Teraz jest 28 lis 2024, 00:39

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1034 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 69  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 2 cze 2005, 20:44 
Moderator forum

FMJ [PL] napisał(a):
Apropo wyposażenia... to powiedzcie mi czy to http://www.rangershop.pl/product_info.p ... ts_id=2463 i http://military.pl/s/m/RT3457.html
to jest to samo :?: różnica ceny ok. 40 PLN.
ewentualnie, które brać :roll: ???

Jak chcesz nomexy to zadne z tych bo to drogo, poza tym pordukty firmy rocco sa delikatnie mowiac "lekko z pupy". Nomexy holenderskie lub amerykanskie chodza po 60-80. Sa tez na allegro.

Natomiast jak masz juz taka kase na rekawice to ja polecam - http://military.pl/s/m/BH8068.html?id=pELkYnKi Sam mam i musze powiedziec ze sa ******* i pr0 :D

Tytuł:
PostNapisane: 2 cze 2005, 21:20 

qrcze no niewiem... szczerze mówiąc to się napaliłem na te nomexy.
ale jeszcze sobie popatrze, dzięki za rade.

Tytuł:
PostNapisane: 2 cze 2005, 23:12 
Moderator forum

http://www.d-day.pl tu sa git nomexy. Sam bede bral pewnie ;)

Tytuł:
PostNapisane: 3 cze 2005, 01:52 

nono ciekawe, może być interesujęce... Chyba skuszę się na holenderskie chusteczki do nosa za piątaka :roll: :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 4 cze 2005, 12:29 

co myslicie o tych sprezynach, ewentualnie ktora wybrac?
http://military.pl/s/m/TMMP5A3S.html?so ... d=ZCRgQnoP
http://military.pl/s/m/CG170700.html

Tytuł:
PostNapisane: 4 cze 2005, 13:40 

Marneus[PL] napisał(a):

ja na twoim miejscu dodał bym 10zł i kupił KWC sigme na co2 no ale jak chcesz =]

Tytuł:
PostNapisane: 4 cze 2005, 16:21 

ja bym tego kitti cata nie bral bo w sumie nie jest wytestowany i malo opini o nim mozna znalezc, juz lepiej pewna ( i tansza) mp5 z tm (jezeli rozwazasz zakup jednego z tych modeli oczywiscie)

Tytuł:
PostNapisane: 4 cze 2005, 19:06 

moja bron reczna desert eagle tokyo marui na gaz ma moc 1.8j i jest cholernie szybkostrzelna. malo aegow w rozsadnej cenie jest lepszych od tego ( ok.1 tys.zl). wiec lamko nie mow ze sprezyny i gaziaki sa dla gejow.

Tytuł:
PostNapisane: 4 cze 2005, 20:34 

gaziaki jako broń podstawowa to coś dla gejów

co z tego ze twój gaziak ma 325fps (tyle samo co stockowy aeg CA) i "szybko strzela" jak:
magazynek kończy mu sie po 5 sekundach strzelania
zerowe skupienie strzałów spowodowane krótką lufą
kiepska celność spowodowana krótką lufą
zużywa gaz, który musisz kupować cały czas(za prąd na naładowanie bata płacisz duzo mniej)
ładowanie magazynka przebiega długo a dodatkowy magazynek kosztuje relatywnie drogo (139zł)

reasumując
aby mieć to co masz w AEG'u czyli szybkostrzelność "full auto", tani napęd - prąd z bateri ładowanej w domku, celność i skupienie na odległościach ~40 metrów to nie masz co marzyć

aby zbliżyć się do AEG'a np CA, porównuje aega o takiej samej prędkości początkowej czyli cokolwiek od CA, musisz:

mieć 10 dodatkowych magazynków(po 27 kulek każdy) aby miec 270 kulek w zapasie gotowych do wystrzelenia + 27 w magazynku podstawowym do broni, przy cenie maga 139zł wychodzi 1390zł na sam start za magazynki, + 629 zł za samego DE czyli circa ciut ponad 2000tyś zł.

