeszcze w Polsce traktowany jest klient...a szczegolnie w firmach panstwowych...nie zalezy im na klientach i na dobrej opini

Tytuł:
PostNapisane: 24 lut 2005, 15:41 

Wojtas napisał(a):
ale wiesz Zulus jak jeszcze w Polsce traktowany jest klient...a szczegolnie w firmach panstwowych...nie zalezy im na klientach i na dobrej opini

taaa wstarczy isc na poczte ...
albo kacnac sie pkp w warsie 40 stopni zakaz otwarcia okna glupie paluszki za 4zł i browar lekko chlodny z (ci)puchy za 7 zybla..... :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 24 lut 2005, 16:33 

Kal-El napisał(a):
kacnac sie pkp w warsie 40 stopni zakaz otwarcia okna glupie paluszki za 4zł i browar lekko chlodny z (ci)puchy za 7 zybla..... :roll:

Taaa świetny przykład

Tytuł:
PostNapisane: 25 lut 2005, 16:51 

mort napisał(a):

Koleś: co ty za jeden? Masz wogóle pojęcie o czym piszesz? Czy piszesz tak, żeby sobie napisać? - najnieodpowiedniejszy temat sobie wybrałeś. Sprawa jest delikatna i wyjątkowo drażniąca i nie chciałbym aby ktoś zupełnie nie kumający o co loto wypowiadał się w tu.
Prosiłbym moderatorów o usunięcie tego posta, ponieważ problem kolesia nie dotyczy i nie ma pojęcia o nim.

Tytuł:
PostNapisane: 25 lut 2005, 17:08 
Moderator forum

Dotyczy bo Mort to Von Roberto z SPQR

Tytuł:
PostNapisane: 25 lut 2005, 17:08 

AFAIK mort to von Roberto z SPQR :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 25 lut 2005, 19:20 

Werminator napisał(a):
AFAIK mort to von Roberto z SPQR :roll:

hehe nakreslilem chyba ze 4 posty na tym forum ;] a i tak ludzie mnie kojarza. :)

co do priv e- ktore przyslales: bo niechce mi sie produkowac 2x
--------------------------e-start---
Cytuj:
1. Jeśli jesteś zaangażowany w temat, chociaż byłeś w Poznaniu na LanParty to zdradź swojego nicka.

2. Jeśli nie: koleś, rozpędź się z całej siły i udeż w jakiś solidną ścianę głową i nie wypowiadaj się w temacie, w o którym nie masz pojęcia osądzając kto komu powinien za co zapłacić. Sprawa jest delikatna i każdy normalny człowiek nie wpieprza się w tego typu problemy nie mając o tym ZIELNOEGO KUR$#A pojęcia!

--------------------------e-end---
1. von Roberto
2.
Nikodo ani nic nie osadzam
Napisalem tylko wlasne zdanie i spostrzezenia
Bo np. mi sie nie podobalo to ze nagle ktos mnie informuje ze bez pytania
tak od czapy zalozyles zamnie kase.
Rozumiem ze zakladales taka mozliwos ze np. jakis klan wystawi liste 10 graczy ... poczym sie rozmysli i sie rozwiaze i nawet zaden z jego czlonkow nie zajrzy juz na to forum zeby przeczytac ze wisza ci jakas kase ? bo zaczna grac bp. w cs'a ;]
a ty zostaniesz z 10 rezrerwacjami w nocniku ?
Wiem wiem to skrajny przyklad ale mozliwy i daje do myslenia na przyszlosc.

Co do mnie to ja np. wywiazalem sie ze swoich zobowazan
i doceniam twoje starania i ogranizacje lana... nie podobala mi sie tylko wlasnie ta kwestja i ja naswietlilem.

zycze powodzenia

Tytuł:
PostNapisane: 25 lut 2005, 19:34 

Wiesz jakoś inne klany nie miały problemu z odwołaniem niektórych osób, np u nas w PRGK z wyjazdu zrezygnowała Krówka i Kesey i dało się dogadać...

SPQR jest starym i znanym klanem na scenie, więc nie traktuje się was jak jakieś WCFy i oczekuje, że jak się deklarujecie że pojedziecie, to zadeklarujecie też jak wam się wyjazd odwidzi.

Mcmt miał trochę zaufania do CLów klanowych, nie miał czasu/możliwości rozmawiać z każdym oddzielnie. Jednak CLe niektórych klanów jak widać LANa olali i nie informowali organizatorów o zmianach w liście...

Nie wiem jak inni, ale orientowałem się w sytuacji na tyle by wiedzieć że od pewnego momentu lista ta jest wiążąca; zauważcie że ten problem nie dotyczy każdego klanu, a tylko i wyłącznie SPQRu...

Niewiadomo zupełnie dlaczego :o tiaaa...

Leim

PS. Przykład WCFu jest celowy, bo to im się różne rzeczy na scenie potrafią odwidzieć ;-)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 59 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2