Teraz jest 27 lis 2024, 13:51

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 135 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 6 cze 2003, 20:57 

Ja nie twierdze że w uni będzie nam dobrze, wręcz przeciwnie.Ale pomyslcie jak nie wiejdziemy do uni to bezrobocia nam nie ubędzie ceny paliw i tak pójdą w góre i ludzie jak nie mają tak nie będą mieli za co żyć. Jesli natomiast wejdziemy to w takich dziedzinach jak telekomunikacja czy elektronika może coś się ruszy.Ale to i tak nie jest najważniejsze.Dla mnie w wejściu do uni nie liczy się kraj a jednostka.Uważam że dzięki temu otworzy się sporo nowych możliwości. I nie przytaczajcie tu argumetów o masowych migracjach bezrobotnych do Polski, bo dla ludzi chcących pracować i cos potrafiących zawsze znajdzie się odpowiednie zajęcie.Lepiej zatrudnić pracowitego Francóza(Niemaca,Hiszpana, Polaka...) niz leniwego Polaka. Polacy ciągle mają jakieś dziwne przeświadczenie wyższości nad innymi i że wszystko im się święcie należy. Zamiast myślec w jaki nowy sposób będziemy mogli sprzedać swoje umiejętności wszyscy w mediach debatowali ile to unia powinna nam dać pieniędzy. Właśnie dlatego będe głosował na TAK aby mieć mozliwość styczności z ludźmi poważnie traktującymi to co będe w przyszłości robił niezależnie co to będzie.

Tytuł:
PostNapisane: 6 cze 2003, 20:58 

Ja nie twierdze że w uni będzie nam dobrze, wręcz przeciwnie.Ale pomyslcie jak nie wiejdziemy do uni to bezrobocia nam nie ubędzie ceny paliw i tak pójdą w góre i ludzie jak nie mają tak nie będą mieli za co żyć. Jesli natomiast wejdziemy to w takich dziedzinach jak telekomunikacja czy elektronika może coś się ruszy.Ale to i tak nie jest najważniejsze.Dla mnie w wejściu do uni nie liczy się kraj a jednostka.Uważam że dzięki temu otworzy się sporo nowych możliwości. I nie przytaczajcie tu argumetów o masowych migracjach bezrobotnych do Polski, bo dla ludzi chcących pracować i cos potrafiących zawsze znajdzie się odpowiednie zajęcie.Lepiej zatrudnić pracowitego Francóza(Niemaca,Hiszpana, Polaka...) niz leniwego Polaka. Polacy ciągle mają jakieś dziwne przeświadczenie wyższości nad innymi i że wszystko im się święcie należy. Zamiast myślec w jaki nowy sposób będziemy mogli sprzedać swoje umiejętności wszyscy w mediach debatowali ile to unia powinna nam dać pieniędzy. Właśnie dlatego będe głosował na TAK aby mieć mozliwość styczności z ludźmi poważnie traktującymi to co będe w przyszłości robił niezależnie co to będzie.

Tytuł:
PostNapisane: 6 cze 2003, 20:59 

MK napisał(a):
chciałbym być takim optymistą jak ty ZooltaR co do Francji i Niemiec to tak jest tylko publicznie nikt tego nie mówi "bo przecież w unii jest tak pięknie"dlatego nigdzie w propagandzie unijnej tego nie usłyszysz przecież Francja i Niemcy mają ogromne bezrobocie ogólnie o wiele gorzej im się żyje niż kiedyś(podatki)

KIBOL ????? a co może powiesz że hiszpania to kraj bogaty i mlekiem i miodem płynący???(chyba tylko w propagandzie unijnej hehe :lol: )fakty są takie że hiszpanie emigrują za pracą(zarobkami) do innych krajów

ja slyszalem cos innego,hiszpanie dzieku dobremu premierowi sa naprawde wspanialym krajem,srodki z uni wykorzystali w rozwoj swojego przemyslu np:winiarnie ktore podupadaly

wiadomo ze pienidze w pierwszych 6 latach beda znikaly nie wiadomo gdzie,ale sytuacja sie po pewnym czasie ustatkuje,jestem za wejsciem do uni bo juz gorzej byc nie moze :?

a co do niemcow,to niemcow wykonczyl system socjalny i teraz za to placa duzym bezrobociem

Tytuł:
PostNapisane: 6 cze 2003, 21:01 

niech ktos skasuje tego posta,wyswietla mi blad a wiadomosc sie zapisuje :x

Tytuł:
PostNapisane: 6 cze 2003, 21:19 

tak tak oczywiście nawet wiem skąd wiesz o tych winnicach w hiszpanii a audycji propagandowych prawdopodobnie B.Wołoszańskiego dużo hiszpanów wyjeżdża z kraju w poszukiwaniu pracy(coś jak polacy do niemiec na czarno)

acha thx za szybką odpowiedż

Tytuł:
PostNapisane: 6 cze 2003, 21:53 
Redaktor Battlefield.pl

Leszcz napisał(a):
U mnie starzy i tak glosuja na tak i ja to popieram spox ceny elektronichnych zabawek spadna(kompow itd) :twisted:

moja zona czytajac zza moich plecow Twoja wypowiedz stwierdzila ze moze i komp bedziesz mial super ale co bedziesz zarl?:)

