Teraz jest 23 kwi 2025, 00:50

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 135 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 6 cze 2003, 23:22 

Zen napisał(a):
Wiesz MK na czym polega strategia ludzi pokroju Leppera i Giertycha? Gadać byle co, bylo o nich głośno było... za kilka lat nikt nie będzie pamiętać, że gadali bzdury...

Zgadzam się wczoraj dostalem ulotke SamoBRONY anty UE gdzie pisali (co prawda nie wprost) że utrudniony będzie dostęp do nauki a przecież w unii nauka będzie łatwiejsza
Podsumowywując:
---------------------------------->DEBILIZM<----------------------------------

Tytuł:
PostNapisane: 6 cze 2003, 23:23 

Jest takie ładne, stare przysłowie - jak nie chcesz by śmierdziało, nie tykaj gówna...

Tytuł:
PostNapisane: 6 cze 2003, 23:25 

Dla mnie histroia czyt przeszłosc jest mało istotna liczy sie przyszłosć pozatym ta konkrtena sytuacja którą tu opsiałes dotyczy obecnej sytucja pracy w angli i to polacy ich wyrolowali a nie unia eurpejska wiec ten argument do mnie nie trafia MK!!!

Tytuł:
PostNapisane: 6 cze 2003, 23:32 

Temat się rozrósł do kilku stron, nie jest związany z Battlefield, tak więc dla porządku przesuwam go do Hyde Parku...

Tytuł:
PostNapisane: 6 cze 2003, 23:33 

na koniec chciałbym powiedzieć(bo zaraz powiedżą że spamuje,posty se nabijam itp)CHCIAŁBYM ABY TO WSZYSTKO CO PISZECIE O UNII SIĘ W 100% SPRAWDZIŁO NAPRAWDĘ CHCIAŁBYM SIĘ MYLIĆ CO DO UNII ALE FAKTY MÓWIĄ INACZEJ

co powiesz o cenach w unii i zarobkach polaków po wejściu do UE
to pytanie kieruje do Panorama jak myślisz skąd polski rząd weżmie kaske na to....??? z unii buhahahahaha mają swoje problemy z kasą.

Tytuł:
PostNapisane: 6 cze 2003, 23:40 

Nie od razu Rzym zbudowano...

Tytuł:
PostNapisane: 6 cze 2003, 23:44 

Mk
Cytuj:
to pytanie kieruje do Panorama jak myślisz skąd polski rząd weżmie kaske na to....??? z unii buhahahahaha mają swoje problemy z kasą.

To co tu piszesz to naprawde przykre że człowiek z dostępem do internetu dysponuje taką niewiedzą na temat warunków przystąpienia do UE dziwi mnie tez mieszkassz w Tczewie nie tyloe co sam fakt Twojego pochodzenia MK ale że w tczewie mieszkają loodzie tak niedoinformowani jakoś jak rozmaiałem na temat uni z ludzmi mieszkającymi w tczewie wykazywali bardzo dobre rozeznanie na temat warunków przystąpienia do UE i to ludzie po 40 aż się wiorzyc nie chce.

