Teraz jest 23 cze 2025, 00:22

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 11 cze 2005, 22:03 

Panowie, dołączajcie do squadów, dodatkowe opcje, dodatkowe spawny, mniejszy chaos. Tu się gra trochę inaczej niż w klasycznego BFa. Jutro z rana minifakju napiszę takie, żeby ogarrniać mniej więcej jak ktoś zagubiony.

PostNapisane: 11 cze 2005, 22:30 

Cubituss napisał(a):
Panowie, dołączajcie do squadów, dodatkowe opcje, dodatkowe spawny, mniejszy chaos. Tu się gra trochę inaczej niż w klasycznego BFa. Jutro z rana minifakju napiszę takie, żeby ogarrniać mniej więcej jak ktoś zagubiony.

Narazie na mapie panuje niezły burdel. Każdy gra samopas, chce sie zaznajomić z tym co gierka oferuje. Sądze, że po pewnym czasie ludzie zakumają o co w grze chodzi i będzie lalunia

Tytuł:
PostNapisane: 12 cze 2005, 23:22 

zależy jaki server :] dzis grałem na jednym serverze to neidosyc że składem latalismy razem to często jeszcze paru gosci za nami biegalo (dzięki temu odmienilismy losy całej dłuuugiej rudny.
Naprawde TA GRA TO TEAMPLAY W 100% i działac w składzie naprawde warto.

Tytuł:
PostNapisane: 13 cze 2005, 06:30 

Wlasciwie na upartego mozna sie obejsc bez dowodcow, ale po co? :P Pech chce, ze do pelnej zabawy trzeba kumatego commandera + squal leaderow. Co ci da commander, ktory nie uzyskuje zadnych informacji od liderow no i co ci dadza liderzy z komanderem, ktory nei wie, ze ma opcje? :/

Tytuł:
PostNapisane: 13 cze 2005, 09:27 

Ja mam jeszcze apel do squad leaderow.
Nie wsiadajcie do pelnych/jednoosobowych maszyn, bo blokujecie swoj spawnpoint dla squadu !
Najbardziej wkurza jak lider lata samolotem i nie ma sie gdzie respawnowac :?.

Tytuł:
PostNapisane: 13 cze 2005, 10:21 

maTTi napisał(a):
Najbardziej wkurza jak lider lata samolotem i nie ma sie gdzie respawnowac :?.

Dokładnie! To po cholerę wziął tego lidera, jak chce fruwać?

I najważniejsza zasada - przy atakowaniu celu, zdobywaniu flagi itp. panowie szanowni dowódcy iddźcie zawsze z tyłu, a ludzi posyłajcie przodem!
To nie ujma na honorze, to rozsądek, którego trochę by nie zaszkodziło.
I kiedy widzicie, że wasi ludzi z przodu padają jak muchy, nie pędźcie ich "pomścić", tylko w miarę możliwości wycofajcie się i ukryjcie. To da możliwość zresowania się w tym samym miejscu i przeprowadzenia ataku z innej strony/inną drogą itp.

Tytuł:
PostNapisane: 13 cze 2005, 10:42 

(czesto bywam liderem/commanderem jakos sie tak sklada) Squad leaderzy proscie o wpsarcie itd commandera, on sam moze dzialac jednak bez zgrania z squadami nabija wiecej karnych punktow niz pomaga teamowi ;/ reagujcie na polecenia wydawane przez commandera, nawet odmowa ale jednak !!!

Commanderzy reagujcie na to co squad liderzy wam przekazuja. Chociaz cholernie nudno siedziec z tylu i patrzyc w te mapke to skoro juz wybraliscie te funkcje SPELNIAJCIE JEJ ZADANIA !!

