Teraz jest 5 kwi 2025, 11:12

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 13 cze 2003, 11:10 

Witam.
Zainstalowałem 1.4 i od tej chwili nie mogę wejść na żaden serwer z BF ,wyrzuca mnie do windowsa podczas ładowania mapy.Z DC wszystko jest ok.Proszę o pomoc !

PostNapisane: 13 cze 2003, 11:30 
Moderator forum

yukon napisał(a):
Witam.
Zainstalowałem 1.4 i od tej chwili nie mogę wejść na żaden serwer z BF ,wyrzuca mnie do windowsa podczas ładowania mapy.Z DC wszystko jest ok.Proszę o pomoc !

1. Łączysz się na serwery, które mają już upgrade do wersji 1.4 ?
2. Jeśli miałeś wcześniej dodatek Mercilles 4.0 (zgaduję) przeinstaluj go.
3. O oryginalnej wersji gry nie wspomnę.

Tytuł:
PostNapisane: 16 cze 2003, 16:34 

Cześć.
Mam problem z patchem 1.4 ale trochę innej natury.Czasami podczas ładowania mapy w multiplayerze pasek ładowania dochodzi do ok. 1/4 długości i stop.Aby z tego wyjść muszę restartować komputer.We wcześniejszych wersjach nigdy nie było z tym problemów.Proszę o pomoc.
Mój sprzęt:PIII 733Mhz 256MB RAM, Geforce 3 Ti200 WIN98.

Tytuł:
PostNapisane: 16 cze 2003, 18:34 

Witam serdecznie , ja mam tez problemek z patchem 1.4 ni moge sie polonczyc z zadnym serverem od BF1942. Mod wszystkie dzialajom ale i nie wiem dlaczego akurat BF nie zaskoczy , mape laduje calkiem wejde nawet do gry ale wyzuca spowrotem na Win.
Tomy - typ zrobilem wgralem jeszcze raz Mercilles 4.0 ale nic , gra to orginal , a wiec dziwi mnie to ze teras sie nie idzie podlonczyc, wchodze na servery oczywiscie gdzie jest patche 1.4 ale nic wyzuca spowrotem.
Jak mozecie pomuszcie co mozna jeszcze zrobic .

Dzieki z gury :)

Tytuł:
PostNapisane: 16 cze 2003, 19:39 

Witam.
SPOK-mam dokładnie te same problemy z tym patchem co ty,również przeinstalowałem Merciless ale to nic nie dało nadal mnie wyrzuca do windowsa.Oczywiście mam oryginał.Czekam na jakieś podpowiedzi .
Z góry dziękuję.

Tytuł:
PostNapisane: 16 cze 2003, 20:02 

Panowie. od czasu 1.4 istnieje pewna zasada stawiania serwera. admin moze wybrac 3 tryby: 1. wpuszcza klientow z dowolnie "brudna" wersja (dodatki, mercilessy i inne podmianki), 2. wpuszcza tylko "czyste instalacje bf'a", 3. wpuszcza czyste instalacje bf'a z dodatkowa kontrola zawartosci (na podstawie sumy kontrolnej - plikow serwa i klienta).
problem pewnie polega na tym, ze macie jakies podmianki: merciless, DC (tak, tak - mody tez), skiny lub.. czity. skasujcie to i wszystko powinno byc ok.

Tytuł:
PostNapisane: 16 cze 2003, 20:24 

Czyli jak dobze zrozumialem to nie kazdy server przyjmnie dodatki , ze moze wybrac szkoda to czyli wiekszosc przyjmuje tylko czysty BF bez dodatkow, szkoda w sumie .

