Teraz jest 24 cze 2025, 23:11

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 188 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 13  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 2 maja 2005, 11:37 

Westbam napisał(a):
Buu napisał(a):
Cytuj:
Atlon 2500+, radek 9600pro, giga ramu. z botami mi zdziebko przycina, ale sadze ze ejszcze dopracuja. generalnie da sie grac :] oczywisice wszystkie detale na high oprocz zdaje sie cieni (i tak sa przekozak) i oswietlenia. no i antyaliasingu

jak na taka wersje to bangla az milo

czyli na sprzecie srednio-niskim ze sie tak wyraze :wink: chodzilo... ale podaj w jakiej rozdzielczosci chociaz 1024x768 ? mam nadzieje ze tak ....

średnio niskim, pfff idz pan pobiegaj lepiej.... ten sprzęt jest dobry tylko ta gra ma poje... wymagania

NIe mowie ze jest on kiepski ale swoje swietlane lata radek 9600 jak i standardowy bartek 2500+ ma juz za soba. Dlatego pisze srednio-niski, Radek o architekturze 4x1, + bartek 2500( realne 1,8Ghz na fsb 333 ).... demonem wydajnosci to to juz nie jest, co innego jakby "pomeczyc :evil: troche ten sprzecik.Bartka tak do 2,4Ghz dociagnac i radka ile sie da...

Z tego co napisal ZooltaR wynika ze gierka na A XP 2,2Ghz/ lub P4 3Ghz+ radek 9800Prp/Xt / Nvidia 6600GT / FX 5900 ( nad tym ostatnim troche powatpiewam ale tez powinno byc ok :wink: ) + 1Gbramu powinna spokojnie chodzic w 1024x768 i wszystko na maxa, a jezeli chlopcy z EA sie postaraja to mzoe i 1280x1024 i medium :wink: przynajmniej mam taka nadzieje :D

Tytuł:
PostNapisane: 2 maja 2005, 12:00 

Homer napisał(a):
GOKU napisał(a):
Ja i tak jak przystalo na PRO Gejmera ustawie wszsytko na LOW w rozdzialce 800 x 600 :)

a dlaczego LOW detale i 800x600 to PRO GEJmerka ?

Bo nic mnie wtedy nie rozprasza i moge sie skupic na przeciwniku :)

PS.Buu przecierz FX 5900 mam 256bit szyne a 9600PRO 128 wiec mysle ze to 1 jest jeszcze lepsze :) . Jak sie myle to sorry info biore z pamieci

Tytuł:
PostNapisane: 2 maja 2005, 12:34 

Jesli sie nastawiamy na osiagniecie czegos to raczej ustawia sie tak konfiguracje zeby jak njawiecej bylo widac i latwo bylo zabic przeciwnika. Jak sie chce grac 4fun i podziwiac gre to sie gra na full :)

Tytuł:
PostNapisane: 2 maja 2005, 12:54 

[quote=goku]

PS.Buu przecierz FX 5900 mam 256bit szyne a 9600PRO 128 wiec mysle ze to 1 jest jeszcze lepsze :) . Jak sie myle to sorry info biore z pamieci[/quote]

Nie no napewno bedzie gierka lepiej dzialac na fx5900 ale niestety 5900 ma zwalone szadery i nie wiem na ile BF2 bedzie z nich korzystal, jezelli bardzo to posiadacze 5900 moga odczuc spadek wydajnosci w stosunku do kart ktore podalem wtedy wczesniej. I moze byc ze na 6600/9800pro gierka bedzie spoko dzialac w 1280x1024 a na 5900 max przy takich samych ustawieniach w 1024x768....

No ale wymagania widac ze nie ma takich zabujczych, jak sie wszystkim wczesniej wydawalo :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 2 maja 2005, 16:41 

Prorocy się znaleźli... A mi DC na Max Detalach, w rozdzielczości 1280 x 1024 z Wygładzaniem Obrazu 8xS i Filtrem Anizotropowym 16x chodzi przy 100 FPS-ach, a po lekkim upgradzie liczę na to samo w BF2. Może rozdzielczość zmniejszę, ale to się zobaczy. Jeśli Twoim zdaniem ten sprzęt był zły, a jakoś dało się grac na nim to w ogóle o czym my rozmawiamy? Pewnie Ty chowasz tam jakiegoś potwora AMD Athlon 64 FX-55, GeForce6800 Ultra SLI, 2x 1024 MB DDR2 PC-667 :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 2 maja 2005, 17:37 

Luki napisał(a):
Jesli sie nastawiamy na osiagniecie czegos to raczej ustawia sie tak konfiguracje zeby jak njawiecej bylo widac i latwo bylo zabic przeciwnika. Jak sie chce grac 4fun i podziwiac gre to sie gra na full :)

nic bardziej mylnego :) Mozna smialo grac na high i to nie tylko "pure 4 fun". Sam jestem tego przykladem, na kazdym meczu czy FFA, zawsze high:) O wieele przyjemniej sie zabija kogos, widzac dokladnie ten uroczy wyraz twarzy ;P Poza tym, jak sie lata (np. heli) to zmiana detali zwieksza dystans rysowania modeli uzytecznych ( np. czolg), ale nie zmienia wcale obiektow mniej waznych ( tylko z pozoru) jak trawy - BFV jest zjebany pod tym wzgledem - ktos moze sie chocby nie wiem jak dobrze chowac w trawach, a i tak byle jaki pilot przelatujacy nad nim ma go jak na dloni ( trawy na monitorze pilota "pojawiaja sie" dopiero przy bardzo bliskim kontakcie ( 2-3 metry).

