Teraz jest 20 lip 2025, 22:34

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 127 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 13 cze 2003, 12:57 
Moderator forum

#1. Walenie w piasek - moim zdaniem to że sie teraz nie da samemu zranić to plus - zwiekszy uzytecznoąć AA przeciwko celom naziembym (przy małym podniesieniu lufy)

#2. Myszki - ktoś kiedyś napisał, że gusta ludzkie nie podlegają dyskusji. Ma w tym 100% racji - wasze oceny opirają się na subiektywnych odczuciach więc niekłuccie się tak. Ja sam dobrze rozumiem ludzi którzy mając jakąś myszke przez 4 lata nie potrafią przesiąść się na nowoczesnego Logitecha czy inną podobną myszkę (mimo, że jest ona teoretycznie dużo lepsza) - przyzwyczajenia to druga natura człowieka.

Tytuł:
PostNapisane: 13 cze 2003, 13:23 

co do myszy:

używam podczerwonego logitecha, BJ69, średniej klasy mysz. Pacz 1.4 spowodował anomalie, gra mi się o wiele trudniej, szczególnie w czołgu, ale myślę, że to kwestia przyzwyczajenia.

Natomiast na próbę pograłem ze starym kulkowym A4Techem (jak na A4Tech to nienajgorszy model) i tu zmian prawie nie wyczuwam. Mogę się mylić, ale wnioskuję, że im dokładniejsza mysz (większa rozdzielczość) tym nowe sensitivy działają "mocnej". To taka teoryjka... ;)

Tytuł:
PostNapisane: 13 cze 2003, 13:30 

Hm. a moze to problem z cordlessami jakis?

Tytuł:
PostNapisane: 13 cze 2003, 14:07 

Nah, to problem ze slabymi myszami i brakiem czucia w rece :\

Tytuł:
PostNapisane: 13 cze 2003, 14:14 

Różnicę w czułości myszy przy bieganiu i przy staniu można zauważyć dosyć łatwo jeśli się wie czego się szuka.
Natomiast jeśli chodzi o jakość mysz i gusta to IMHO nie mają te sprawy nic ze sobą wspólnego. Osobiście używałem ponad 10 modeli myszy. Jedyną myszką do której nie mam absolutnie żadnych zastrzeżeń jako do hardware to Logitech MX 500.
Niestety z softwareowego punktu widzenia Logitech nigdy nie potrafił sobie poradzić z kompatybilnością z DirectX itp.

Tytuł:
PostNapisane: 13 cze 2003, 14:21 

Wczoraj na aberden xena siedizał w centrum na pięterrku i czekał na przejęcie flagi leżąc ale nogi przez sciane mu wytawały :lol: no ta ja sru w te gicory z bazoooki, i co xena dead :shock: jesli tego typu bugów bedzei więcej to zaraz Dice bedzei łatać pataha 1.4 jakąś 1.41 w bliżej nie okreslonej przyszłosci :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 13 cze 2003, 14:36 

WTG DICE. U EA to normalne. Naprawiaja 5 bugow, a implementuja przy tym 10 nowych.

Tytuł:
PostNapisane: 13 cze 2003, 14:41 
Moderator forum

UUU. Ostro mnie wnerwiało że zabijali tam a ja nie wiedziałem skąd, ale miejsce gdzie leżałem było jedynym w miarę bezpiecznym do przejecia tamtej flagi (a flagi jak wiemy przejmować trzeba)... Wniosek prosty - kłaść się dalej od ścian. Anyway - bug ten jest raczej wqurzający i miejmy nadzieję, że go ASAP usuną...

Tytuł:
PostNapisane: 13 cze 2003, 14:52 

Nie usunęli w 5 paczach, więc nie napalałbym się że to wogóle kiedyś będzie miało miejsce.
Fakt że namiąchali coś z modelami. Wczoraj miałem jakąś jazdę z modelem trzymającym pistolet. Jeden z palców wychodził mi poza ekran!
Zrobiłem szoty, wieczorem załącze wam do wglądu.

Tytuł:
PostNapisane: 13 cze 2003, 15:47 

1.4?? Dla mnie syf.... Co z tego , ze poprawili dzwiek? Karabin ruskich sieje wszedzie tylko nie w cel, dzialko na czolgu trzesie sie jak galareta a widok ognia z dzialka zaslania caly widok ( nie widac czy trafiam czy nie ). Moim zdaniem znow osłabili czołgi , przez co sa one bez szans w konfrontacji z samolotami. Dobry lotnik moze sie czuc teraz bezkarnie. Owszem zwiekszyli moc dzialek aa, ale pomyslcie np o mapie El Alamein.... Przeciez teraz wyruszenie czolgiem na pustynie = smierc. Jak dla mnie ta gra zaczyna umierac....
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 13 cze 2003, 15:59 

Gra moze od tego nie umrze, bo zawsze znajdzie sie rzesza fanboi'ow, ktory sie na wszystko przestawia (nawet gdy producent diametralnie zmienia zasady gry) i jeszcze beda sie cieszyc, ze teraz jest bardziej realistycznie :\

Tytuł:
PostNapisane: 13 cze 2003, 16:21 

Ale nadal naszczęście jest to BF. Nie ma co marudzić ci co to tworzą nie robią tego z myśla o stękaniu z naszej strony tylko wręcz odwrotnie. Jest moim zdaniem lepiej ...a nie wszystko da sie odrazu wyeliminować ...jak może wiecie z innych gier i patchy do nich----czas pozwala dopracować wszystko....najważniejsze że idzie ku dobremu!!!
8) :lol: :P

Tytuł:
PostNapisane: 13 cze 2003, 16:42 

rofl... Przed chwila opisalem to zjawisko.

Tytuł:
PostNapisane: 13 cze 2003, 17:35 

Ale za to gierka stala sie bardziej realistyczniejsza , utrudnili ja moze kilkoma zmiankami i wprowadzonkami ale przynajmniej bedzie to dla nas cos w rodzaju treningu.

Tytuł:
PostNapisane: 13 cze 2003, 18:31 

Praetorius napisał(a):
Dokładnie :!: Przez to, iż zmniejszyła się widoczność podczas strzelania ze stacjonarnych karabinów, precyzyjność strzałów również uległa zmianie.

Na patch'u 1.3.1 można było bez większych problemów zestrzelić samolot znajdujący się na granicy widzialności, teraz już to nie jest takie proste.

Wlasnie o to mi chodzilo. W 1.31 jak dostosowalo sie "predkosc" celownika do predkosci samolotu, to latwo mozna go bylo zestrzelic. Teraz wydaje mi sie, ze celownik kompletnie sie rozjezdza, a dopasowanie przesuwu celownika jest o wiele ciezsze.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 127 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2