Jest jakas mozliwosc zanim wejdzie sie na server , zeby mozna bylo sprawdzic czy dodatki do BF przyjmnie czy nie , bo prubowalem nawet na polskie i nie szlo, a Mercilles nie chce mazac bo jest dosyc ladny gra ladniej wyglada , no ja to cza bedzie tylko na Modach grac :)

Ale dzieki Kriz za informacje, w sumie to wszystko wyjasnia :)

Tytuł:
PostNapisane: 16 cze 2003, 21:01 

ano ja mam jeszcze inny problem, gierka mi działa normalnie jednak gdy wciskam esc żeby wyjsc do menu to gra się zacina

amd anthlon 1600xp
radeon 7200
windows xp
512 ddr
plz o pomoc

Tytuł:
PostNapisane: 17 cze 2003, 13:11 

A ja mam tak gdy pubuje wejść na TO to ( :D )pokazuje się ekran z mericlessem (wcześniej tego nie było) i gdy dojdzie do końca wyrzuca mnie do menu bf-a bez żadnego komunikatu gdy odinstallowałem mericlessa to zaczą się ładować z ekranem czołgiem na pustyni (standardowy obrazek) doszedł do końca i wyrzucił mnie do menu z napisem "Data differs from serwer"

Tytuł:
PostNapisane: 17 cze 2003, 23:06 

Dla mających Merciles
MC1942 v4.1.4 --
* This will include patch 1.4 compatibility
* BloodFX is recoded for alittle less CPU requirements (replaces Dice's blood)
* New unique real sounds for all aircraft
* Change of the Stuka dive horn to a more accurate audio
* Reduction of volume on STG44 by 1dB
* Increase of bass on BAR by 2dB
* MipMaps removed from GUI Images
* Restructure of file design to allow users to reduce effects to reduce game slowdown on slower systems.
* New design for secured TexturePacks (We delayed this as long as possible)
* CRC Code for PURE servers (So Admins can choose to run PURE servers and MC1942 SECURELY)

What about the future TexturePacks? We seriously need to get back on with them. Wake is the next one on deck to do. We are working on some rework to the older prior release TexturePacks such as fixing a few textures and making them more realistic. These will now be compressed and easier to download and install.

So hopefully I can get this patch done and beta tested in less than a week... if my system will stop acting up. Please visit our forums for new infomation on how to vote and many other things regarding patch 1.4 !

http://www.planetdungeonsiege.com/mercilesscreations/

Tytuł:
PostNapisane: 18 cze 2003, 11:14 

Niewiem czy dobrze zrozumiałem ale chyba ta wersja 4.1.4 dopiero wyjdzie

Tytuł:
PostNapisane: 19 cze 2003, 17:25 

jerzul napisał(a):
ano ja mam jeszcze inny problem, gierka mi działa normalnie jednak gdy wciskam esc żeby wyjsc do menu to gra się zacina

amd anthlon 1600xp
radeon 7200
windows xp
512 ddr
plz o pomoc

Mam dokladnie to samo od 1.4.
Piasek sie madrzy ze to wina radeona :(

ma ktos pomysl jak sobie z tym poradzic?
Przy ESC z gry pokazuje sie czarny ekran i koniec , gra wisi. Ale jak normaln9ie wchodze w singlu do MENU to wszystko Ok.

Tytuł:
PostNapisane: 19 cze 2003, 18:56 

Pepsee ja tez ma ATI i nie mam zadnego problemu takiego jak wy :twisted: ale mi teksury zanikja na plansza :twisted: czasami jak nie jakies sciany to gleba itp :!: mam cos podobnego w IGI 2 moze ktos cos wie na ten temat :?:

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 19 cze 2003, 23:41 

blade chyba musimy sie przerzucićna stare Cat.3.1.
Mam to samo :!: :(

Tytuł:
PostNapisane: 20 cze 2003, 13:30 

Ja mam natomiats taki problem. Jak juz wejde do gierki i chce zmienic nicka albo kolor celownika to po nacisnieciu esc wywala mnie do systemu i musze jeszcze raz sie ladowac na serwer i dopiero za drugim razem jest ok, troche to jest to uciazliwe ale innych problemow jak dotad nie odnotowalem

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 45 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2