Tytuł:
PostNapisane: 6 cze 2003, 21:54 
Redaktor Battlefield.pl

eXar napisał(a):
A ja sie przejde na glosownie, gdyz bedzie to moje pierwsze glosowanie. W tamtym roku otrzymalem dowodzik wiec trzeba choc raz jakos wykorzystac go do jakiegos porzytecznego celu: Hmmmm zastanawiam sie caly czas jak glosowac bardzo duzo slyszalem dobrego oraz zlego o UNI ale wydaje mi sie ze zakreśle na Tak, gdyz wydaje mi sie ze wejscie do UNI jest i tak nie uniknione :?

smierc tez jest nieunikniona - nie czekaj SKACZ z 10 pietra;)

Tytuł:
PostNapisane: 6 cze 2003, 21:56 

MK napisał(a):
jerzul napisał(a):
grecja jest przykładem jak można zmarnować swoją szansę, lecz popatrzcie na irlandię--->dobre wykorzystanie środków unijnych=szybszy rozwój
jestem na:
TAK

zgadzam się co do Grecji ale gdybym miał jakąkolwiek nadzieje że Polska wykorzysta pieniądze unii tak jak np.Irlandia to byłbym za unią dwoma rękoma ale wiem że przy tym rządzie ta kasa się rozpłynie niewiadomo gdzie....

ale ja mam ten 1 promil nadzieji ze sie uda wykorzystac ta szansę bo jak nie to bedzie cienko z tym krajem

Ostatnio edytowano 6 cze 2003, 21:58 przez jerzul, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 6 cze 2003, 21:58 

MK napisał(a):
tak tak oczywiście nawet wiem skąd wiesz o tych winnicach w hiszpanii a audycji propagandowych prawdopodobnie B.Wołoszańskiego dużo hiszpanów wyjeżdża z kraju w poszukiwaniu pracy(coś jak polacy do niemiec na czarno)

acha thx za szybką odpowiedż

nie slyszalem tego z zadnej audycji jeszcze jakies 3-4 lata temu w wiadomosciach pokazywali wybory rzadu w hiszpani i cos tam o tym wspominali i utknelo mi to w pamieci

Tytuł:
PostNapisane: 6 cze 2003, 22:02 

Referndum to bedzie moje pierwsze głosowanie chociaz uprawniony jestem od 5 lat ale mniejsza o to. Pujde zagłoswac na tak chociazby dlatego zebym mógł bez problemu pojechac do Angli zwiedzic Londyn wskoczyc na meczyk potem napić ciemnego browara w jednym z tamtejszych pubów, nazajutrz rozejzec się za pracą zarobic troche funtów i pojechac do holandii poracowac w ogrodnictwie oczywiscie na legalu :lol: potem na południe francji rozkoszowac sie dobrym winem za legalnie zarobione pieniądze :idea: wszystko to za okazaniem dowodu osbistego na którym bedzie widniało 12 gwiazdek.

Noi daltego że może zrobia z tymi leperami, milerami, rokitami beggerówną(mówią że mam kurwki w oczach) :lol: i innymi qtasmi często granatem od pługa oderwanymi PORZĄDEK!!!!

bez odbioru

---------------------------------------------------------
ps. oboiązuje cisza przedwyborcza

Tytuł:
PostNapisane: 6 cze 2003, 22:12 

tak jak to słodko pomarzyć heheh mam takie pytanie za co pojedziesz do tych krajów???chyba że zarabiasz 3000zł/miech.

acha chciałbym tu zaznaczyc że nie mam nic przeciwko europie ale dopiero wtedy kiedy Polska będzie na to gotowa zarobki będą minimalne 2500zł i jak nasz kraj podżwignie się z bezrobocia wtedy można myśleć o wstąpieniu do unii na równych zasadach

Tytuł:
PostNapisane: 6 cze 2003, 22:24 

Zeby wyjechac do angli trzeba 400 zł na bilet to bez przesady. Tak sie składa ze nie dawno mnie cofneli tylko dlatego ze urodziłem sie i żyje w Polsce kraju biednym i zacofanym

Tytuł:
PostNapisane: 6 cze 2003, 22:28 

No dobra MK a jaka wedlug Ciebie mamy inna opcje? Co moze sujusz z Rosja (kraj miodem i mlekiem plynacy)? Prawda jest taka ze niemamy wyjscia ale niedlatego bede na tak. Mam nadzieje ze ktos pomysli i jakos madrze wykorzysta pieniadze. Jest w tym jakas szansa na lepsza przyszlosc. Wszystko zalezy od nas jak to wykorzystamy. Wiesz znam kilka osob w Niemczech i jakos nikt tam nie nazeka na UE.

Tytuł:
PostNapisane: 6 cze 2003, 22:34 

A czytal ktoś Gazete Wyborczą z 4.06.2009?

To jest dzień czwartkowy sześć lat po nieudanym referendum. Premierem jest Andrzej Lepper, a prezesem NBP Renata Beger. Polska na mapce wygląda podobnie otoczona przez UE jak w 1939 przez Niemcy

Tytuł:
PostNapisane: 6 cze 2003, 22:34 

Nie znacie sie na polityce to wiec siedzcie cicho z tymi sojuszami itd podobnie jak rzad

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 135 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2