Teraz jest 30 sie 2025, 16:26

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 482 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 20 maja 2005, 09:22 

(NeW)Ambo napisał(a):
maTTi -> W takim razie kupie to samo co ty masz :D bo na nic innego nie starczy mi kasy.

Aha mam pytańko do ciebie.Na tej płycie jest oczywiscie AGP x8 ?.

Btw.. czy moje Twinmosy 2x512 DDR 400 Mhz pójdą bez problemy w dualu ? bo z tego co widziałem to tam są gniazda na duale.

Nie, plyta jest ma PCI-e. (glownie dlatego poszedlem w 939, bo i grafe musialem kupic to wybralem "nowa technologie")
Z Twinmosami nie powinno byc problemow.
Plyta jest ok, ja nie mam do niej zadnych zarzutow (ale jeszcze nie krecilem - mam w planach lekki oc - zaden hardcore), ale widzialem ze kilka osob narzeka. Ewentualnie 100zl wiecej i masz plyte Asus A8N-E nForce4 Ultra, ktora podobno jest lepsza.
Szczegoly techniczne i wieksza ilosc opinii szukaj na jakis forach typu tweak.pl itp.

Headshot najlepszym rozwiazaniem sa teraz 2x512mb - chyba wciaz taniej niz 1x1gb a i na plytach z dual drr zawsze to 5% szybciej. Co do marki to Ci nie pomoge, bo jest duzy wybor, a ja nie jestem ekspertem. Ale ciezko teraz znalesc cos dobrego i taniego.

Ostatnio edytowano 20 maja 2005, 09:27 przez maTTi, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 20 maja 2005, 09:26 

maTTi napisał(a):
(NeW)Ambo napisał(a):
maTTi -> W takim razie kupie to samo co ty masz :D bo na nic innego nie starczy mi kasy.

Aha mam pytańko do ciebie.Na tej płycie jest oczywiscie AGP x8 ?.

Btw.. czy moje Twinmosy 2x512 DDR 400 Mhz pójdą bez problemy w dualu ? bo z tego co widziałem to tam są gniazda na duale.

Nie, plyta jest ma PCI-e. (glownie dlatego poszedlem w 939, bo i grafe musialem kupic to wybralem "nowa technologie")
Z Twinmosami nie powinno byc problemow.
Plyta jest ok, ja nie mam do niej zadnych zarzutow (ale jeszcze nie krecilem - mam w planach lekki oc - zaden hardcore), ale widzialem ze kilka osob narzeka. Ewentualnie 100zl wiecej i masz plyte Asus A8N-E nForce4 Ultra, ktora podobno jest lepsza.
Szczegoly techniczne i wieksza ilosc opinii szukaj na jakis forach typu tweak.pl itp.

W takim razie póki co będe sie musiał powstrzymać z zakupem procka i płyty bo moja karta graficzna to GF3 na AGP.

No cóż lipa,wychodzi na to że będe musiał kupic wszystko razem w czerwcu bo akurat planowałem zakup nowej karty na początku czerwca.

Tytuł:
PostNapisane: 20 maja 2005, 09:29 

Jesli potrzebujesz cos na AGP to masz duzy wybor na nForce3 i te plyty sa troche tansze od nF4.

Tytuł:
PostNapisane: 20 maja 2005, 09:33 

maTTi napisał(a):
Jesli potrzebujesz cos na AGP to masz duzy wybor na nForce3 i te plyty sa troche tansze od nF4.

Możesz coś poleciec bo nie znam sie na tym kompletnie.

Płyta + procek + karta graficzna.

Wielkie dzieki.

Tytuł:
PostNapisane: 20 maja 2005, 09:33 

Aha.

Karta graficzna oczywiscie z serii 6600 GT
Procek: A64 3.0
Płyta Główna: jakaś dobra ale nie droga.

Dzieki.

Btw..sorka za post pod postem ale przez przypadek 2x nacisnołem "Wyślij".

Tytuł:
PostNapisane: 20 maja 2005, 10:36 

Tu niestety Ci nie pomoge, bo nie mam pojecia na temat nF3. Nawet nie wiem czy istnieja jakies plyty nF3 pod s939 czy tylko s754.

