Teraz jest 23 kwi 2025, 00:31

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 135 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 7 cze 2003, 15:00 

drprzem napisał(a):
Zdecydowane NIE dla UE ale nie ide głosowac by nie robic frekwencji :)

Brak mi słów... A jak wyjdzie na TAK to zaskarżymy do Trybunału Konstytucyjnego ,albo gdzie kolwiek indziej, to całe referendum, oka?? :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 7 cze 2003, 15:03 

Całe te referendum to pic na wode!!! Wynik jest juz dawno ustalony. Nawet jak wiekszosc bedzie za NIE. Bedziemy musieli wejsc do uni tak czy inaczej :(

Tytuł:
PostNapisane: 7 cze 2003, 15:18 
Moderator forum

eXar napisał(a):
Całe te referendum to pic na wode!!! Wynik jest juz dawno ustalony. Nawet jak wiekszosc bedzie za NIE. Bedziemy musieli wejsc do uni tak czy inaczej :(

a wszystkiemu winni zydzi, masoni, cyklisci i bank swiatowy :!: ROTFL :!:

Tytuł:
PostNapisane: 7 cze 2003, 15:48 

Holman napisał(a):
eXar napisał(a):

a do tego islamiści przebrani za biskupów, którzy myślą, że są potomkami Zulusa Czaki!

Tytuł:
PostNapisane: 7 cze 2003, 15:51 

Ja jeszcze glosowac nie moge wiec sie nie wypowiadam

Tytuł:
PostNapisane: 7 cze 2003, 17:25 

Loockas napisał(a):
Holman napisał(a):
eXar napisał(a):

a do tego islamiści przebrani za biskupów, którzy myślą, że są potomkami Zulusa Czaki!

swięte słowa święte słowa panowie :D :lol: :shock: :? :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 7 cze 2003, 21:14 

mati.pl napisał(a):
te Pretorius czy przypadkiem te upaly nie grzeja ci czachy za bardzo :?:
:? to nie jest oficjalna propaganda, czy wiec mozesz sie odstosunkowac :?: jak jestes czyms w rodzaju papugi to zapisz sie na forum dla prawnikoow i innych tego typu wykretoow, a tutaj sobie daruj te teksty... nikogo one nie obchodza, a twoja mozliwa znajomosc prawa nikogo nie rajcuje :?

Co to znaczy oficjalna propaganda? Twój pierwszy post ma wyraźny charakter agitacji, nawołujący ludzi do określonego zachowania. Na to, jak już pisałem, był czas.

Cytowany przeze mnie przepis ustawy miał tylko uświadomić co niektórym, iż agitując za bądź przeciw UE, po zakończeniu kampanii referendalnej łamią prawo.

Jeśli łamanie prawa nikogo tu nie interesuje, to jest mi z tego powodu naprawdę przykro, nie wróży to dobrze naszej przyszłości :(

Należę do tych osób, którzy nie pozostają obojętni w sytuacji naruszania prawa, ale twoje impertynencje w stosunku do mojej osoby wyraźnie wskazują, że tego nie rozumiesz :!:

P.S.

Dla Twojej informacji nie jestem kimś w rodzaju papugi, zazwyczaj siedzę po drugiej stronie sali sądowej :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 7 cze 2003, 23:30 

mati.pl napisał(a):
te Pretorius czy przypadkiem te upaly nie grzeja ci czachy za bardzo :?:
:? to nie jest oficjalna propaganda, czy wiec mozesz sie odstosunkowac :?: jak jestes czyms w rodzaju papugi to zapisz sie na forum dla prawnikoow i innych tego typu wykretoow, a tutaj sobie daruj te teksty... nikogo one nie obchodza, a twoja mozliwa znajomosc prawa nikogo nie rajcuje :?

Mati dali Ci w pierdlu możliwość napisania jednego posta? Myślałem że daje się tylko prawo do jednego telefonu... :D

Tytuł:
PostNapisane: 7 cze 2003, 23:59 

UE nie biore

Tytuł:
PostNapisane: 8 cze 2003, 00:10 

uwazasz ze rozmowa znajomych w pubie podniesionych glosem, gdzie jeden przekonuje drugiego do "okreslonych zachowan" jest lamaniem ciszy?

a jesli nawet by byla to nie uwazasz ze stawka jest na tyle wysoka ze mozemy sobie pozwolic na jej zlamanie?

to jest wybor ktory moze zaprocentowac na wiele lat. jak nie wejdziemy do UE to po nas - bedziemy wyspa osobliwosci i mutantem europy. to bedzie chora akcja.