każdy mag musisz ładować gazem zeby kulki strzelały itp itd

a w AEG'u masz jednego hi-capa na 300 kulek, wsypujesz, podłączasz bata i jedziesz + masz lepszą celność i skupienie oraz tryb full auto.

i teraz wiesz dlaczego gaziaki jako broń podstawowa są dla gejów? :)

bo geje mają dużo kasy na bzdety, ja nie mam kasy na bzdety, kupuje to co najlepsze i najbardziej opłacalne zarazem, a ze AEG jest najlepszy i najbardziej opłacalny w ASG to już nie moja wina, zapytaj swojego Deserta czy wyciśnie 800 strzałów na minute, a potem zapytaj go czy jak skończy ci się magazynek z 27 kulkami (bo pewnie wybrałeś tani wariant i masz tylko ten jeden) to sam się poddajesz czy czekasz aż ci ktoś dupe odstrzeli?

Tytuł:
PostNapisane: 5 cze 2005, 10:28 

chcialbym sprostowac, ze lejm to gej, a gaziaki sa okej :)

Tytuł:
PostNapisane: 5 cze 2005, 12:14 

... nie mam sily do goscia, ktory wszystko co wedlug niego jest kiepskie(tylko wedlug niego) jest dla gejow. aha, to czy masz kase na bron czy tez nie, nie jest zalezne od upodoban seksualnych. takie gadanie z twojej strony, obrazanie mnie z powodu mojej broni, lepszej pewnie od twojej, uwazam za zwykle trollerstwo. i nadal czekam na sensowana odpowiedz dotyczaca waszych opinii na temat tych sprezyn.(patrz na mojego posta u gory)

Tytuł:
PostNapisane: 5 cze 2005, 12:49 

nie no, czego nie rozumiesz z wywodu pt dlaczego gaziaki nie nadają się na broń główną i AEG'i są od nich lepsze jak napisałem że

gaziaki mają małe magazynki
kiepską szybkostrzelność
krótką lufę - przez co kiepską celność i skupienie strzału
zasięg skuteczny o ok 30% gorszy od AEG'a(poprzez krótką lufę)
zżerają gaz

żeby miały parametry wyjściowe AEG'ów choćby pod kątem pojemności kulek to trzeba by było kupic 10 magazynków dodatkowych, co finansowo wyjdzie drożej niż 95% AEG'ów

a i tak nie poprawi się jakby nie chciało parametrów zasięgu, celności itp

ludzie którzy biegają z gaziakami jako z bronią główną powodują ze inni patrzą na nich z lekką dozą politowania

kazdy kto na wmasg'u zadaje pytanie czy kupic na poczatek gaziaka dostaje radę żeby dozbierał kase i kupił AEG'a, bo jak kupi gaziaka to potem będzie musiał dozbierać 2 razy więcej...

nie wiem gdzie sie strzelasz marneus i z kim, moze twoi kumple lubia sprężyny a wy wszyscy w ogóle pistoletowy klimat i se strzelacie jak smerfy w lesie...
u nas na strzelance gdzie jest około 50 AEG'ów to ludziki z gazówkami jako bronią główną mają przejebane centralnie i sami o tym wiedzą i widzą to...

jeszcze raz powiem bo własnie coś kiepsko z czytaniem u ciebie - GAZIAKI JAKO BROŃ GŁÓWNA SĄ DLA GEJÓW KTÓRZY NIE UMIEJĄ CZYTAĆ ŻE AEGI SĄ LEPSZE

rozwijając myśl dalej - debilem musi być ktoś kto się kłóci ze co jest lepsze do ASG... kolejność jest już od dawna ustalona - sprężyny --> gaziaki --> AEG'i... i każdy kto sie strzela powie ci że jak chcesz sie strzelać a nie pykać z kumplami w kulki po lesie to kupuj AEG'a centralnie bo szkoda kasy na inne gówno...

