Teraz jest 1 maja 2025, 20:28

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 109 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 16 cze 2005, 17:04 

===Tomy===[PL] napisał(a):
RaKLeZ napisał(a):
ta, ale mi chodzi o teamplay... jakos sa tez nowi, ktorzy wiedza co to jest...

Ginąć honorowo też trzeba umieć, nawet jeśli nie umie się zgrać z teamem. Nie oznacza to, że zaraz mając lecieć ostre słowa.

z mojej strony nie polecialo ani 1 ostre slowo takze... przynajmniej na teamchacie :P... oczywiscie zasmiecianie chata "mfookerami" jest bez sesnu...:)

Tytuł:
PostNapisane: 16 cze 2005, 17:11 

chamstwo bylo, jest i bedzie :) nie da sie temu zaradzic chyba ze wywalalo by z serwera po 1 bluzgu :)

Tytuł:
PostNapisane: 16 cze 2005, 17:16 
Moderator forum

A wlasnie ze sie da. Na serwerach BF1942 w Polsce wyeliminowalismy to zjawisko prawie calkowicie. CZasem sie komus wyrwie, ale to przypadki niebyt czeste. W BF2 tez tak bedzie.

Tytuł:
PostNapisane: 16 cze 2005, 17:18 

nom na polskich tak... ale taki kowalski wbije sie na serwer zagraniczny i pokaze polska kulture :)

Tytuł:
PostNapisane: 16 cze 2005, 17:28 

Morgus napisał(a):
chamstwo bylo, jest i bedzie :) nie da sie temu zaradzic chyba ze wywalalo by z serwera po 1 bluzgu :)

Zgadzam się z tobą w 100% to jest problem wszystkich gier online z którym gracze próbują walczyć lecz jest to "Walka z wiatrakami" ponieważ 90% chamów jest nie do naprostowania. Jedynie można dać mu bana ale wtedy będzie pokazywał na innych serwerach swoją wysoką kulturę. Chociaż warto walczyć o te 10% które może stać się kulturalnym graczami.

Tytuł:
PostNapisane: 16 cze 2005, 17:38 

akurat BF, BF:V i BF2, nie są grami w które gra miliony osób na polskiej scenie tak jak w CS, tu prawie każdy każdego zna, więc hamstwo da się szybko i skutecznie wyelminować :]

Tytuł:
PostNapisane: 16 cze 2005, 17:45 

Garet napisał(a):
Jak wyjdzie full to sie bedzie walczylo z tym inaczej. Na teraz prosze o kulture. Nie jestesmy CSem...

Kurna mac! Ja rozumiem, ze w CSa srednia wieku to "pechowe 13 lat", wchodzac na dowolny serwer ffa znajdziemy jednego cheatera, itp. ale tam tez graja/grali ludzie normalni ! :D
Moze mi ktos przypomniec dlaczego scena BFa przyczepila sie "sceny" CSa ?
Jest tyle innych gier...

Tytuł:
PostNapisane: 16 cze 2005, 17:56 

bo w cs'sie jak grasz sobie to nie myslisz o innych a w bf'ie tak

Tytuł:
PostNapisane: 16 cze 2005, 17:58 

Właśnie dlatego bo tam wchodząc na dowolny server znajdziesz chetera, zostaniesz zbluzgany i dlatego ze tam grają 13-latki... Jak dla mnie to wystarcza w zupełnośći. ( ihmo cs jest płytki)

A tak nawiązując do tematu w bf to było tak że jak ktoś nie posiadał odpowiedniej kultury to był tłamszony przez scene i odchodził i chyba to było najbardziej naturalne wyjście.

Tytuł:
PostNapisane: 16 cze 2005, 18:34 

Grey napisał(a):
bo w cs'sie jak grasz sobie to nie myslisz o innych a w bf'ie tak

i tu sie mylisz (chodz na ffa na pewno tak jest :P).
Dobra, nie bede wchodzil juz w ta dyskusje, bo i tak nie ma sensu.

Tytuł:
PostNapisane: 16 cze 2005, 19:58 

RaKLeZ napisał(a):
===Tomy===[PL] napisał(a):
RaKLeZ napisał(a):
ta, ale mi chodzi o teamplay... jakos sa tez nowi, ktorzy wiedza co to jest...

Ginąć honorowo też trzeba umieć, nawet jeśli nie umie się zgrać z teamem. Nie oznacza to, że zaraz mając lecieć ostre słowa.

z mojej strony nie polecialo ani 1 ostre slowo takze... przynajmniej na teamchacie :P... oczywiscie zasmiecianie chata "mfookerami" jest bez sesnu...:)

raku, uważaj bo ci druga kropka wpadnie :) 4 posty w jednym temacie - nie poznaje kolegi :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 16 cze 2005, 20:02 

na serverach polskich wyeliminowano chamstwo bardzo ladnie. Doswiadczeni gracze (no i dorbze grajacy bo na tcyh sie zwraca uwage) zwracali po prostu uwage (ewnetualnie kick jak sie nie dalo) i ludzie sie nauczyli. jednak nie zwalczysz chamstwa chamstwem ;]

Tytuł:
PostNapisane: 16 cze 2005, 20:22 

Ktoś tu wspomniał o klanie [PtF] i z mojej strony zabanowałbym tych lolków na kazdy server bo to ich między klanowe zgranie to tylko sie płakać chce ( jak wsiadasz do pojazdu, to nie wsiądzie do Ciebie jako gunner tylko walnie heada udostępniając miejsce koledze z klanu....) Już nie wspomniec o notorycznych TK.... :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 16 cze 2005, 22:04 

witam!

