Teraz jest 30 sie 2025, 15:40

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 104 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 6 cze 2005, 23:46 

Grzegorz trzeba bylo kamery zabierac bo samymi slowami ludzi nie okielznasz:P

Tytuł:
PostNapisane: 6 cze 2005, 23:55 

Ja Cię rozumiem Grzegorz, ale coś jest nie tak. Na pokazie było mówione o tym aby nie recenzować, ani nie wydawać opini na teamt gry, na podstawie wersji pokazowej. O kręceniu filmu nie było mowy, że jest to zakazane, wręcz przeciwnie, na głównej stronie widniał news z info o tym że film będzie !

Tytuł:
PostNapisane: 7 cze 2005, 02:06 

Czy jeśli miałbyś powiedziane że nie należy puszczać brzydkich bąków w towarzystwie a ty byś się zesrał na stół to też broniłbyś się że nikt nie mówił że nie wolno?
Była prośba o nieumieszczanie nawet recenzji.
Relacja filmowa to znacznie poważniejsza sprawa niż jakaś tam recenzja.

Sorki za słownictwo.

Tytuł:
PostNapisane: 7 cze 2005, 06:18 

No to klops i zupa sie wylała. Znów sie sprwdziło przysłowie " Dobrymi chęciami piekło jest wybrukowane". Moje dobre chęci i piekło dla Grzegorza i Tomasza. Moją winą jest to że sie nie zapytałem Grzegorz Ciebie i Tomasza o zgode na publikację. Ale wierzcie mi nawet nie przyszło mi to do głowy. Co za popiep... tydzień. Napisałem juz przeprosiny, ale nie w skierowane do Tomka i Grzegorza. Więc teraz to czynie. Bardzo przepraszam. Teraz pewnie EA nie sprzeda mi gry. Mam coraz większego moralnego kaca, że zrobiłem coś bardzo nieodpowiedzialnego. dodatkowo czytam na forum totalbf2.com, że filefront wykasował ten film z powodu jego nielegalności ( nie pisza o tym dosłownie, ale chyba teraz zaczynam rozumieć różne aluzje - szkoda że tak późno). Jestem bardzo zdołowany :cry:

Tytuł:
PostNapisane: 7 cze 2005, 08:44 

ta gadka o niepublikowaniu filmików bez zgody autora dotyczy nie twojego filmiku ale innych które serwis Totalbf2.com zamieszczał - były one z części płatnej serwsiu IGN.com

a twój jest jak najbardziej legalny - przecież z każdego pokazu były jakieś nagrania

mirror na fileplanet - autor bf2.se
http://www.fileplanet.com/154254/150000 ... unch-Party

Tytuł:
PostNapisane: 7 cze 2005, 09:32 
Moderator forum

Piasecznik napisał(a):
Była prośba o nieumieszczanie nawet recenzji.
Relacja filmowa to znacznie poważniejsza sprawa niż jakaś tam recenzja.

Sory Piasecznik ale nie masz racji, była wyraźna prośba o nie umieszczanie recenzji (a nie nawet recenzji - to zasadnicza różnica) , o pisaniu o grze jak wersji pre... Udostepnienie materiału - relacji z pokazu (filmy, foty) o tym nie było mowy. W takim przypadku organizator powiniem powiedzieć o zakazie publikacji materiałów z pokazu bo tylko wtedy dotyczy to całości (zdjęcia, filmy, recenzje).
Zakaz dotyczył więc tylko małego wycinak, to tak jakbyś powiedział że jest gdzieś zakaz palenia więc nie wolno kupować i posiadać papierosów.
Jedyny błąd Pattona polegał na nie upewnieniu się czy można udostepnic materiał filmowy innym.
Jeszcze jedno - czy to znaczy że wszystkie strony np. klanowe które umieściły zdjęcia z imprezy też złamały zakaz ?? :?:

Uwaga dla "góry" EA film Pattona jest wspaniałą i darmową reklamą gry która może tylko zwiekszyc jej sprzedaż.
Po jego obejrzeniu kilku moich kolegów, którzy w BF nie grali stwierdziło , że musi to mieć, i chyba o to właśnie chodzi.

Ostatnio edytowano 7 cze 2005, 09:45 przez kobra, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 7 cze 2005, 09:45 

Skoro byl teoretyczny zakaz publikacji materialow filmowych, co zatem robily na pokazie 2 kamery telewizyjne ? :roll: Z reszta - jak to juz zauwazono - z kazdego pokazu sa filmy, a ten z Polski robi furore na zachodnich stronkach :) Wreszcie cos nowego, swiezego! To tylko dowod, jak bardzo pokaz byl udany.

Tytuł:
PostNapisane: 7 cze 2005, 10:28 

Jak grochem o ściane....
Czy cecha taka jak domyślność jest wam całkowicie obca?
Człowiek zakłada specjalnie konto po to aby w wątku z naszego pokazu ostrzegać o legalności umieszczanych przez internautów materiałów. Czy to wam nic nie mówi? Nie dzwoni wam nic w pustych łepetynach?
Moim zdaniem są dwa scenariusze:
- albo jest już dym i ktoś z EA kontaktował się z nim w tej sprawie
(mało prawdopodobne, zbyt którki przedział czasowy)
- albo w jego osobistej ocenie film jest nielegalny

W obu przypadkach jest niespecjalnie fajnie.

