snail napisał(a):
Skoro nie powinno byc tutaj takiej rozmowy to po co topic z linkiem do allegro gdzie typ najprawdopodobniej sprzedaje wersje legalne inaczej?
Może autor postu chce ukazać, że nadal w polskim światku istnieją tego typu ignoranci ?
snail napisał(a):
Albo uzywa sie licencjonowanych programow i tepi podobne akcje (vide allegro) albo w przeciwnym przypadku "przymruza" sie oczko na podobne zachowania - chyba, ze chcemy ostrzec potencjalnych kupcow tej wersji.
To kto i co ma i jak się z tym obchodzi tudzież zachowuje jest jego indywidualną sprawą.
Głupotą i tu w tym przypadku zasadnym będzie stwierdzenie, że jest to głupota skończona, jest publiczne przyznawanie się do tego, że jestem zwykłym złodziejem co pozostaje do dalszej oceny innym.
snail napisał(a):
Owszem, kazdy wie jak sie nazywa taki proceder i co za to grozi.
Każdy ? Nieznajomość prawa szkodzi, a zwykła pycha z łatwego zarobku gubi. Tego Allegrowicza także zgubi. Prędzej czy później.
snail napisał(a):
Patrze na to z roznych aspektow, ktore podalem wyzej... dlatego nasuwa mi sie jedno slowo - HIPOKRYZJA.
"Kto jest bez grzechu niechaj pierwszy kamieniem rzuci" - tutaj się zgodzę, że jest to hipokryzja podykotwana zwykłą ludzką rekacją.
To forum tworzą ludzie, których nikt nie zmuszał do zakupu wersji legalnej. Po prostu chcieli. Nie dziwi mnie zatem negatywna krytyka na tego typu zachowania.