co do dobrych gaziaków i sprężyn to jedynym wyjątkiem jest sfera snajperstwa gdzie PSG1 - jedyny AEG snajpa po prostu ssie :)

gaziaki są zajebistą sprawą, mają blow back, wielu kumpli je ma i naprawde są zajebistą sprawą ale jako broń boczna - z której jak życie pokazuje kazdy kto ma AEG'a, to strzela z gaziaka jedynie przy samochodach dla picu bo chyba świadome odłożenie AEG'a na bok i wzięcie gaziaka to widziałem jak Holman miał opory strzelać z upgrade'a 210% z 3ch metrów w lokomotywowni i wolał z gaziaka...
sam sprowadzam sobie gaziaka bo bardzo je lubie.

ale do ciebie Marneus PL jeszcze raz powtórzę - nie obrażam cie dlatego że mam coś do gejów czy generalnie nietolerancyjny ze mnie ****, nie obrażam cie dlatego że masz tylko gaziaka a nie AEG'a, obrażam cię dlatego że uważasz że gaziak jest dobry jako broń główna a **** się znasz skoro tak mówisz bo twoje opinie, skonfrontowane z ludźmi z WMASG, bywalcami międzynarodowych i polskich zlotów airsoftowych czyli ludzi którzy bawia się w airsoft od dłuższego czasu, troszkę odbiegają od realiów. Nie chce cie dyskryminować że masz gaziaka i że go kupiłeś, chcę ci powiedziec tylko ze dałes dupy i nie czytałes uważnie for airsoftowych skoro wydałes 650 zeta na gaziaka jak dozbierałbyś 400zł i miał porządnego AEG'a...
każdy kto miał gaziaka, kupił AEG'a od tej pory zapomniał ze ma gaziaka, a przypomina sobie o nim czasem przy samochodach dla szpanu...

jeszcze istnieje inna ranga gaziaków - strzelby i M1 carbine od Marushina, jego głównym minusem jest tylko to ze zużywa kulki 8mm, cholernie drogie(około 5-7 razy droższe od kulek 6mm), choć też zasięgiem nie poraża, ale miło się te giwerki tryzma w dłoni(co nie mati? :D )

a na zakończenie - Mati is Batty! :D

P.S. Co do sprężynowych replik polecam ci Tokyo Marui XM177E2 - do kupienia w sklepie http://www.firearms.pl - najlepsza sprężyna na rynku w mojej opini, rączka przeładowania pod przednim chwytem(ekstra patent) ułatwia zdecydowanie operowanie bronią, jedyny problem to taki ze czasami magazynki nie podają kulek - replika dobra i mocna jak na sprężynę a dzieki długiej lufie bardzo celna i fajnie po prostu wygląda, Jeme z takąbiegał przez trochę czasu i naprawde umiał zrobićz niej dobry użytek przeciwko AEG'om :)

Tytuł:
PostNapisane: 5 cze 2005, 14:45 

nie wiem czy juz bylo, ale chyba znacie pana puh KA-JA czy jakos tak. otoz postanowił on... założyć sklep internetowy. oto jego adres: http://www.taniemilitaria.pl bron ktora tam oferuje jest bardzo podejrzana. aegi za 100 złotych. sprezyny za 20zl... zeby nie bylo watpliwosci, co do jakosci oferowanych tam prodoktow poczytajcie wątek na forum http://www.wmasg.pl w dziale sklepy... :shock:

Tytuł:
PostNapisane: 5 cze 2005, 15:09 
Moderator forum

LameBoy napisał(a):
... jak smerfy w lesie...

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 5 cze 2005, 15:23 
Oldboy Battlefield.pl

ooo z tego co mowicie to geje sa niezle uzbrojeni.... nic dziwnego zeim zabronili paradowac po warszawie... jeszcze by jakies nieszczescie bylo....

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1034 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 69  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2