Ostatnio edytowano 7 cze 2005, 10:38 przez Piasecznik, łącznie edytowano 3 razy

Tytuł:
PostNapisane: 7 cze 2005, 10:29 

Qba napisał(a):
Skoro byl teoretyczny zakaz publikacji materialow filmowych, co zatem robily na pokazie 2 kamery telewizyjne ? :roll: Z reszta - jak to juz zauwazono - z kazdego pokazu sa filmy, a ten z Polski robi furore na zachodnich stronkach :) Wreszcie cos nowego, swiezego! To tylko dowod, jak bardzo pokaz byl udany.

Zagadza sie byly kamery telewizji ale czy ktoras to pokaze zaraz po pokazie. Zaloze sie, ze nie bo pewnie chlopaki z TV uzgodnili z EA Polska o terminie publikacji tego w TV. Jak pisalem wczesniej przypuszczam, ze material bedzie puszczony najwczesniej po pojawieniu sie wersji demo BF2.

Tytuł:
PostNapisane: 7 cze 2005, 10:40 

Też uważam, że upublicznienie tego filmu podniesie zdecydowanie ilość sprzedanych kopii. Kumple oglądali i kopary im poopadały, od razu zaczęli kombinować co trzeba wymienić w kompach żeby w BF2 pograć.

Inną sprawą jest to jakie problemy może mieć teraz Greg... :-(

Tytuł:
PostNapisane: 7 cze 2005, 10:48 
Redaktor Battlefield.pl

look napisał(a):
Kumple oglądali i kopary im poopadały, od razu zaczęli kombinować co trzeba wymienić w kompach żeby w BF2 pograć.

wszystko... ;)

Tytuł:
PostNapisane: 7 cze 2005, 10:49 
Moderator forum

A ja uwazam ze duze korporacje i generalnie firmy powinny umiec odnalezc sie w nowej rzeczywistosci w ktorej film i zdjecia ze WSZYSTKIEGO moga pojawic sie WSZEDZIE i w KAZDEJ CHWILI. Taka jest juz specyfika dzisiejszego swiata, Internetu, wszyscy maja aparaty w telefonach komorkowych itp. i nalezy sie z tym liczyc.

I zadne pseudo-proceduralne watpliwosci i zale mnie nie przekonaja. Byla prosba o nierecenzowanie i nikt tego nie zrobil. Gratuluje Pattonowi pomyslu i mysle ze naprawde nie masz sie czym martwic. Tym bardziej ze zrobiles dodatkowa reklame EA w chwili krytycznej w ich roadmapie marketingowej czyli tuz przed wydaniem dema. Nie wspominajac juz o tym, ze czasem marketingowcy maja inna, niekoniecznie sluszna, wizje swiata niz w rzeczywistosci ;)

Poza tym zauwazcie ze, jak sam wspomnial Grzegorz, to nie EA buduje ta potege tylko sami gracze. I co w konsekwencji? A wlasnie to ze EA sie powinna dostosowac do potrzeb rynku a nie odbiorcy do tego co chce EA. Jesli ktos tego nie rozumie to gratuluje krotkowrocznosci.

Tytuł:
PostNapisane: 7 cze 2005, 10:54 

Oczywiscie wg nas ten film moze wplynac na ilosc sprzedanych kopii. Mozemy to traktowac jako przedluzenie pokazu poprostu, dla tych co nie byli ALE! Gra nalezy do EA, to oni maja swoja polityke, swoja przemyslana kampanie i to oni zorganizowali pokaz. Jezeli oni mowia ze nie chca to nie pozostaje nic innego jak sie zgodzic i tyle.

Nie uczmy najwiekszej branozwej firmy marketingu. Oni sie na tym znaja, i jezeli mowia "nie" to widocznie maja powody.

Podam przyklad zupelnie z mojego podworka. Jestem w trakcie tworzenia swojego portala (tematyka pilkarska), grafika jest juz gotowa do startu strony brakuje jednak duzo, co chwile dostaje prosby o pokazanie grafy itp, mowia mi ze moga ja pokazac dalej i juz bedzie reklama przed premiera. Ale ja nie chce, wole poczekac do premiery, chce zeby dla wszystkich byla to niespodzianka, zaskoczenie, cos nowego itp. Pokazuje tylko wybranym przez siebie ludziom, i tak zrobila EA pokazujac to obecnym na pokazie.

over

@ Holman: pewnie, mozna powiedziec ze musza sie z tym pogodzic ze film sie pojawi w necie czy foty, ale NIE MUSZA organizowac kolejnych pokazow, moze chca, ale jak beda problemy to nie zrobia.

Ostatnio edytowano 7 cze 2005, 10:56 przez cougar, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 7 cze 2005, 10:56 

Ale to właśnie Ci marketingowcy mogą narobić smrodu Gregowi a nie gracze i to ich wizja jest zaburzana tego typu publikacjami. Naprawde nie chodzi tu o to czy film przyciągnie czy zniechęci graczy. Chodzi tu o zachowanie kontroli nad produkcją i promocją BF2.

Tytuł:
PostNapisane: 7 cze 2005, 11:03 
Moderator forum

Powiem tak: jesli chca zeby np. kolejne BF sie sprzedalo to EA zorganizuje kolejny pokaz. W Niemczech nie musza bo wiedza ze duzo ludzi I TAK kupi gre bo ma wieksza sile nabywcza pieniadza i dla nich to nie problem, a w Polsce jeszcze trzeba niejako ludzi "namawiac" zeby wydali pieniadze na gre (bo za duzo ich nie maja i moga miec inne potrzeby) dlatego na rynkach wzrastajacych i rozwijajacyh sie kazdej sprzedazy produktu musza towarzyszyc intensywne dodatkowe dzialania wspierajace zeby zwiekszyc sprzedaz.

Nie panikujcie.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 104 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2