Teraz jest 23 cze 2025, 18:01

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 62 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 10 maja 2005, 01:54 

_XENA_ napisał(a):
BF2 zaś dużo dynamiczniejszy raczej nie będzie, zastanawia mnie jednak wyraźne i świadome ograniczanie roli czołgów (mniej ich i sa chyba słabsze).

Co do czołgów, to chyba się mylisz. W preview na TotalBF2 podano kilka ciekawostek dotyczących tych maszynek, i tak:

Cytuj:
The first thing that you notice about the tanks in BF2 is that they're completely rock proof! There's nothing better than driving across Hue in your Patton, defeating three enemy tanks and evading C4, and getting done in by some $!%*@ ditch!

Czyli, że Abramsa na wertepach raczej nie rozbijesz.

Cytuj:
Tanks in Battlefield proved to be very versatile. One of the cool features was that you get a warning when an enemy is locking a shoulder-fired missile on to you.

Czołgi mają system ostrzegania o "lock on".

Cytuj:
By this I mean that when the tank driver rotates the turret, your stationary gun on top is fixed. This will make it much easier to take out enemy troops, since the slight movements of your driver won't throw you way off. Tank gunners will also be able to crouch!!!

A strzelcy mogą sobie "kucnąć" tj. zapewne skryć się wewnątrz wieżyczki. Dodatkowo kaem na wieżyczce obracać można niezależnie od samej wieżyczki.

Sry za offtopic, już idę spać :)

Tytuł:
PostNapisane: 10 maja 2005, 02:04 
Moderator forum

Ja osobiscie nie moge sie doczekac samolotwo... Systemy namierzania, fire and forget to wszystko zawsze dzialalo na moja wyobraznie. Mam nadzieje ze sie nie zawiode..
O czym ja gadam..i tak to u mnie na kompie nie ruszy :D

Tytuł:
PostNapisane: 10 maja 2005, 02:39 

Ja proponuje paną obejrzeć dzisiejsze filmiki z BF2.Mapa z dzrzewami bambusowymi wymiata,na sam widok obśliniłem sie jak pies.Gierka wygląda naprawde imponująco i póki co nie moge sie do niczego przyczepic.

btw..filmiki powinny rozjaśnic kwestje dynamiki,bo jak dla mnie było bardzo dynamicznie.

Tytuł:
PostNapisane: 10 maja 2005, 08:13 

Garet napisał(a):
O czym ja gadam..i tak to u mnie na kompie nie ruszy :D

Wypowiedz SLOWO a ruszy zareczam...

Tytuł:
PostNapisane: 10 maja 2005, 08:23 
Moderator forum

(NeW)Ambo a czy ty wiesz o czym jest dyskusja ? bo raczej nie o BF2 :) tylko o tym co było wcześniej jajko czy kura oraz o wyższości świąt bozego narodzenia nad wielkanocą.

Tytuł:
PostNapisane: 10 maja 2005, 08:26 
Moderator forum

[Night]MaX napisał(a):
(NeW)Ambo a czy ty wiesz o czym jest dyskusja ? bo raczej nie o BF2 :) tylko o tym co było wcześniej jajko czy kura oraz o wyższości świąt bozego narodzenia nad wielkanocą.

Wujku Staszku ... spokojnie proszę :-)

Tytuł:
PostNapisane: 10 maja 2005, 08:30 

[Night]MaX napisał(a):

Rzeczywiscie.Tak to jest jak człowiek siedzi całą noc na kompie,oglądnie z 10-15 razy te same filmiki z BF2,a potem wchodzi na forum i nie myśli o niczym innym jak tylko napisać coś na temat BF2 :D.

Dobra,ide zarzucic kotwice na wyro bo zaczynam bredzic od rzeczy :D.

Tytuł:
PostNapisane: 10 maja 2005, 09:20 

_XENA_ napisał(a):
Mi by to odpowiadało - zamienienie walk sił pancerno-lotniczych na piechote wspieraną APC i Jeep-ami mogłoby być ciekawe.

Zgadzam się. I zapewne znowu wszystko rozbije się o kwestię - na ile to współczesne pole bitwy komputerowej zbliżyć do realności, a na ile do grywalności. Jeśli postawią na tę pierwszą, na większości map pewnie obowiazywać będzie przede wszystkim właśnie zasada "fire & forget".
A kawaleria lekka będzie tylko mięsem armatnim.
Ale IMHO raczej nie powinniśmy się tego obawiać - goście są doświadczeni i wiedzą już, że im bardziej produkt będzie grywalny, tym więcej kopii sprzedadzą. No i mają ogromną wiedzę na temat zmian postulowanych przez graczy po kolejnych patchach do BF1942 i BF:V.

To akurat powinno nam, oczekującym na BF2 wyjść tylko na dobre.

Ostatnio edytowano 10 maja 2005, 09:24 przez Shelton, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 10 maja 2005, 09:23 
Moderator forum

te Tomy bo jak cię piznę tą moderką to ci No4 w tyłkiem wyjdzie bez pomocy expacka - przecież nie napisałem nic złego :) tylko Ambo nie skumał (co zresztą przyznał w poscie zaraz po tobie :) ), ze w tym wątku chodzi nam bardziej o to co można traktować jak BF1 :) - nie było moim zamiarem żeby mu ubliżać i myślę ze tego tak nie odebrał, co także widać po jego poście :) a ton mojego postu nie przywala się do Ambo tylko do lekkiego bezsensu całej dyskusji - to kolejny wątek z serii "co jest lepsze ?" - bez urazy Peepse, wiem że nie to było twoim zamiarem ale niestety do tego się sprowadziło :)

Ostatnio edytowano 10 maja 2005, 13:34 przez [Night]MaX, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 10 maja 2005, 10:25 
Moderator forum

Shelton napisał(a):
Jeśli postawią na tę pierwszą, na większości map pewnie obowiazywać będzie przede wszystkim właśnie zasada "fire & forget".
A kawaleria lekka będzie tylko mięsem armatnim.