Tytuł:
PostNapisane: 20 maja 2005, 10:49 
Moderator forum

maTTi napisał(a):
Tu niestety Ci nie pomoge, bo nie mam pojecia na temat nF3. Nawet nie wiem czy istnieja jakies plyty nF3 pod s939 czy tylko s754.

Istnieją. Podałem już wcześciej. Swoją drogą, jeśli Ambo nie ma zasobów na zmianę grafiki (pisał tylko o płycie i procesorze) to jej zakup jest dobrą alternatywą. Nawet późniejsza inwestycja w mocne AGP i tak jest opłacalna pomimo nagonki i naciąganych różnic względem standardu PCI-E. Jednak decyzja o wstrzymaniu zakupu, dozbieraniu środków i późniejszej inwestycji jest również sensowna. Jeśli moderonizować to raz a dobrze.

Tytuł:
PostNapisane: 20 maja 2005, 12:34 

Dokladnie, Tomy ma racje, marketingowa nagonka na PCI-E jest totalnym bezsensem. Dzisiejsze grafy do konca nie wykorzystuja przepustowosci AGP x8 a co dopiero PCI-E x16.

Tytuł:
PostNapisane: 20 maja 2005, 12:45 
Oldboy Battlefield.pl

(New)Ambo - jeśli planujesz w niedługim czasie kupić nową kartę graficzną to na twoim miejscu wstrzymałbym się z kupnem procka i płyty... lepiej wziąć wszystko na raz...
np.
Procesor: A64 300+ OEM (Winchester lub Venice, osobiście wziąłbym to drugie) + jakiś cichy i wydajny wiatraczek (na 100% będzie lepszy od boxowego)
Płyta główna: MSI K8N Neo4-F CLICK lub Asus A8N-E CLICK (w każdym razie na nForce 4)... może jakiegośGigabyte'a...
Karta graficzna: Leadtek GF6600GT Extreme CLICK

btw: co z pamięciami :?:

Co do PCI-E i AGP... AGP już rozwijane raczej nie będzie (ale i tak się dłuuuuugo jeszcze utrzyma), a PCI-E to rozwiązanie moim zdaniem bardziej przyszłościowe...
Test kart AGP i Test kart PCI-E - różnica w wydajności np. 6800GT to +20fps na korzyść PCI-E

Tytuł:
PostNapisane: 20 maja 2005, 13:25 

Co do PCI-e, to dlatego napisalem "nowa technologie" w " :).
Wiem, ze nie wykorzystuje, ale jak sie kupuje nowy komputer i trzeba tez kupic grafike, to po kupieniu z PCI-e moge na spokojnie czekac na szybsze karty, ktore "wymecza" szyne. Bo aktualne karty graficzne AGPx8 i PCI-e x16 niewiele sie roznia predkoscia (z lekko przewaga wydajnosci PCI-e oraz zazwyczaj tanszym kosztem produkcji).

Tytuł:
PostNapisane: 20 maja 2005, 16:03 

Ambo nie bierz tej dziadowskiej płyty, jaką jest Gigabyte K8NF-9, sam ją mam i narzekam. Mostek północny grzeje się "jak sku$%^n". Co do o/c to zapomnij o mocnym wyżyłowaniu Twojego A3000+ taj jak to się wszędzie czyta, bo na tej płycie jest to nie realne :/ Mi nie idzie wyżej niż 9x221, a opcji zmiany mnożnika, płyta ta nie udostępnia (konkretnie to Bios nie udostepnia ). Podsumowując, ta płyta jest dobra dla ludzi, którzy się nie znają na kompach i nie bedą podkręcali swoich sprzętów. Jeżeli będziesz inwestował już w nForce 4 to stanowczo polecam Epox 9NPA+, podobno świetnie się na nim kręcą procki i jest bardzo stabilna (TUTAJ masz recenzję tej płyty).
Z kart graficznych polecam Leadteka 6600 GT Extreem (według mnie najlepszy 6600 GT na rynku :] (kolega ma) ).
Co do pamięci to ja mam GeiL'e i nie narzekam, ale TwinMOS nie powinny być złe a troszke zaoszczędzisz :)

