Teraz jest 22 lis 2024, 21:25

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
PostNapisane: 17 cze 2005, 17:46 

Witam panowie (i panie :?:)

To mój pierwszy post na tym forum, a piszę go dla tego, że nie mogłem znaleźć odpowiedzi na mój problem nie tylko tu ale również w całym Necie (co nie znaczy że jej tam nie ma).
Jestm już lekko sfrustrowany (delikatnie mówiąc) i mam nadzieję, że będziecie mogli mi pomóc. Dotychczas próbowałem sobie sam pomóc, ale jak dotąd bez rezultatu i skończyły mi się już pomysły.
Oki, do rzeczy. Problem polega na tym, że podczas grania (muszę tu wspomnieć że nie miałem żadnych kłopotów z odpaleniem dema) BF2 zacina się. Po chwili pojawia się czarny ekran - w tym czasie jest kompletny brak reakcji z strony kompa (np. ALT+TAB lub CTRL+ALT+DEL). Po kolejnej chwili widzę znów screenshot jaki utrwalił się w momencie zwisu, dalej kaszani się ekran (czyli kolorowa sieczka), wracają dzwięki (słychać że akcja trwa dalej, nawet mogę sobie postrzelać i takie tam; tyle że na oślep) i znów czarny ekran. Wtedy zwykle wybieram CTRL+ALT+DEL i zamykam BF2 z menadżera. Później, już w winie dość dziwnie pracuje Explorer. Jest jakiś "ospały".
Ów wspomniany czarny ekran zdarza się z różną częstotliwością: raz niemal natychmiast, czasami mogę sobie pograć dłużej.

Oki teraz moja konfiguracja:

Athlon 64 3,2GHz
MSI K8T Neo2
DDR 512MB 400MHz CL3
Sapphire Radeon 9550 128bit 128MB

Teraz co próbowałem robić.
Najpierw kombinowałem ze sterami. Miałem na początku jakieś stare Omegi (nie pamiętam wersji). Zmieniłem na najnowsze - nie pomogło.
Spróbowałem Catalyst 5.6 - tak samo.
Wyłączyłem FastWrite w sterach Radeona - bez rezultatu.
Odpuściłem OC, wracając do fabrycznych R9550, czyli 250@400 - to samo
Pozamykałem wszystkie IMO zbędne procesy - cóż...
Acha przy zmianach sterów korzystałem z Driver Cleaner Pro 1.2
Na koniec (podejrzewając niewydolność virtualnej) odinstalowałem BF2 Demo, zrobiłem defragmentację C: i tam, w domyślnym katalogu ponownie zinstalowałem Demo (czyli na tej samej partycji co i plik wymiany mieszka) - niestety, dziś, przed chwilą po raz kolejny czarny ekran zniszczył mą przyjemność z grania BF2Demo.
Nie pamiętam czy nie pominąłem którejś z desperackich prób zaradzenia temu problemowi.
Ludzie pomóżcie mi, biednemu, który poznał smak BF2, ale teraz mu zabierają miskę :(
Z góry dzięki za wszelką pomoc.

SORKI ZA PODWÓJNY TOPIC

Tytuł:
PostNapisane: 17 cze 2005, 17:56 

Ja mam podobną akcję czasami w 42. Rozwiązuje to tak:
1. Czekam aż się wszystko uspokoi (czyli aż zacznę słyszeć odgłosy walki, ale ekran jest czarny).
2. Naciskam Esc by mi wyszło do menu (czyli słyszę jego muzykę) lub od razu wychodzę do windy przez Alt-Tab.
3. Po powrocie do gry (znowu Alt-Tab) wszystko mi działa.

Tytuł:
PostNapisane: 17 cze 2005, 18:29 

To samo kiedyś miałem z -42 i pomagało :)

Strefa czasowa: UTC + 2