Dywagacji ciąg dalszy ...

Nie sądzę, aby EA poszło tak daleko.
Pamiętasz jakie były oczekiwania względem BF:Vietnam po informacjach, że pociski rakietowe p.lotnicze mają system samonaprowadzania ?
Wprowadzenie do końca w pełni realnego systemu F&F popsuje grę.
Strona z mocniejszą armadą ma pewną wygraną. Chyba nie będzie tego czego do końca oczekujecie.
Pamiętać należy, że BF2 ma być skupiskiem wszystkich dotąd znanych zachowań systemów walki oraz tych do tej pory niespotykanych.
Osobiście liczę na lotnictwo, bardzo. Na razie bez zbędnych emocji komentuję dostępne materiały w postaci screenów i bardziej realnych prezentacji z gry.
W BF1942 zawsze denererwowała mnie powolna reakcja pilotów na F3 F5.
Pocieszeniem było Desert Combat. Mam nadzieję, że tutaj będzie się to wszystko odbywało lotem błyskawicy.

Ostatnio edytowano 10 maja 2005, 10:28 przez ===Tomy===[PL], łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 10 maja 2005, 10:26 

GOKU napisał(a):
Pepsee napisał(a):
Luki napisał(a):
Kolejna raz zgadzam się z Maxem. Szczera prawda :) Dotąd pamiętam te teksty: "Bo Vietnam jest za dynamiczny" :lol:

Jeśli teza Maxa jest prawdziwa, to ci wymiatacze z vietnama co sobie dobrze radzą w "zadynamicznej" grze powinni być jeszce lepsi (szybsi) w BF42. Dobrze kalkuluje? :twisted:

nie bo w 42 trzeba pol magazynka na kolesia a w V starcza 3 kule

co ty piszesz za glupoty?w bf42 tez wystarcza dwie kulki tylko trzeba je odpowiednio umiescic

Maxiu wcale nie masz racji skoro bf42 to taka prosta gra gdzie mozna sobie pic piwko i palic fajki podczas gry to dlaczego zaden polski klan nic powaznego nie zdobyl(m.in ty razem ze swoim WA :) )

ee tam i tak w bf42 w szczycie gralo wiecej ludzi niz w nama wiec o czym wogole mowa :/

Tytuł:
PostNapisane: 10 maja 2005, 10:42 

Mlody napisał(a):
Maxiu wcale nie masz racji skoro bf42 to taka prosta gra gdzie mozna sobie pic piwko i palic fajki podczas gry to dlaczego zaden polski klan nic powaznego nie zdobyl(m.in ty razem ze swoim WA :) )

ee tam i tak w bf42 w szczycie gralo wiecej ludzi niz w nama wiec o czym wogole mowa :/

ta? Wygranie Open Cupa przez PRGK-42 i Wilda to tez nie bylo nic Twoim zdaniem? Heh.. To jak enclave walczyla w EuroCupie to tez nic?

W szczegolnosci teraz widac jak ludzie graja w 42 i nama po aktywnosci w ladderach. Zreszta wystarczy samemu spojrzec. Poza tym na poczatku nama activity siegala 220, nie pamietam zeby bylo wiecej w 42 :/

Poza tym nikt nie powiedzial ze 42 to prosta gra. Moim zdaniem skoro jest wolniejsza wymaga lepszych taktyk, bardziej dopracowanych i duzego zgrania. W namie dobre taktyki mozna poniekad zastapic dynamizmem i tez sie wszystko ladnie uzupelnia.

Tytuł:
PostNapisane: 10 maja 2005, 13:42 
Moderator forum

Luki :) Młodemu chodziło o to ze własnie to ze nie piliśmy piwka podczas meczy zdecydowało o tym że coś tam osiągneliśmy :) - tylko tak troszke niejasno to napisał.

Młody powiem to tak - w 42 jarałem podczas grania na luzie a w V pomimo tego ze grałem na tyłach nie było na to czasu bo każda próba zajrania kończyła sie stratą flagi :)

Tytuł:
PostNapisane: 10 maja 2005, 13:46 

tak tak wilda zdobyla wiemy w jakis sposob :D
napewno nam nie byl i nie bedzie tak grywalna i popularna gra jak bf42 mozesz pisac sobie co chcesz tego i tak nie zmienisz,ten nam tylko zniszczyl scene bfa nic poza tym :]
ok spoko Maxiu rozumiem cie ty wariacie ;) :)

Tytuł:
PostNapisane: 10 maja 2005, 14:06 
Moderator forum

wiesz co do popularnosci to powiem ci tak :) - wymagania sprzętowe zebrały swoje żniwo to raz, a to o czym pisałem wcześniej czyli niechęć do nowości zrobiła resztę to dwa. W efekcie ladder V nie był taki duży jak 42 ale też liczba graczy była mniejsza przez te 2 powody, które wymieniłem powyżej.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 62 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2