PS1: W tej recenzji co podałem wyżej jest zdjęcei Gigabyta K8NF-9, i tam na chipsecie widnieje radiator z waitrakiem, nie spodziewaj się tego w wersji, która jest sprzedawana aktualnie :]
PS2: W zadnym wypadku nie bierz tego Gigabyta 6600GT z pasywnym chłodzeniem.
PS3: Miłego czytania :)

Ostatnio edytowano 20 maja 2005, 16:15 przez Zdun, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 20 maja 2005, 16:14 

Cytuj:
With a huge gaming event currently going on (E3), expect lots of new Battlefield 2 information to be released!

Minimum requirements:
1.7 GHz CPU
512mb RAM
1.4 shader model videocard being ATI Radeon 8500 or above
NVIDIA Geforce FX or above (Geforce 4 series will not work).

Recommended requirements:
2.5 GHz CPU
1 Gigabyte of RAM
Radeon X800 or higher
Geforce 6800 or higher

Demo: Middle of June
Full game release: End of June

Regards,

Rico
http://www.totalbf2.com/

Dostałem właśnie takiego oto maila :) Szok... na szczęście karta i procek mi udźwignie, a RAM się dokupi - dobrze, że nie brałem gorszego GPU :) Dzięki za odpowiedź, wezmę coś a'la 2x 512 MB DDR TwinMOS CL 2 PC-400 :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 20 maja 2005, 16:23 

Headshot, po co Ci te CL2 ?? Róźnicy podobno się nie odczuwa a róźnica cenowa pomiędzy CL 2.5 a 2 jest duuuża :) No chyba że masz dużo kaski to bierz Corsairy lub jakieś wyczynowe typu Kingston HyperX,Geil ultraX :D

Tytuł:
PostNapisane: 20 maja 2005, 16:28 

Na nadmiar kasy to ja narzekać nie mogę :) Takie kości nie są drogie, więc... co za problem? Takie wyczynowe pamięci jak 2x 512 MB Kingston HyperX kosztują 1600 PLN :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 20 maja 2005, 16:34 

Zdun napisał(a):
Ambo nie bierz tej dziadowskiej płyty, jaką jest Gigabyte K8NF-9, sam ją mam i narzekam. Mostek północny grzeje się "jak sku$%^n". Co do o/c to zapomnij o mocnym wyżyłowaniu Twojego A3000+ taj jak to się wszędzie czyta, bo na tej płycie jest to nie realne :/ Mi nie idzie wyżej niż 9x221, a opcji zmiany mnożnika, płyta ta nie udostępnia (konkretnie to Bios nie udostepnia ). Podsumowując, ta płyta jest dobra dla ludzi, którzy się nie znają na kompach i nie bedą podkręcali swoich sprzętów. Jeżeli będziesz inwestował już w nForce 4 to stanowczo polecam Epox 9NPA+, podobno świetnie się na nim kręcą procki i jest bardzo stabilna (TUTAJ masz recenzję tej płyty).
Z kart graficznych polecam Leadteka 6600 GT Extreem (według mnie najlepszy 6600 GT na rynku :] (kolega ma) ).
Co do pamięci to ja mam GeiL'e i nie narzekam, ale TwinMOS nie powinny być złe a troszke zaoszczędzisz :)

PS1: W tej recenzji co podałem wyżej jest zdjęcei Gigabyta K8NF-9, i tam na chipsecie widnieje radiator z waitrakiem, nie spodziewaj się tego w wersji, która jest sprzedawana aktualnie :]
PS2: W zadnym wypadku nie bierz tego Gigabyta 6600GT z pasywnym chłodzeniem.
PS3: Miłego czytania :)

Dzieki Zdun za dobre rady,będe o nich pamietał podczas kupowania nowego sprzętu.

Pozdro.

btw...myśle że na moim aktualnym kompie gierka będzie chodzic w miare ładnie ze wszystkim na low ?.W końcu nie wydaje mi sie żeby shadery 1.4 były wymagane do odpalenia gry,bo EA raczej by sobie na to nie pozwoliło.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 482 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2