Teraz jest 23 cze 2025, 13:18

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 104 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 6 cze 2005, 10:59 

Piasek, kiedy mówił o tym. Byłem od 11:00 w sali i naprawdę nic nie słyszałem. Wierz mi, że moją intencją nie było stwarzanie problemów chłopakom z polskiego EA. Powinni o tym powiedzieć na samym początku pokazu. Napewno bym tego filmu nie zamieszczał. Sam mam pewne kłopoty z powodu zapchania łącza. Wiem, że teraz jest "po frytkach" i nic odkręcić się nie da. Ale przynajmniej Sergio jest na początku pokazu i nikt, kto ogląda nie kapnie się, że było inaczej. Tak szczerze to wydaje mi się, że takie pokazy są specjalnym działem EA by pogrzać atmosferę. Zobacz Piasek większość ludzi, co była, mówi, że grę kupi. A o to EA chodzi.

PS. A oto jest graf co sie dzialo u mnie na łączu.

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 6 cze 2005, 11:33 

Trochę nie rozumiem polityki EA w stosunku do takich filmów albo screenshotów. Gra jest już w tłoczni , lada chwila demo a na informacje o grze nadal embargo. Kto lub co może wynieść jakieś kożyści lub ponieść straty z publikacji takiego filmu lub kilku screenów w momencie gdy gra jest już ukończona ?

Tytuł:
PostNapisane: 6 cze 2005, 11:35 

Nie sadze, zeby udostepnienie tego filmu bylo jakims problemem. Przeciez od dawna bylo wspominane, ze bedzie osoba z kamera na pokazie i nagra na osob, ktore nie mogly byc (news przyklejony na bf.pl). Jak do tego czasu nikt z EA.pl nie zareagowal, to teraz nie ma co marudzic.

Tytuł:
PostNapisane: 6 cze 2005, 11:36 

NIe ma paniki, dzięki za możliwość ściąganięcia filmu, jest super, gdyby EA naprawdę nie chciało nic ujawniać to byłby zakaz posiadania sprzętu nagraniowego a tak mają dużo darmowej reklamy...i o to chodzi.....prawda?
Jestem przekonany, że w takim molochu jak EA nie ma możliwości robienia rzeczy "nieoficjalnych" bez wiedzy góry....

Tytuł:
PostNapisane: 6 cze 2005, 11:42 

Patton, to ciekawe co mówisz, ponieważ ta wypowiedź jest na twoim filmie.
Teraz jedyne co możemy zrobić to trzymać za kolegów z EA Polska kciuki żeby nie wyszła jakaś draka i żeby w przyszłości mogli mieć dalej tyle lub nawet więcej możliwości aby promować serię Battlefield w naszym kraju. Czego im, wam i sobie szczerze życzę.
Musicie jednak zrozumieć politykę wielkich korporacji. Informacja jest dla takich firm najważniejsza. To jest jak wielki dmuchany balon, im firma większa tym większy balon. Kiedy ktoś z góry widzi jakiś przeciek, boi się że balon pęknie. Wkurza się, wzywa na dywanik... wzywany na dywanik następnie wzywa swoich podwładnych na dywanik i tak dalej.
W końcu dostaje po łbie nie ta osoba która zawiniła, tylko ta która jest bezbronna - zazwyczaj najmniej winna.
Mam nadzieję że ten czarny scenariusz nie będzie miał miejsca.

Tytuł:
PostNapisane: 6 cze 2005, 12:07 

Piasku, zgadza się że Tomek mówi do mediów elektronicznych i internetowych, by nie pojawiały się żadne recenzje. Mówi o recenzjach i wrażeniach z gry. Chodziło mu o to, przynajmniej ja tak to zrozumiałem by nie opisywać gry jej zalet jak i również wad w oficjalnych gazetach i w Internecie. Rozmawiałem z Tomaszem oraz Grzegorzem, widzieli kamerę przewieszoną przez ramię. Wielu ludzi miało aparaty cyfrowe, mogli zrobić zdjęcia z ekranów. Nie było ani jednego słowa by tych materiałów nie zamieszczać w necie. Może tego jasno nie powiedzieli i dlatego odczuwam teraz pewien niesmak. Tak jak pisałem wcześniej, nie lubię przysparzać nikomu problemów. Nie jestem złośliwym człowiekiem , mściwym robiącym przykrość drugiemu człowiekowi. Być może nie zrozumiałem aluzji zawartej w słowach Tomasza z EA. Być może miał on na myśli także materiały zarejestrowane w trakcie pokazu. Jeżeli się nie domyśliłem jego intencji, to bardzo serdecznie przepraszam i jest mi z tego powodu bardzo przykro. Tylko teraz moje słowa nic nie zmienią i nie odwrócą tego co się stało.

Tytuł:
PostNapisane: 6 cze 2005, 12:14 

Patton - nie dygaj, IMO nie powinno być żadnej afery. EA powinna ci ładnie podziękować za dobrą darmową reklamę tuż przed premierą.
Don't worry.

