Teraz jest 3 maja 2025, 19:31

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 17 cze 2005, 10:41 

maTTi napisał(a):
CobraVerde napisał(a):
maTTi napisał(a):
CobraVerde napisał(a):
to może w duchu wzajemnego porozumienia wprowadzimy na polskich serwerach moratorium na "kangura" ? ;)
w końcu niepisany zakaz obowiązuje na inne zachowania typu base camping i kradzież pojazdów...

To masz jakies stare informacje. Wejdz na dowolny serwer BF2 demo i zobaczysz jak araby z lotniska nie moga wyjsc.

mi chodziło raczej o akcje typu zakradanie się na wrogie lotnisko, porwanie czołgu i napiepszanie w spawny i czekający sprzęt. otoczenie ostatniej bazy to nic nagannego, ciężko się wyrawać ale gra toczy się dalej ;)

Zaskocze Cie, ale aktualnie takie akcje rowniez napotkasz :).

jezzu, wiem, że są ale są potępiane przez "poważnych" graczy i czasem tępione na serwerach. chwała adminom za to :) i chodziło mi o to, że nic nie stoi na przeszkodzie, żeby katalog "wykroczeń" poszerzyć a z czasem może ludzie się przyzwyczają. jestem idealistą ;)

Tytuł:
PostNapisane: 17 cze 2005, 11:55 

Vesp3r napisał(a):
a ja z chęcią pójde na przeszkolenie 3 miesięczne co na studiach oferują w czasei wakacji.
Z tym czyszczeniem kibli i obieraniem ziemniakó przesadziłeś stry. Mam kuzyna prosto z wojska i fakt obierali ziemniaki ale jak była ich kolejka do pomocy w kuchni, a co do kibli to nikt z nich nieczyscił, jeynie malowali kibel w zamian za przepustke :]

Już wole isć do szkoły ochroniarskiej niz babrać sie w wojsku.

Tytuł:
PostNapisane: 17 cze 2005, 14:05 
Moderator forum

CobraVerde a kto powiedzial ze stanie na pasie lotniczym/bazie jest nagane ?? to ze w BF42 tak sie umowiliscie to nie znaczy ze tak bedzie w BF2 ? bo w Vietnamie to nie było naganne wiec wcale nie jest takie oczywiste ze nie bedzie tego typu akcji ze staniem na lotnisku/bazie w czolgu - moze na FFA vietnamowcy sobie dadzą luz ale na klanówce mozesz byc pewny ze ci co grali w V kazą czolgiscie zając czolg i napi....ć we wszystko co sie zrespownuje w zasiegu oczu. Przykro mi bardzo ze burzę twój idealny wizerunek ale to jest gra wojenna tu nie ma miejsca na "fair play".

Zaraz rozpęta się dyskusja, "ale w BF2 są nieprzejmowalne flagi" - no i co z tego ? to tylko dla zlokowanych lepiej bo będą mieli się gdzie spawnowac.

Tytuł:
PostNapisane: 17 cze 2005, 14:20 

[Night]MaX napisał(a):
CobraVerde a kto powiedzial ze stanie na pasie lotniczym/bazie jest nagane ?? to ze w BF42 tak sie umowiliscie to nie znaczy ze tak bedzie w BF2 ? bo w Vietnamie to nie było naganne wiec wcale nie jest takie oczywiste ze nie bedzie tego typu akcji ze staniem na lotnisku/bazie w czolgu - moze na FFA vietnamowcy sobie dadzą luz ale na klanówce mozesz byc pewny ze ci co grali w V kazą czolgiscie zając czolg i napi....ć we wszystko co sie zrespownuje w zasiegu oczu. Przykro mi bardzo ze burzę twój idealny wizerunek ale to jest gra wojenna tu nie ma miejsca na "fair play".

Zaraz rozpęta się dyskusja, "ale w BF2 są nieprzejmowalne flagi" - no i co z tego ? to tylko dla zlokowanych lepiej bo będą mieli się gdzie spawnowac.

myślę, że w każdej grze jest miejsce na fair play, wystarczą tylko dobre chęci. ale jeżeli obie strony (vide klanówka) się umówią inaczej to ich problem ;) ja bym wołał jednak, żeby podczas gry obowiązywały takie zasady, które każdemu zapewnią dobrą zabawę i oszczędzą irytacji. a walenie w ostatnie spawny psuje grę i tak naprawdę nie ma sensu, bo kopanie leżącego to wątpliwa przyjemność...

