Teraz jest 24 cze 2025, 22:25

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 12 maja 2005, 18:38 

Koleś opisuje wrażenia z gry - dosyć obszerne i szczegółowe.

http://www.aef-hq.com.au/aef/viewtopic.php?t=1497

Tytuł:
PostNapisane: 13 maja 2005, 12:26 

Sqad commander to bedzie dobra sprawa, wreszcie cos bedzie zalezec od umiejetnosci dowodzenia i nie bedzie to tak utrudnione jak w 42

Tytuł:
PostNapisane: 13 maja 2005, 12:37 

Tak naprawde to podczas klanowki dzialalnosc commandera bedzie sie sprowadzala do wysylania zdalnego radaru i ostrzalu artylerii.
Resztę załatwi VoIP wbudowany w grę.
Na FFA koordynacja ataków może się przydać o ile ludzie będą słuchać rozkazów.

Tytuł:
PostNapisane: 13 maja 2005, 13:42 
Moderator forum

O czym oczywiscie mozna pomarzyc...
Juz to widze jak banda trolli z serwera slucha rozkazow commandera...

Tytuł:
PostNapisane: 13 maja 2005, 14:32 

gowno mnie obchodza trole, bede gral z koleszkami.

Tytuł:
PostNapisane: 13 maja 2005, 14:43 

Garet napisał(a):
O czym oczywiscie mozna pomarzyc...
Juz to widze jak banda trolli z serwera slucha rozkazow commandera...

dlatego gareciak gra sie z ludzmi, ktorych znasz i z ktorymi wiesz, ze bedziesz sie dobrze bawil, beda cie sluchac itd.

Tytuł:
PostNapisane: 13 maja 2005, 14:51 
Moderator forum

Homer napisał(a):
dlatego gareciak gra sie z ludzmi, ktorych znasz i z ktorymi wiesz, ze bedziesz sie dobrze bawil, beda cie sluchac itd.

Moment, moment bo wydaje mi się, że każdy pisze o czym innym.
Uważacie, że Commander zapanuje na ekipą samolubnych graczy podczas ogólnodostępnej rozgrywki ? No to powiedzenia Panowie.
Tryb dowódcy przyda się i jest niezbędny raczej przy rozgrywkach klanowych i tylko tam będzie możliwość pełnej kontroli nad oddziałem.

Tytuł:
PostNapisane: 13 maja 2005, 15:10 

Nie bądźcie tacy okrutni;) Nie raz spotkałem się na serwach ludzi myślących, którzy nie należeli do żadnego klanu (a przynajmniej nie mieli taga). Mam nadzieję, że właśnie ten system umożliwi większą współpracę między ludźmi. A na pewno zrobi to system drużyn w team'e. To będzie coś!:D I nie mówie tylko o VOIP, ale głównie chodzi mi o to, że dowódca jest spawnem, może łatwo wskazywać innym punkt ataku czy obrony itp

Tytuł:
PostNapisane: 13 maja 2005, 15:19 

rogI napisał(a):
I nie mówie tylko o VOIP, ale głównie chodzi mi o to, że dowódca jest spawnem, może łatwo wskazywać innym punkt ataku czy obrony itp

No to faktycznie jest wypas. Tak mi się wydaje, jeszcze nikt chyba w ten sposób nie zrobił gry sieciowej. Zobaczymy.

Tytuł:
PostNapisane: 13 maja 2005, 15:21 
Moderator forum

Michal po cholere tak ostro? Wyluzuj sie troche.
Ja mowilem o zwyklym freeplayu bo nie zawsze bedziemy grali z "koleszkami". Pomyslcie jak jeden TK moze popsuc rozgrywke w 1942 albo w wietnamie przy zle ustawionym serwerze. Tutaj moze byc jeszcze gorzej. Im bardziej skomplikowana gra pod roznymi wzgledami (gra teamowa) tym wiecej moze spieprzyc jeden niepotrafiacy sie przystosowac gracz.

Tytuł:
PostNapisane: 13 maja 2005, 16:19 
Moderator forum

rogI napisał(a):
Nie bądźcie tacy okrutni;) Nie raz spotkałem się na serwach ludzi myślących, którzy nie należeli do żadnego klanu (a przynajmniej nie mieli taga). Mam nadzieję, że właśnie ten system umożliwi większą współpracę między ludźmi. A na pewno zrobi to system drużyn w team'e. To będzie coś!:D I nie mówie tylko o VOIP, ale głównie chodzi mi o to, że dowódca jest spawnem, może łatwo wskazywać innym punkt ataku czy obrony itp

W Global Ops jest coś podobnego do commandera. Mozna dowodzić teamem (zrzucać ammo / airstrike jusz nie). jednak mało kto gra jako commander, bo commandera mało kto słuchał. Ogólnie bycie commander5em ograniczało się do bycia takim słabszym wallhackiem (o ile w okolicy nie było scouta) - wskazywanie wrogów.

Tytuł:
PostNapisane: 13 maja 2005, 16:26 

Racja Garet, ja osobiście zastanawiam się nad tym jak będą wyglądały rozgrywki ClanBase

Tytuł:
PostNapisane: 13 maja 2005, 17:00 

Będzie źle jak się trolle dobiorą do trybu commandera :cry: :shock: .

Tytuł:
PostNapisane: 13 maja 2005, 19:29 

NaVy napisał(a):
Racja Garet, ja osobiście zastanawiam się nad tym jak będą wyglądały rozgrywki ClanBase

Z tego co slyszalem to w Cb maja byc wylaczone te super hiper opcje (czytaj: commander i odblokowywanie bronii, czyli wszystko będzie dostępne) Z tym ze to jest na razie gdybanie bo nikt w sumie z ludzi z CB nie widzial BF2 na oczy i do konca nie wiadomo jak to bedzie wygladac.

Jedna rzecz mnie tylko ciekawi: Skoro commander moze kierowac artyleria po calej mapie to zarowno moze ja ustawic na kanciape drugiego commandera. I co wtedy? A po drugie ostrzal artylerii jest staly czy tylko trwa pare sekund?

Tytuł:
PostNapisane: 13 maja 2005, 19:33 

Dedido-> trole mają się nie dobierać do commandera. EA ponoć o to zadbało.

Xena-> nie twierdze, że BF2 jest rewolucją pod tym względem, ale chyba zgodzisz się, że GO jest grą innego typu (wiadomo, że też FPS, ale chodzi w niej o coś innego) i conajmniej kilka mechanizmów nie chodzi w niej tak, jak powinno. Mam tylko nadzieję, że EA, a w zasadzie DICE, tym razem są całkowicie pewni tego co robią i system commander'a oraz drużyn spełnią swoje zadania :wink: A to z kolei, może w znacznym stopniu ułatwić team play na free play'u

Luki-> jeżeli wyłączą system rankingowy, co jest dosyć logiczne, to nie wszystkie bronie będą dostępne, lecz tylko te standardowe. Ostrzał z artylerii rozpoczyna się ok 10 sek od momentu, w którym commander zaznaczy cel, trwa ok 10 sek a promień rażenia wynosi mniej więcej obszar małej wioski na wake;) I oczywiście jest rozproszony, i nie będzie zmiatać wszystkiego wokół. Co więcej, commander jest normalnym graczem, a nie kimś kto tylko siedzi nad mapką i klika. Co do rozwalania sobie nawzajem radarów, hmm rzeczywiscie ciekawe, jak to rozwiązali :roll:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2