Tytuł:
PostNapisane: 2 maja 2005, 18:25 

GOKU napisał(a):
Ja i tak jak przystalo na PRO Gejmera ustawie wszsytko na LOW w rozdzialce 800 x 600 :)

Luki napisał(a):
Jesli sie nastawiamy na osiagniecie czegos to raczej ustawia sie tak konfiguracje zeby jak njawiecej bylo widac i latwo bylo zabic przeciwnika. Jak sie chce grac 4fun i podziwiac gre to sie gra na full Smile

Widać od kogo się uczyli :D

Tytuł:
PostNapisane: 2 maja 2005, 18:36 

MohammedZaherSzah napisał(a):
GOKU napisał(a):

Luki napisał(a):
Jesli sie nastawiamy na osiagniecie czegos to raczej ustawia sie tak konfiguracje zeby jak njawiecej bylo widac i latwo bylo zabic przeciwnika. Jak sie chce grac 4fun i podziwiac gre to sie gra na full Smile

Widać od kogo się uczyli :D

Nie martw się MZS :) ja należe do tych co wolą czerpać radość z gry tak ja Kiubiej :)

Tytuł:
PostNapisane: 2 maja 2005, 18:53 
Moderator forum

Mnie cały termin ProGamer bawi. AFAIK jest to skrót od terminu Professional Gamer (gracz zawodowy). Ciekawe, ije zarabiają ci co tak sie tytułują? Co Goku? Ile kasy dostajesz miesięcznie za granie? Jesteś w stanie z tego dom utrzymać? Bo jak nic, to taki z ciebie ProGamer jak ze mnie zawodowy Pilot (czyli żaden). Ciekawe, że tego "tytułu" używaja zwykle małolaty - nikt starszy jakoś sie do niego nie kwapi. Może starsi rozumieją jego znaczenie? Zaś ludzi których można (zachowując dużą doze ostrożności) nazwać ProGamerami to ja znam 2 ZooltaR i Cubituss. AFAIK oni zajmują się graniem i z tego żyją (choc nie jest to zapewne taki ProGaming o jakim myśli większośc z was).

Tytuł:
PostNapisane: 2 maja 2005, 19:04 

Nie wiem czy zauwazyles Xena ale Goku na koniec dal :) wiec mysle ze zartowal a ty od razu sie zbulwersowales.

Calm down man 8)

Tytuł:
PostNapisane: 2 maja 2005, 19:05 

_XENA_ napisał(a):
Mnie cały termin ProGamer bawi. AFAIK jest to skrót od terminu Professional Gamer (gracz zawodowy). Ciekawe, ije zarabiają ci co tak sie tytułują? Co Goku? Ile kasy dostajesz miesięcznie za granie? Jesteś w stanie z tego dom utrzymać? Bo jak nic, to taki z ciebie ProGamer jak ze mnie zawodowy Pilot (czyli żaden). Ciekawe, że tego "tytułu" używaja zwykle małolaty - nikt starszy jakoś sie do niego nie kwapi. Może starsi rozumieją jego znaczenie? Zaś ludzi których można (zachowując dużą doze ostrożności) nazwać ProGamerami to ja znam 2 ZooltaR i Cubituss. AFAIK oni zajmują się graniem i z tego żyją (choc nie jest to zapewne taki ProGaming o jakim myśli większośc z was).

No raczej domu z tego nie utrzymam i przepraszam ze sobie zazartowalem.

Tytuł:
PostNapisane: 2 maja 2005, 19:55 

No cóż niewątpliwie niełatwo jest zostać ProGamer'em, a ludzie, którzy myślą "Gram w klanie = gram zawodowo" oczywiście się mylą. Osobiście gram bardzo dużo w Desert Combat, ale nic mi to nie daje. Jestem dobry, ale nigdy nic z tego nie miałem i raczej miał nie będę. Nigdy nie bawiłem się w takie rzeczy, jak pisanie do EA z prośbą o testowanie Dema BF2 itp. Wg. mnie to jest tylko dla naprawdę profesjonalnych graczy, którzy po prostu pasjonują się tą grą.

Tytuł:
PostNapisane: 2 maja 2005, 20:31 

No niestety, w Polsce ciężko jest zostać progamerem, tym bardziej jak gra się w gry z serii Battlefield, które dla wielu firm nie są ciekawym produktem do sponsorowania. Nawet, jeśli klan posiada określone osiągnięcia, potrafi utrzymać się w ladderze ( np.: clanbase, esl ) w pierwszej 3 lub 5 ciężko jest znaleźć firmę, która byłaby gotów przeznaczyć środki finansowe na rozwój/wsparcie takiej społeczności.

Z własnego doświadczenia wiem, że jeśli chce się pozyskać jakiś sponsoring, najlepiej skontaktować się z firmami niemieckimi, lub wstąpić do niemieckiego multiklanu.
Grając w clanbase, czy też esl lub w jakiekolwiek innej lidze gra się o marchewkę, pietruszkę lub inne warzywo :D

W Polsce na graniu nie da się zarabiać tyle, aby można było z tego wyżyć ( jak to powiedział Xena utrzymać dom).
Nie wiem też czy Zooltar i Cubituss to progamerzy... mogę się mylić bo nie znam ich osobiście, ale z tego co wiem to chłopaki pracują dla czasopisma komputerowego.
Natomiast progamer to ktoś taki jak np. znany chyba wszystkim gracz Fatal1ty, który rocznie na graniu potrafi wyciągnąć ponad 100tyś $, trenując nawet po 10 godzin dziennie...

Tytuł:
PostNapisane: 2 maja 2005, 22:02 

klany typu star Coma.TAGAN lub UTOPIANER zarabiaja ~ 1800 Euro miesiecznie... jakeis pytania ?

Tytuł:
PostNapisane: 2 maja 2005, 22:29 

Na caly klan ?? Na kilkanascie osob ?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 188 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 13  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2