Teraz jest 1 lis 2024, 04:18

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 24 mar 2005, 01:01 

dlatego pod linkiem ktory podalem masz all nie bede tu pisal co i jak bo tylko to przegladalem
poswiec czas i zobacz co i jak sie robi (co mozna a co nie bo te dodawanie na serwerach to nie odbywa sie tylko poprzez jeden edytor trzeba chyba takze w innych plikach cos zmienic sam nie wiem)

Tytuł:
PostNapisane: 24 mar 2005, 13:05 

w dziale editing w tools znalazlem taki programik

Cytuj:
BF42 Object Coordinate Map: is a program that allows you to open .con object files and view them without having to read the files line by line manually. With this program you can edit the position and rotation of objects on the map, delete objects, and add objects. This tool has been developed by Johnson.

szkoda ze nie da sie sciaganac... poszukam go na google..

EDIT: http://www.bf42.de/index.php?module=fil ... 2e6d5a9/0/

Jak narazie sciagnelem i teraz bede rozgryzal programik :D

EDIT:

ZOOONK....

sciagnelem program do RFa rozpakowalem i edituje *.con dokladnie to spawnobjects i dupa! nic sie nie wyswietla... :(

Tytuł:
PostNapisane: 29 mar 2005, 12:06 

Killerek_pl napisał(a):
w dziale editing w tools znalazlem taki programik

Cytuj:
BF42 Object Coordinate Map: is a program that allows you to open .con object files and view them without having to read the files line by line manually. With this program you can edit the position and rotation of objects on the map, delete objects, and add objects. This tool has been developed by Johnson.

szkoda ze nie da sie sciaganac... poszukam go na google..

EDIT: http://www.bf42.de/index.php?module=fil ... 2e6d5a9/0/

Jak narazie sciagnelem i teraz bede rozgryzal programik :D

EDIT:

ZOOONK....

sciagnelem program do RFa rozpakowalem i edituje *.con dokladnie to spawnobjects i dupa! nic sie nie wyswietla... :(

A próbowałeś może edytować właściwości już istniejących na mapie pojazdów? Może coś się da zmienić? Np Lada Nitro - dopalanie, albo carhornbomb?
Na pewno wymaga to duuuużo kombinowania.
Ja pół roku temu w przypływie nudy, zacząłem edytować własnego mini-moda. Zmodyfikowałem np CAR-15 tak że strzelał jak M82A1 - tylko że bez odrzutu i tak szybko jak Minigun! Oczywiście gra się stała bezsensowna, bo można było np w Bocage stać w bazie (nie trzeba było leżeć, bo nie było odrzutu ani rozrzutu), i trafiac seriami ludzi przechodzących przez pierwszy most. Oczywiście dźwięk był taki jak w CAR-15 :)
Problem w tym, że musiałem całkowicie sklonować katalog Desert Combat i DC_Final. Ten pierwszy dlatego, że DCFinal czerpie z niego 90% danych. Namęczyłem się okrutnie a i tak wszystko szlag trafił, bo zapomniałem zbackupować i mod się skasował podczas formatowania dysku.
Pobawiłem się jeszcze w mini-modowanie zwykłego BFa - np zwiększyłem moc wystrzału Shermana - tak że kierując lufę w bok i strzelając, można się było poturlać.

A co do modyfikacji na serwerach - to jest to niestety dosyć trudna sprawa (szczególnie że nikt tego jeszcze nie wytłumaczył krok po kroku). Może kiedyś się dowiemy. Tymczasem zostaje polatać jetpackiem na mapie Berlin_JP lub pojeździć Ładą z dopalaniem nitro i wysadzić się w bazie wroga za pomocą Carhorn'u
:)

LEĆ PRZEZ POLE!!!! WE WSI MOSKAL STOI!!!

Tytuł:
PostNapisane: 29 mar 2005, 12:54 

Cytuj:
A co do modyfikacji na serwerach - to jest to niestety dosyć trudna sprawa (szczególnie że nikt tego jeszcze nie wytłumaczył krok po kroku). Może kiedyś się dowiemy. Tymczasem zostaje polatać jetpackiem na mapie Berlin_JP lub pojeździć Ładą z dopalaniem nitro i wysadzić się w bazie wroga za pomocą Carhorn'u

hmm... muze poszukac tej mapki :D

eee tam wole w DCX Desert patrole z dopalaczami xD

Tytuł:
PostNapisane: 29 mar 2005, 19:03 

Killerek_pl napisał(a):
Cytuj:

hmm... muze poszukac tej mapki :D

eee tam wole w DCX Desert patrole z dopalaczami xD

Lady nitro są jeszcze szybsze :)
A co do mapki, to mogę Ci wysłać, zajmuje 5 mb. Albo poszukaj w DC serwera z filtrami CTF i BERLIN przynajmiej jeden serwer gdzieś na świecie powinien być.

LEĆ PRZEZ POLE!!!! WE WSI MOSKAL STOI!!!

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 35 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 2