Tytuł:
PostNapisane: 17 cze 2005, 14:27 

Neverending story..

Jakos udalo nam sie znalezc balans w 42 odnosnie basekampingu, nie widze powodow, dlaczego teraz mialo by byc inaczej..

Tytuł:
PostNapisane: 17 cze 2005, 14:49 

Z dugiej strony gra polega na strzelaniu i skoro nigdzie poza ostatnim spawnem nie ma do kogo strzelać to nie dziwne że wszyscy tam kampią.

Tytuł:
PostNapisane: 17 cze 2005, 14:50 

CobraVerde napisał(a):
myślę, że w każdej grze jest miejsce na fair play, wystarczą tylko dobre chęci. ale jeżeli obie strony (vide klanówka) się umówią inaczej to ich problem ;) ja bym wołał jednak, żeby podczas gry obowiązywały takie zasady, które każdemu zapewnią dobrą zabawę i oszczędzą irytacji. a walenie w ostatnie spawny psuje grę i tak naprawdę nie ma sensu, bo kopanie leżącego to wątpliwa przyjemność...

fair play niema nic do nieatakowania zrespawnowanych pojazdów, może niedługo niebedzie można przejmowac wrogich pojazdów, albo co gorsza flag przejetych przez przeciwnika.... :/
fair play w grach ogólnei to np zrozumienei jak jeden z przeciwnikó ma laga albo coś z połaczeniem lub kompem i poczekac chwile zeby to wyjasnic, a nie pozwalanie na "zatkanie lufy "
Nieznam się na tej scenie jeszcze dobrze ale zaczynam tu widziec rózne dziwaczne rzeczy :/ takie ejst przynajmniej moje zdanie.

Tytuł:
PostNapisane: 17 cze 2005, 16:04 
Moderator forum

no cóż jesli liga w ktrórej ramach odbedzie się klanówka nie bedzie czegos zabraniała to sorry gregory :) masz naszego czołgistę na lotnisku szybciej niż zdążysz powiedzieć "fair play"

bad a z jakiej paki sobie uzurpujecie prawo do tego zeby wasze umowy przenosic z pola 42 na bf2. :) hę ? moze przeniesiemy nasze z Vietnama ? - no rules

i tak nie ma o co tu kruszyć kopii w końcu i tak nie bedzie polskiego laddera wiec i tak to nie was dotknie nasze "barbarzyństwo" :D

Vesper to nie JK - tu przy 24 graczach na mapie musialbys co chwila czekac bo "ktos ma laga"

Tytuł:
PostNapisane: 17 cze 2005, 16:22 

Do pierwszego lanparty wszystko się samo poukłada... Pojawi się w jednym miejscu czołowe klany i przy browarze ustalą się nieformalne zasady 'o znamionach fair play'. Nie trzeba będzie wymuszać, bo ci co kampili, kampić będą tylko że nie będą mieli przyjemności z grania na lepszych serwerach. BF2 na tyle wymaga umiejętności grania w zespole że nawet im się albo znudzi kampienie albo gra. Bo zespołowe kampienie to przecież forma taktyki, nie? :P

Tytuł:
PostNapisane: 17 cze 2005, 16:24 

Eh jacy Ci Vietnamowcy nie fair play ;)

Tytuł:
PostNapisane: 17 cze 2005, 16:33 

Spawn camping w BF2 będzie utrudniony na maksa, bo czołgi są delikatne, heli wolno zawracają, a rakiety z bazook zakręcają na źródło ciepła. Nie widzę najmniejszego problemu z wyjściem z locka w takich okolicznościach przyrody.

Tytuł:
PostNapisane: 17 cze 2005, 16:59 

Zwlaszcza ze glowna baza/lotniskowiec maja dodatkowe wyposazenie antypowietrzne, zostaje tylko nawalanie z artylerii.

Tytuł:
PostNapisane: 17 cze 2005, 17:06 

A co to za problem zdjąć czołg w bazie.Wystarczy odpowiednio obejść,podbiedz w odpowiednim momencie,przyczepic C4 i boom(C4 - my biggest love :D).

Thats what the tigers love the most :D.

Tytuł:
PostNapisane: 17 cze 2005, 17:15 

Tin napisał(a):
Eh jacy Ci Vietnamowcy nie fair play ;)

pozdro dla team norway w 42

Tytuł:
PostNapisane: 17 cze 2005, 17:21 

poczekamy do piątku jak większosc bedzie meic fulla, poczekamy miesiąc wszystko się samo wyjaśni.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2