Tytuł:
PostNapisane: 8 cze 2003, 00:11 

Pretorius jak juz mowilem daj sobie siana z twoimi prawniczymi tekstami, bo mi lataja kolo... i tyle, a mooj post mozesz traktowac jako agitacje lub nie mam to w .....
czlowieku wyluzuj sie i tyle, tylko ty tak podchodzisz do tego tematu, wiec wniosek jest jeden: za duzo pracy zrobi z ciebie pracownika sadu :!:

Tytuł:
PostNapisane: 8 cze 2003, 02:42 

Po prostu Matiemu klanowy prawnik wystarczy, wiecej nie zdzierzy ;D

Tytuł:
PostNapisane: 8 cze 2003, 04:35 

mati.pl napisał(a):
Pretorius jak juz mowilem daj sobie siana z twoimi prawniczymi tekstami, bo mi lataja kolo... i tyle, a mooj post mozesz traktowac jako agitacje lub nie mam to w .....
czlowieku wyluzuj sie i tyle, tylko ty tak podchodzisz do tego tematu, wiec wniosek jest jeden: za duzo pracy zrobi z ciebie pracownika sadu :!:

Twoje poszanowanie prawa Mati jest doprawdy przerażające :?

Jawnie naruszasz przepisy karne ustawy o referendum ogólnokrajowym i masz pretensje, że ktoś w ogóle zwraca na to uwagę, w dodatku próbując obrazić tą osobę niewybrednym w treści postem.

Możliwe, że tylko ja podchodzę tak do tego tematu, z uwagi na to, że nie za dużo prawników odwiedza to forum, a część osób piszących tu może mieć prawo w miejscu, gdzie plecy tracą swą szlachetną nazwę :wink:

ZooltaR napisał(a):
uwazasz ze rozmowa znajomych w pubie podniesionych glosem, gdzie jeden przekonuje drugiego do "okreslonych zachowan" jest lamaniem ciszy? (...)

Rozmowa znajomych w pubie podniesionym głosem, z pewnością nie jest wykroczeniem, jednakże wejście na stół, jednego z nich, w tym samym lokalu i nawoływanie do ludzi: „Idźcie głosować, <w ten określony sposób>, jeśli tego nie zrobicie, przyczynicie się do upadku Polski”, po zakończeniu kampanii referendalnej, będzie już czynem niedozwolonym.

Zooltar na niniejsze forum może wejść praktycznie każdy, teksty tu zapisane, mogą być odbierane przez nieokreśloną liczbę osób a część z postów nieadresowana jest do konkretnego odbiorcy, w związku z czym porównanie z pubem i znajomymi jest zupełnie nietrafione.

P.S.
Masz racje Mati, patrzę na powyższe z punktu widzenia mojej pracy, ale nie w Sądzie, lecz w Prokuraturze :!:

Tytuł:
PostNapisane: 8 cze 2003, 10:03 

Praetorius nie bądź śmieszny. zostaw togę w biurze.
Wyluzuj. Przedstaw swoje argumenty za lub przeciw UE, a nie strasz nas, Bo my i tak się nie boimy.
Może byś się zajął przygotowaniem aktu oskarżenia przeciwko TK, bo nas wkurzają, będzie to dla nas bardziej pożyteczne.

Tytuł:
PostNapisane: 8 cze 2003, 10:26 

cityman napisał(a):
Praetorius nie bądź śmieszny. zostaw togę w biurze.
Wyluzuj. Przedstaw swoje argumenty za lub przeciw UE, a nie strasz nas, Bo my i tak się nie boimy.
Może byś się zajął przygotowaniem aktu oskarżenia przeciwko TK, bo nas wkurzają, będzie to dla nas bardziej pożyteczne.

Nikogo nie straszę, chcę jedynie zaznaczyć, iż pewne wypowiedzi w czasie trwania referendum są co najmniej niestosowne.

Na dyskusję tego typu, jak już pisałem, był odpowiedni czas. W tym momencie jest ona zupełnie niewskazana.

A co do TK, to pomyślę co się da zrobić :lol: :wink:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 135 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2