Jestem tu nowy i ogolnie jest to moj pierwszy kontakt z bf.
Postanowilem zaczas swoja przygode z bf2 poniewaz od dluzszego czasu szukam godnego nastepcy dla CS'a i wydajemi sie, ze bf2 taka gra wlasnie bedzie.
Od kilku dni czytam posty na tym forum i niestety juz musze stwierdzic ze scena bf jaka reprezentuje to forum i wy jest typowym przykladem kolka wzajemnej adoracji a nie dopuszczania do siebie niczego innego niz bf... to niedobrze ale coz trudno wkoncu chodzic na randki z wami nie musze.

Pierwsze o czym chce napisac i co mnie boli to wasza niezbyt madra krytyka najlepszego i kultowego fpp jakim jest CS... "gra jest plytka" czytam, "nie ma TP"... lol... ktos kto tak pisze nigdy nie widzial tej gry raczej albo gral przez chwile na serwerze areny... jest to zenujace.
CS to sam teamplay jesli oczywiscie rozrozniacie co to ffa, a co to tp.
widzieliscie jakies mecze SK? team3D? aAa? NoA? moze jakis film cs? panowie (i panie jesli sa) idzcie sie doszkolic zanim zaczniecie sie wypowiadac krytycznie na zasadzie "bo tak"

Co do chamstwa... niestety w kazdej grze online znajdziemy przyklady czitowania oraz ciskania miesem przez 13latkow przed mutacja, ale opowiadanie bzdur w stylu scena cs to same 13latki kurwiace jest lekkim nieporozumieniem.
Proponowalbym np sprawdzenia serwera cs szanownego klanu prgk... pelna kultura, niestety wyjatki sie zdazaja, a to ze na polskich serwerach bf byla cisza i spokoj, ktora wszyscy tak cenimy moze wynikac z ograniczonej liczby osob grajacych w niestety niezbyt ciekawe (dla mnie oczywiscie) poprzednie bf'y.

kolejna sprawa to wasza krytyka nowych graczy... najpierw kazdy pisze "nie ja to nie krytykuje nowych" a potem jedzie "nowy" mnie postzrelil, nowy mi zabral pojazd jak go naprawialem noey to nowy tamto... jak zreszta czytalem kazdy w bf2 tak naprawde jest nowy, to ze akurat procedura rozgrywki jest podobna do tego co juz kiedys przerabialiscie nie oznacza ze kazdy nowy ktory wejdzie na sewer musi ja znac. nie wszyscy to glaby, moga poprostu czego nie wiedziec... przytocze przyklad: siedzisz przed kompem wchodzi na fileshack, patrzysz demo bf2... myslisz sobie co to bf sciagne zobacze. instalka, odpalasz wbijasz sie na serwer i nie wiesz o co chodzi!? no to lecisz wbijasz sie w czolg i jedziesz bo akurat stal...

no przeciez moze sie zdazyc... rozumiem co innego notoryczny cymbal, ale to inna sprawa.

Podsumowuja, troche otwartosci na "swiezy powiew" a nie negatywnego nastawienia na dziendobry

bf2 nadchodzi i mam nadzieje, ze niedlugo spotkamy sie na jakims polskim serwerze w przyjemnej atmosferze z dobrym dowodca pola, odpowiedzialnym liderem druzyny i zgranym skladem :]

pozdrawiam

ps. sorki ze sie tak rozpisalem, ale troche mniena przemyslenia wzielo z wieczorka. oczywiscie no offence i licze na lagodne potraktowanie i wziecie pod uwage tych moich marnych wynurzen.

Tytuł:
PostNapisane: 16 cze 2005, 22:17 

Witamy.
Muszę Cię rozczarować, wielu znas grało w CS'a :). ja np grałem niecałe dwa lata. Być może kojarzysz serwer netarena i klan Silmarillion. A wspomniany przez Ciebie klan PRGK ma sekcje BFowe po dziś dzień, grał z nami być może Ci znany Firek, Korpuskularny. Swego czasu chodziliśmy na piwo razem (sekcje BF i CS).
Zgadzam się, że "głąby", cheaterzy i chamy są w każdej grze. Problem w tym, że CS jest bardzo popularny, nie ma wysokich wymagań sprzętowych, kosztuje też niedużo, stąd po prostu ten zły wizerunek jest bardziej wyrazisty. Poza tym, obie gry mają zupełnie inny klimat, inne wrażenia. Właściwie nie ma co porównywać. CS to kilkaminutowe rundy. mniej lub bardziej efektowne, gdzie umówmy się każda runda jest bardzo podobna do kolejnej/poprzedniej. Walki w BF'a to długie, zacięte, niekiedy epickie bitwy. nie będę tu agitował i zachwalał, sam się przekonasz albo i nie. Up to You. miłego anyway.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 109 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2