I właśnie na tym polega klimat Sceny
Takich topiców bardzo ostatnimi czasy mi brakuje. Wiem, że temat był troszkę inny na początku i właściwie teraz mamy lekki offtopic, ale za to jaki!
Ostatnio trochę mniej tutaj pisuję, głównie ze względu na flame, jaki pojawiał się w 60% topiców. Dlatego bardzo się cieszę, że coś się ruszyło w temacie. Respect, panowie!
Co do głównego wątku...
Opinia moderatora na forum jest święta, a wszelkie argumenty typu "to jest board publiczny, więc wolno mi przedstawić swoje zdanie" są tyleż śmieszne, co błędne.
Bo tak naprawdę to nie jest board publiczny, tylko SCENOWY!
A na scenie obowiązuje pewien kanon zasad wyznaczany przez większość jej członków. Po prostu scena jest otwarta na nowych użytkowników - ale nie na wszystkich i nie na ludzi "każdego gatunku" - to trzeba sobie i innym jasno powiedzieć. I nie chodzi tu wcale o demonizowanie elitarności tej sceny - bo warunki, jakie trzeba spełnić, żeby się tu zadomowić na dobre (kultura i odrobina rozumu), nie są przecież aż tak wymagające...
Dlatego jestem zdecydowanie za uchwyceniem forum "za pysk" przez większą liczbę moderatorów. Nawet jeśli będzie to kosztem świętego oburzenia co poniektórych.