To czy przejdę na BF2 czy nie, zależy od wielu czynników - m.in. od tego czy gra mi się spodoba, a trudno mi teraz powiedzieć czy mi się spodoba czy nie, bo jeszcze w nią nie grałam

Fakt faktem, bardzo podobają mi się klimaty II wojny światowej, czasy współczesne troszkę mniej, ale.. nie znaczy to, że BF2 mi się nie spodoba bardziej niż Classic

Pożyjemym, zobaczymy
Co do wyglądu gry, to... IMO to też ważny element, gdyż jak zaczyna się grać w jakąś grę, to najpierw patrzy się właśnie na wygląd gry i na to, czy sposób grania w nią nam odpowiada, dopiero z czasem przestajemy zwracać zbytnią uwagę na wygląd i skupiamy się na samym graniu.
Pamiętam jak zaczynałam grać w BFa... jak pierwszy raz odpaliłam tą grę to niezbyt mi się podobała - a przynajmneij nie powaliła mnie na kolana...gdyby nie to że miałam wtedy szlaban na CSa (pozdro dla kumatych

) to bym pewnie nigdy nie zaczęła grać w BFa - co by było wielką stratą, zarówno dla mnie, jak i dla Was (ah ta moja skomność

).
Podsumowując - masz rację pisząc, że grafika to nie wszystko, ale na początku wygląd odgrywa ważną rolę, później to się co prawda zmienia, ale jeśli nie przekonamy się do danej gry na początku, to nie będzie tego 'później'.