Jest jeszcze problem ludzi, ktorzy w nosie maja to co squad leader im kaze i biegaja po calej mapie jak oszalali

Tytuł:
PostNapisane: 13 cze 2005, 11:25 

A propos tego co mówił Shelton, wczoraj z Ceguą przetestowaliśmy opcję "Cubi leży pod takim jednym murkiem niedaleko środkowej plażowej flagi i nawala ze snajpery, a Cegua i reszta szturmuje". I wiecie co? Wyszło. Wsparcie ze snajperki sprawiało, że obrona flagi (a wszystko widać idealnie z mojego Supertajnego miejsca) niemal nigdzie nie mogła się podziać, a gdy próbowała mnie namierzyć, do akcji wchodził Cegua i jego asfaltowy ekwipunek. Sam z SVD zdjąłem... nie wiem... osiem osób? Squadleader powinien być w miarę możliwości snajperem :)

Tytuł:
PostNapisane: 13 cze 2005, 11:28 

Ano powinien ino problemem jest wtedy gdy ci sie squad spawnuje np w "tajnym" miejscu i cie wydaje ;] Sam karabinek natomiast troche lipny. Bez headshota nie ma co marzyc o killsie chyba, ze wrog sie nie rusza

Tytuł:
PostNapisane: 13 cze 2005, 11:44 

Lailonn napisał(a):
Bez headshota nie ma co marzyc o killsie chyba, ze wrog sie nie rusza

I dobrze, przynajmniej nie ma 16 kamperów na 32 graczy na mapie.
A jak się dobrze poćwiczy, to i snajperka ukaże swoje lepsze "ja".

Z mojej strony jeszcze taki pomysł co do fajnej miejscówki dla commanderów - dźwig na najwyższym pułapie, ale nie na tym pionowym przęśle, tylko na wysięgniku.

Jak się człek położy i nie będzie strzelał, to bardzo trudno go tam dostrzec, a widać pięknie całe pole bitwy.

Tytuł:
PostNapisane: 13 cze 2005, 11:50 

Tak Shelton, a squadmatesi sypią się z dźwigu jak jabłka z jabłoni :D

Tytuł:
PostNapisane: 13 cze 2005, 11:57 

Ano wlasnie to samo mialem na mysli mowiac o tajnym miejscu :p Z tym, ze chyba gra wykrywa teren i nie spawnuje nikogo w powietrzu bo ani razu nikt z moich po pojawieniu sie nie zaliczyl gleby :D

Tytuł:
PostNapisane: 13 cze 2005, 12:09 

Cubituss napisał(a):
Tak Shelton, a squadmatesi sypią się z dźwigu jak jabłka z jabłoni :D

Eee... Miałem na myśli Commandera :) Tego co artylerię zrzuca itd. :D Przy nim też się da resować? No to nawet jeśli, wystarczy powiedzieć swoim - nie resujcie się przy mnie... :) Tylko, żeby jeszcze lolki słuchać chciały! :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 13 cze 2005, 12:14 

Albo uprzedzic zeby spadochrony mieli przygotowane :wink:

Tytuł:
PostNapisane: 13 cze 2005, 13:46 

dziś miałem w grze fajny squadzik, chodź liderek coś taki neimrawy był momętami, bo siedziałw jednym miejscu gdzie była połowa graczy (amerykańce meili tylkoswój lotniskowiec;P), a my dzielny 5 osobowy skłąd bez szefa lecimy na łeb na szyje na flage gdzie nikogo niebylo bo amerykańce się wedrą i co?? iz abili nam lidera iudiota miał spawna na samej gorze mapy (to lotnisko) i jak nas wykosili to poprostu było "troche" do przebiegnięcia.
Ale chciałem pisac otym ze jak team jest zróznicowany, medyk , dwóch tank killerów (;p) i 2 supporterów to nie jest do zatrzymania jeżeli działa wspólnie.

chodź lider snaiper to neiejst najlepsze rozwiazanie jeżeli chodzi o to spawnowanie, jednak pokazuje lokacje, co z tego ze spawnujesz sie leżac ale to jest to ze nieweisz jaka jest sytułącja dookoła ciebie bo co widze?? zad dowódcy :/

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2