bez odbioru tym razem już naserio bo zostane posądzony o nabijanie postów

Tytuł:
PostNapisane: 6 cze 2003, 23:48 

Troche sie usmialem slyszac jak to biednie sie maja Hiszpanie w tej UE.
Dla przypomnienia po Franco mieli zacofanie mniej wiecej jak PRL. Dzis ich PKB na glowe jest 2 razy wiekszy od naszego. Hiszpania akurat jest przykladem wykorzystania szansy choc moze nie akurat tak spektakularnym jak Irlandia. Niemcy chca wejsc z UE, a zaraz potem argument ze Niemcy maja tak wiele do skorzystania na UE ?Czyzby malutka schiza MK ? ;). Co do doplat. Takie kraje jak Austria, Szwecja czy Niemcy wiecej do UE doplacaja niz z niej w ramach roznych subwencji otrzymuja. Po prostu sa pewne korzysci ktorych bezposrednio na kase sie nie da przeliczyc, ale sa dla tych krajow wielka wartoscia - chocby przeplyw ludzi, wiedzy, technologii, towarow. Wzrost cen - co najwyzej tam gdzie mamy niskie stawki Vat (budownictwo). Moze czasem w rolnictwie - co ciekawe rolincy sa zwykle UE przeciwni . Tak poza tym w UE ceny dyktuje po prostu wzajemna konkurencja i mozliwosci nabywcze ludnosci. Prosze mi nie mowic ze wejscie do UE oznacza gwaltowny skok cen na wszystko. I kto byl np w Niemczech czy Hiszpanii to wie iz wiekszosc towarow jest tam tansza niz we Francji. A oba kraje przeciez w UE od lat. Chyba ze Mk chodzi Ci o wzrost cen ze wzgledu na wysokie wymogi jakosciowe. Coz wole troche doplacic do wiekszosci produktow i jesc cos przebadanego, wyprodukowanego w pomieszczeniach w ktorych obowiazuja scisle wymogi co do czystosci itp.
Czy wejscie do Ue ma wady ? Oczywiscie. Zagraniczna konkurencja dobije wszystkie nieudolne zaklady, ktore utrzmuja sie tylko dzieki unikaniu splaty dlugow i tp. Wzrosnie wiec na pewien czas bezrobocie. Poza tym trzeba bedzie duza czesc funduszy przesunac np z pomocy spolecznej na inwestycje w infrastrukture czy ochrone srodowiska. Ale w dluzszym okresie nam to na zdrowie wyjdzie. Coz a jesli ktos mysli ze najlepiej zyje sie w kraju gdzie wszystko produkuje krajowy producent, nie ma konkurencji, teoretcznie nie ma bezrobocia i panstwo dba o wszystkich, to proponuje milutka wyprawe do Korei Północnej lub na Białoruś.

Tytuł:
PostNapisane: 7 cze 2003, 00:28 

Panoram napisał(a):
Mk
Cytuj:

To co tu piszesz to naprawde przykre że człowiek z dostępem do internetu dysponuje taką niewiedzą na temat warunków przystąpienia do UE dziwi mnie tez mieszkassz w Tczewie nie tyloe co sam fakt Twojego pochodzenia MK ale że w tczewie mieszkają loodzie tak niedoinformowani jakoś jak rozmaiałem na temat uni z ludzmi mieszkającymi w tczewie wykazywali bardzo dobre rozeznanie na temat warunków przystąpienia do UE i to ludzie po 40 aż się wiorzyc nie chce.

bez odbioru tym razem już naserio bo zostane posądzony o nabijanie postów

i co ??? to miała być odpowiedż na moje pytanie jak nie wiesz co pisać to nie pisz my tu prowadzimy dyskusje ZA i PRZECIW a ty wyjeżdżasz z Tczewem żebym czasem ja nie zaczął się wypowiadać jacy to poinformowani ludzie są w Gdyni ????? bez sensu a jakbys był ciekaw to w Tczewie dużo ludzi z boarda tczewskiego jest przeciw teraz jest awaria servera ale jak będzie dostępny to dam link to sobie poczytasz a jest co

PS Miłosz pochwalam dobra odpowiedż na pytanie(żeczowa)

THE END z mojej strony

Tytuł:
PostNapisane: 7 cze 2003, 02:04 

MK jestes klasycznym przykladem tego ze propaganda czyni cuda. nie wiem czy byles w francji na przyklad. ja tam bywam dosc czesto i gwarantuje ci ze nie zyje sie tam gorzej niz 10 lat temu. protestuja tam wszyscy i od zawsze, to nie jest zadna nowosc. panstwa UE nie przezywaja zalamania i nie wychodza z Unii tylko jak to w ekonomii bywa po okresie konunktury nastepuje recesja. recesja ktora jest na swiecie od mniej wiecej 2 lat i miedzy innymi dlatego bierzemy w plecy jak bierzemy.