Tytuł:
PostNapisane: 6 cze 2005, 12:17 

Piasecznik , my to wszystko rozumiemy jeżeli chodzi o jakiś przeciek z gry - pliki albo pełną wersję. Ale niech mi ktoś wytłumaczy w jaki sposób film Pattona może zagrozić EA Games. Z całym szacunkiem dla tego wiekopomnego dzieła , ale poza nie zawsze wyrażnym obrazem i dzwiękiem i kilkoma scenami ukazującymi jak grupka ludzi lami :P , tam nie ma nic co wg, mnie zagrażało by takiej korporacji jak EA Games.
Oni chyba myślą że wszyscy siedzą w domu , oglądają takie filmiki i na własnych kompach produkują grę taką samą albo podobną :? - konkurencyjną w każdym bądź razie...

Tytuł:
PostNapisane: 6 cze 2005, 12:28 

Eh...

Tomasz dokładnie podkreślił że chodzi o to aby serwisy internetowe itd nie recenzowały gry na podstawie wersji zaprezentowanej na pokazie.Mówił żeby sie wstrzymać z recenzjami do momentu premiery i otrzymania gry finalnej,ponieważ wersja prezentowana na pokazie nie była wersją ostateczną.

End.

Tytuł:
PostNapisane: 6 cze 2005, 12:30 

Nie ma co tłumaczyć jak cokolwiek może zagrozić EA.
Jeśli wszyscy mielibyśmy przewidywalnych szefów którzy kierują się logiką i zdrowym rozsądkiem, świat byłby piękny. Tak niestety nie jest.
Wyrażam głęboki szacunek dla Grzegorza że miał więcej jaj niż większość product managerów w innych krajach i potrafił z własnej inicjatywy zorganizować tak wielki pokaz. Niemcy nam tego zazdroszczą nam pokazu a powinni właściwie zazdrościć nam osoby takiej jak Grzegorz. Widać u nich mimo że są drugą co do wielkości społecznością online w Europie nie znalazł się nikt w EA Germany kto byłby w stanie coś takiego zorganizować. Pamiętajcie też że tak naprawdę był to pierwszy tego typu pokaz organizowany przez EA Polska.
Mam nadzieję że ten filmik nie przeszkodzi w organizacji kolejnych tego typu imprez. Nie ma teraz sensu przekonywać się czy będzie tak, czy będzie inaczej - jedynie czas pokaże.

Tytuł:
PostNapisane: 6 cze 2005, 12:41 

Może zacytuje dokładnie słowa Tomasza bo widze że tutaj zaczyna sie jakaś afera robic z niczego.

"Informacja kierowana do mediów elektronicznych,konkretnie do internetu: będziecie dzisiaj widzieli gre,która nie jest grą skończoną,także bardzo bym prosił o to żeby w internecie nie pojawiały sie żadne recenzje tego tytułu,możecie pisać wersje,powiedzmy preview.Wstrzymajcie sie natomiast do wersji ostatecznej gry której premiera będzie 24 czerwca.Bardzo prosze nie publikujcie żadnych recenzji,są pewne ograniczenia i bardzo chcielibyśmy uniknąć problemów które mogą takie recenzje przynieść".

Z tego jasno wynika że chodzi tylko i wyłącznie o nie recenzjonowanie gry na podstawie biulda zaprezentowanego w czasie pokazu.

Także ludzie nie róbcie z igły widły i nie straszcie kolegi Pattona dzieki któremu mogliscie obejrzeć filmik z pokazu.

Ostatnio edytowano 6 cze 2005, 12:42 przez (NeW)Ambo, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 6 cze 2005, 12:41 
Moderator forum

Panowie. Nie róbcie burzy w szklance wody. Nie byłem obecny na pokazie, nie miałem przyjemności poznać autorów prezentacji jednak znając rynek gier, specyfikę recenzji internetowych po dokładnej analizie materiału nie ma co popadać w skrajną panikę, gdyż nic się nie stało.

Autor pokazu poprosił, aby media internetowe nie publikowały jakichkolwiek recenzji zbudowanych na podstawie sobotniej prezentacji.
Zamieszczanie filmów bezpośrednio z pokazów nie jest niczym nowym i nikomu w żaden sposób nie zaszkodzi, gdyż nikt nie zamiesił w nim autorskiej konkluzji n/t samej gry.

Tytuł:
PostNapisane: 6 cze 2005, 12:46 

A moze poczekamy az Grzegorz sie wypowie, a nie awantura na zapas ?? :D

Tytuł:
PostNapisane: 6 cze 2005, 12:47 

Ja też chciałem podziękować (mimo, że mnie tam nie było) EA POlska za zorganizowanie tego pokazu. Szacunek dla Wszystkich którym się chciało zorganizować pokaz, dla tych którzy przyjechali tam wcześniej aby dograć szczegóły, abyśmy mogli zobaczyć tę grę i jeszcze bardziej zapragnąć BF 2 zakupić.
Tu wracamy do Pattona, bez tego filmu pewnie i tak kupiłbym tę grę ale dzięki temu dziełu mogłem tam być razem z Wami, razem ze Sceną BF, razem z wami się śmiałem, klaskałem i cieszyłem z tego, że to już......myślę, że to nie tylko moje odczucie więc nie róbcie Drodzy Koledzy z igły wideł i dajcie Generałowi spokój bo to dzięki niemu byliśmy tam razem z wami i z EA Polska.
z poważaniem ja

Tytuł:
PostNapisane: 6 cze 2005, 12:55 

btw..a nagrywał ktoś może filmiki z gry już po zakończeniu oficjalnej prezentacji ?

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 104 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2