Teraz jest 4 mar 2025, 06:50

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 66 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Nauka latania
PostNapisane: 14 cze 2005, 13:43 

Witam
Wszędzie szukałem jakiś porad odnośnie nauki latania na halikopterach i samolotach.
Po pograniu w Demo widać że kluczową rzeczą jest dobre wsparcie z powietrza czy to w formie rajdu Black Hawkiem na tyły przeciwnika czy wsparcie piechoty Halikopterami szturmowymi czy na końcu wsparcie Lotnicze..

Może jacyś wytrawni gracze w BF mogli by cos tu skrobnąć jakieś porady sugestie...

Tanatos

Ps. Najciekawiej jest gdy ekipa zaczyna na lotniskowcu stoi śmigłowiec transportowy i nikt się nie kwapi aby go pokierować a jak już się ktoś odważy to wycieczka kończy się nieopodal w morzu z cała załogą oczywiście......

Tytuł:
PostNapisane: 14 cze 2005, 13:48 

"wytrawni" gracze albo ci nic nie pomoga bo cie wysmieja albo powiedza, ze to ich tajniki gry i tez nic nie powiedzą. Zresztą BF2 jest na tyle krótko, że każdy kto lata jest "expertem". Zaraz odezwie się paru masterów podając ile killsów nabili w BF:V ale kogo to obchodzi ;]

Tytuł:
PostNapisane: 14 cze 2005, 14:02 

Generalnie to tu nie ma co pisac..
w,s - zmiana ciagu
a,d -obrot wokol wlasnej osi
mycha - przechyl heli
Przechylem ustalasz kierunek lotu jak i predkosc, warto robic to delikatnie i miarowo, zeby nie przedobrzyc bo inaczej juz nie wyjdziesz. Jako ze teraz nie da sie w miejscu tak latwo zawracac, najlepiej imo robi sie nawrot poprzez ostre poderwanie nosa w gore + polozenie sie na bok, minusem tego jest ze nabierasz predkosci bo wychodzisz nosem w dol, wiec poczatkujacy piloci moga zaliczyc glebe, ale dzieki takim nawrotom latwo jest powtorzyc ostrzal danego punktu w miare szybko.
Strzelasz pod celownik (nie jak w BFV 'w'), im blizej tym wiecej; warto sobie zbindowac pod reka przycisk do flar, ja mam go na boku mychy (MX510) i uzywam przez 95% czasu :>
Dalej to po prostu cwiczyc cwiczyc i jeszcze raz cwiczyc, najlepiej na poczatku w single zeby nie denerwowac co-pilota zaliczeniem ziemi :)

Tytuł:
PostNapisane: 14 cze 2005, 14:23 

Moim zdaniem, bez wątpienia, helikopter to bezcenny punkt każdej druzyny. Jest jednak mały problem. Aby miec w miarę dobre możliwości do latania potrzebny jest joystick, jak dla mnie bez tego ani rusz. To najszybszy sposób przeniesienia oddziału na drugi koniec mapy, lub odebrania go z miejsca w którym i tak zaraz 'upadną', a KAŻDY "bilet" jest ważny, choć jeszcze tego nie widać.

Jak latać? Tego nie da się opisać, wystarczy tylko wiedzieć jak mniej więcej wygląda to w 'fizyce', czyli jak zachowa się helikopter gdy przechylisz go tak, a co będzie jak przechylisz tak. Czasami nawet to nei pomaga, trzeba nabierać doświadczenia latając. Oczywiście tutaj też jest mały mankament. Za, właściwie bezcenne, latanie bH nie ma żadnych punktów, a to trochę zniechęca.

Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 14 cze 2005, 15:09 

Co do tego Blac Howka, moze i jesten nowy w tej grze, ale nie mam skrzywienia porzednimi seriami BF.
Wg mnie - Black Howk idalne roziwązanie dla latającego psp. Tworzymy sobie poododział w teamie (tacy kolesie na zielono), i ich cheaf jest psp. Bierze BH i lata np w zdłuż wybrzeża, gdzie jego kompani odradzają sie w heli i robią desant. Pewnie nie bedzie to mialo racji bytu, bo taki BH zostanie zestrzelony w 20 sekund, ale jest to świerze spojrzenie na sprawe:).

Tytuł:
PostNapisane: 14 cze 2005, 16:10 

Lailonn napisał(a):
"wytrawni" gracze albo ci nic nie pomoga bo cie wysmieja albo powiedza, ze to ich tajniki gry i tez nic nie powiedzą. Zresztą BF2 jest na tyle krótko, że każdy kto lata jest "expertem". Zaraz odezwie się paru masterów podając ile killsów nabili w BF:V ale kogo to obchodzi ;]

jakieś kompleksy? chyba kolego przesadzasz...

Tytuł:
PostNapisane: 14 cze 2005, 16:44 
Moderator forum

Lailonn z laski swojej przestan wszedzie wrzucac te swoje smuty jak to ci jest zle. Jak na razie nikt nikomu jeszcze nie pojechal ani nikogo nie wysmial. Ale w sumie jak chcesz mozemy zaczac od ciebie ;)

Tytuł:
PostNapisane: 14 cze 2005, 16:51 

jakto nie, wykasowales post gdzie ktos sugerowal ze jestem "nie dojebany". I nie jest mi zle. Jest mi very super bo gierka fajna. A ludzie z forum no coz wszedzie sa jakies trole co pokazac sie chca. I to co ja pisze wiem, ze wielu popiera(z rozmow prywatnych) tylko malo kto psize publicznie ;]

Tytuł:
PostNapisane: 14 cze 2005, 16:56 
Moderator forum

No i widzisz jaki jestem uczynny, nawet jeszcze nie wiesz ze kosztowalo cie to piwo :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 14 cze 2005, 16:57 

to kiedy startujesz na prezydenta ? skoro tylu Cie popiera ;0

Tytuł:
PostNapisane: 14 cze 2005, 17:03 

Lailonn napisał(a):
jakto nie, wykasowales post gdzie ktos sugerowal ze jestem "nie dojebany". I nie jest mi zle. Jest mi very super bo gierka fajna. A ludzie z forum no coz wszedzie sa jakies trole co pokazac sie chca. I to co ja pisze wiem, ze wielu popiera(z rozmow prywatnych) tylko malo kto psize publicznie ;]

zacznij się przyzwyczajać bo jak narazie naprawdę marudzisz we wszystkich swoich komentarzach :evil: miej pretensje do garbatego że ma proste dzieci :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 14 cze 2005, 17:51 

Moze maly powrot do tematu ;)
Ja mam pytanie do "starych wyjadaczy" :) czy warto kupowac Joya do grania BF'a ? a jesli tak, to dlaczego :) "Nauczylem" sie latac na klawirce i myszy i czasem mam nawet niezle wyniki np.
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 14 cze 2005, 18:22 

Jak ci dobrze idzie gra na myszce + klawiaturce to po co ci dzoy ? Mysle ze BF jest wlasnie tak skonstruowany zeby nie bylo konieczne do dobrego latania potrzeby joy+przepustnica, ale np sprobuj tak latac na myszsce + klawiaturze w Lock-on to wtedy sie przekonasz ze bez joy`a sie nie obejdzie.

PS: First Polish Battalion atakuje ?!

Tytuł:
PostNapisane: 14 cze 2005, 19:53 

to zależy :lol: jeśli naprawdę dobrze potrafisz latać bez joy'a to raczej nie ma sensu niepotrzebne wydawanie pieniążków :wink: z tym że na joy'u można się "wczuć" w klimacik :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 14 cze 2005, 20:38 
Moderator forum

Nikt na myszce albo klawie nie pokona w dogfighcie dobrego goscia latajacego na joyu.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 66 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2