zrozum prosty fakt - bedziemy OTOCZENI przez bariery celne jesli nie wejdziemy. wszystkie panstwa ktora beda w UE beda nam dyktowac warunki, a my albo sie dostosujemy, albo skazemy na izolacje. ciekawym gdzie wtedy beda eurosceptycy? ciekawe co powiedza jak ich dzieci zaczna jezdzic na saksy do bogatszych krajow.... takich jak bulgaria czy rumunia.

pzodro

Tytuł:
PostNapisane: 7 cze 2003, 02:43 
Moderator forum

oczywiscie ze TAK dla UE :!: , jak ktos tego nie rozumie to znaczy ze ma klopoty z ocena sytuacji i tego co sie w okolo dzieje, w kraju jest burdel, afera goni afere, lepper sie szykuje do przejecia wladzy ale lepiej sie upierac, glosowac na nie i dalej zyc w tym ********* prawda ?, ja nie oczekuje od UE zbawienia ani kokosow bo ich na pewno nie bedzie i na wszystko trzeba sobie zapracowac, ale 14 lat III RP pokazalo ze nie umiemy sobie poradzic z naszym krajem i staczamy sie po rowni pochylej, przy wszystkich wadach unii (oczywiscie ze sa, nic nie jest idealne) jest to nasza jedyna nadzieja bo bez tego moze byc juz tylko gorzej :!:

Tytuł:
PostNapisane: 7 cze 2003, 03:56 

Tak btw. to właściwie teraz zdałem sobie sprawę, że prócz sprawy rolnictwa ( ale oni i tak mają za dobrze, a jeszcze się plują ) to nie usłyszałem chyba żadnego __sensownego__ argumentu przeciw...

Tytuł:
PostNapisane: 7 cze 2003, 09:52 

dla UE - NIE. nie będe sie rozpisywał dla czego ale MK ma dużo racji z tą propagandą i że unia szuka frajerów.

Tytuł:
PostNapisane: 7 cze 2003, 10:23 

dobra jesh naprawde ostatni raz pisze do wszystkich eurozwolenników
przosze mi wytłumaczyć jeden ale główny argument przeciw unii
co będzie z zarobkami polaków po wejściu do unii????w jaki sposób będą niby zrównywane(przez ostatnie lata była to równia pochyła hehe :lol: )
no i co wreszcie z euro???? bo z oficjalnych danych wiem że ceny mocno wzrosną(co mnie interesuje że sprzęt kom.itp stanieje jak nie bendę miał kaszy na życie???)np.benzyna zdrożeje ponad 5zł co wy na to wiadomo że będzie wtedy reakcja łańcuchowa(chodzi o ceny)

rozwiejcie moje wątpliwości w sposób żeczowy(argumenty) przekonajcie mnie do swoich racji a zaraz biegne głosować na TAK

cytat:
zrozum prosty fakt - bedziemy OTOCZENI przez bariery celne jesli nie wejdziemy. wszystkie panstwa ktora beda w UE beda nam dyktowac warunki, a my albo sie dostosujemy, albo skazemy na izolacje. ciekawym gdzie wtedy beda eurosceptycy? ciekawe co powiedza jak ich dzieci zaczna jezdzic na saksy do bogatszych krajow.... takich jak bulgaria czy rumunia.
koniec cytatu:

na przykład Szwajcaria miem że to bogate państwo ale sami do tego doszli unie kopneli w dupe i co gdzi tam cła i inne rzeczy???
po prostu mają dobry rząd a nie idiotów jak my

thx for support michał

acha patz bym zapomniał specjalnie dla euroznawcy :lol: Panorama
link do naszego forum tczewskiego ale ostrzegam jest tego textu tam dużo
i troche ci zajmie nim to wsio przeczytasz i zrozumiesz hehe
http://forum.tcz.pl/viewtopic.php?t=483

acha jeszcze o czymś zapomniałem przeczytajcie ten list hehehehe :lol:

>Warszawa, 13.12.2005 r.
>Kochana Mamusiu!
>W Unii jest fajnie, niczego tu nie brakuje. Cukier jest po 4 zł za
>kg, benzyna po 5,50 zł za litr, masło po 4,10 zł za kostkę, chleb po 3,20
>zł za bochenek, a paczka papierosów po 12 zł. Jeśli chodzi o nasz dom,
>to latem przyjechał pan Helmut z Berlina. Najpierw postawił piwo, a
>potem pokazał akt własności z 1937 r. i powiedział, że teraz to jego
>ziemia i wszystko, co na niej. Może to i lepiej, i tak nie byłem w
>stanie płacić podatku katastralnego (Mamusia wie, 2% od wartości
>nieruchomości rocznie). Za to w przytułku mamy kolorową telewizję i
>fajne filmy. Pracy na razie nie ma, ale mówią, że będzie. Jak dożyję, to
>za 6 lat będę mógł pracować w Niemczech albo Austrii. W mieście budują
>nowy urząd. Unia dała trochę grosza. Firma Heńka Kowalskiego startowała
>w przetargu, ale rozstrzygano go w Brukseli i wygrali Szwedzi. Co prawda
>inżynierów sprowadzili od siebie, ale Heniek i tak się cieszy, bo uznali
>jego kwalifikacje i pozwolili nosić cegły. Niech sobie chłop zarobi, bo
>jego firma już nie wytrzymuje tego zwiększonego VAT-u w budownictwie.
>Chciał wysłać syna na studia do Francji, ale nie miał na to pieniędzy.
>Córka jednego z ministrów miała więcej szczęścia i dostała unijne
>stypendium. Chłopak Henia jest całkiem zdolny, więc zdawał na naszą
>politechnikę. Byłby się dostał, gdyby nie konkurencja młodzieży z innych
>krajów unijnych. W końcu tam uczelnie też są przepełnione. Na razie
>jest na darmowym stażu w hipermarkecie. Ostatnio w mieście pojawiło się
>mnóstwo byłych rolników. Mówią coś o nierównej konkurencji, niskich
>dopłatach i limitach produkcyjnych. Nie wiem o co im chodzi, przecież
>mieli najwięcej zyskać na integracji. Do domu naprzeciwko wprowadziło
>się młode małżeństwo - Tomek i Jacek. To bardzo wrażliwi ludzie, nawet
>starają się o adopcję. Pani kurator jest bardzo tolerancyjna i świeżo po
>aborcji, więc mają duże szanse. Niech Mamusia na razie siedzi na tej
>Białorusi, bo tu szaleje eutanazja, zwłaszcza, że ubezpieczalnia już o
>Mamusię pytała. To tyle, bo idę po zasiłek. Będę go pobierał jeszcze dwa
>miesiące.
>Całuję mocno,
>Zdzisiek
> P.S. Niech mi Mamusia przyśle kilo szynki, ale takiej ze
>zwykłego prosiaka, bo te nasze świecą po nocach.
> P.P.S. Niech Mamusia wyśle ten list swoim znajomym. Może za
>kilkanaście lat do mnie wróci. Wtedy Polski już pewnie nie będzie, ale w
>końcu będę obywatelem nowego euroregionu...

Ostatnio edytowano 7 cze 2003, 10:52 przez MK, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 7 cze 2003, 10:47 

Zdecydowane NIE dla UE ale nie ide głosowac by nie robic frekwencji :)
NIE dla UE dla tego ze juz z załozenia jest to chory system. I kazdy kto relanie mysli powinien dojsc do tego samego wniosku.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 135 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2