_XENA_ napisał(a):
LOL - osobny zasilacz dla grafy? Bo mój ma tylko 300W, a w kompie jusz mam sporo peryferiów...
Takie czasy. Kupujesz karte za ponad 1000zł to trzeba liczyć się z wydatkiem conajmniej 400zł na nowy porządny zasilacz.
BTW większość no-name 300W tak naprawde daleka jest od realnych 300W. Nie bez powodu 300W zasilacz bezfirmowy można kupić za 40zł a takiego Chifteca też 300W za ponad 200zł.
Ja mam chłodzonego wodą 300W Fella i mam nadzieje że po wymienie w przyszłości GF3 na coś lepszego jeszcze nie zdechnie

Cytuj:
Wolałbym kupić nieco droższą GF4 Ti4200 lub jakiegoś analogicznego Radka. Może nie będzie technologii FX, ale wydajnościowo będzie zapewne mocniejszy

Tyle tylko że większość ludzi to lamki i porywają się na hasła reklanowe w stylu "DX 9 compatibile !!!" oraz mase reklam promowanego przez nvidie FX'a.
Inna sprawa że tak jak to napisał kamikadze ludzie w takich krajach jak Polska kupują przeważnie co dobre i tanie a dobre bo tanie

więc ta różnica cenowa między GF4 a FX 5200 na pewno nie jednego odstraszy.
Pozatym FX5200 to następca GF4MX i porównywanie wydajności z GF4 a nawet GF3 mija się z celem bo te karty to klasa wyższa i FX'owi (5200) daleko do nich.