Teraz jest 3 mar 2025, 19:15

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 124 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: 22 cze 2005, 09:18 

No i jak wam się podoba? Czy coś was zaskoczyło w porównaniu z tym co prezentowało demo?

Ja powiem krótko - gra wymiata! Mapa z tamą rządzi! Statsy kopią tyłek! :D:D:D

Dobra, to teraz trochę "dłużej". Też macie wrażenie, że pełna wersja chodzi jednak trochę gorzej na tych samych ustawieniach, co demo? Gorzej niewiele, ale odczuwalnie?

Co do mapy z tamą, opadła mi szczena :) To miejsce nie dość, że jest niesamowicie zrobione, to jeszcze pozwala na tyle wariantów taktycznych, że głowa mała... A już totalnie wybałuszyłem oczy, kiedy zobaczyłem, jak kolesie zapinkalają helikopterami wewnątrz tych dupnych rur... :D Normalnie masakra :D

Grałem wczoraj też w jedną miejską mapkę (trochę jeszcze potrwa zanim nazwy wejdą do głowy :) ). I od razu ważna informacja dla wszystkich, którzy mówili: "Eeech, nie będzie już takich fajnych assaultowych mapek, jak Berlin, czy Stalingrad". Błąd - będą i to jakie!

Jedyne poważne zastrzeżenie mam do oficjalnych europejskich serwerów rankingowych. Grałem wczoraj aż na trzech i wszędzie ping skakał tak niemiłosiernie, że momentami nie dało się grać - wahał się od 90-94 ms chwilami aż do 240 ms! Kiedy wcisnąłem TABa, cyferki z pingiem wariowały jak oszalałe u 80% graczy.

Aha - bug z błędnym wyświetlaniem koloru nicka wrogiego gracza nadal występuje :( Miałem wczoraj taką sytuację, że widziałem przede mną na niebiesko gościa, który wcześniej mnie zabił, nawet przemknęło mi przez głowę, ze pewnie go Autobalance przerzucił - a koleś ni stąd ni zowąd wpakował mi serię i... żadnego teamkilla. Patrzę w TABa - i rzeczywiście, jest "u nich". Grrr...

No i zdarzył się też mosiek, w którego wpakowałem serię, po czym spokojnie odwrócił się i mnie kropnął. Najpierw myślałem, że to przez te lagi, ale potem sytuacja powtórzyła się z tym samym gościem. I najwyraźniej nie tylko mnie, bo niedługo później koleś wyleciał z serwera.
Stąd wniosek, że Punkbuster chyba jeszcze przysypia :(

OK, tyle ode mnie, chyba, że sobie coś jeszcze przypomnę, bo siedziałem do 3:00, a wstałem o 6:30... :P I kawy jeszcze nie piłem... :)

To ide sobie zrobić - teraz wy! :)

Tytuł:
PostNapisane: 22 cze 2005, 09:37 
Moderator forum

A ja mam jedno pytanie Shelton jak wygląda spolszczenie gry gdyz menu instalaci i ikonki sa nawet nawet.

Tytuł:
PostNapisane: 22 cze 2005, 09:44 

Od razu zainstalowałem wersję angielską. Przekonała mnie do tego instrukcja. Jeżeli "tickety" to są "kupony", "commander" to jest "komendant"*, a mapy są "Podwójnego ataku" to ja dziękuję...

*daliby kurna "dowódca", "lider", "generał" nawet itp. ale kurna "komendant"?? co to ma być, 13 Posterunek?? czy obóz dla POW??

Tytuł:
PostNapisane: 22 cze 2005, 09:46 

Heh a jak się nazywa Special Fortes ? Specjalny strażak?

Tytuł:
PostNapisane: 22 cze 2005, 09:50 
Moderator forum

Shelton napisał(a):
Od razu zainstalowałem wersję angielską. Przekonała mnie do tego instrukcja. Jeżeli "tickety" to są "kupony", "commander" to jest "komendant"*, a mapy są "Podwójnego ataku" to ja dziękuję...

*daliby kurna "dowódca", "lider", "generał" nawet itp. ale kurna "komendant"?? co to ma być, 13 Posterunek?? czy obóz dla POW??

To ja zrobie podobnie usune PL i zainstaluje ANG. A jak wygladaja 64 osobowe mapy???? Cos nowego sie na niej pojawia na takiej np. Gulf of Oman??

Tytuł:
PostNapisane: 22 cze 2005, 09:51 
Moderator forum

Specyfik napisał(a):
Heh a jak się nazywa Special Fortes ? Specjalny strażak?

Special Forces??? to jest komandos czyli wg mnie ok [/b]

Tytuł:
PostNapisane: 22 cze 2005, 09:55 

Komandos.... prędzej jednostki specjalne lub siły specjalne ale komandos?? :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 22 cze 2005, 09:58 

Uapa napisał(a):
Shelton napisał(a):

To ja zrobie podobnie usune PL i zainstaluje ANG. A jak wygladaja 64 osobowe mapy???? Cos nowego sie na niej pojawia na takiej np. Gulf of Oman??

Chyba dwie nowe flagi dochodza - u Arabow na drugim koncu lotniska, w USA miedzy hotelem a morzem. Teren chyba taki sam lub minimalnie wiekszy, pojazdy nie wiem.

Tytuł:
PostNapisane: 22 cze 2005, 10:02 

pierwszy patch juz pewno w drodze ;p

Tytuł:
PostNapisane: 22 cze 2005, 10:06 

dla mnie akurat mapka z tamą jest przegięciem. może trafiłem na kiepską ekipę , może to moja wrodzona niechęć do ciasnych przestrzeni i zamotanych klimatów ala Sea Rigs z DC.
Potwierdziło się na pewno jedno. Jak nie masz grubo ponad 1GB ramu nie ustawiaj wiecej jak medium :evil:. Przy ogromnych mapkach swap skakał na dzieńdobry do 1,5GB, a mieleniu dyskiem nie było końca.
Staty rzeczywiście wymiatają, natomiast nasuwają sie takie spostrzeżenia:
- Bardzo miło że EA Polska podpisała sie pod pod polskim serverem, może jeszcze zrobić go ze statami ? Tak aby na niskich pingach na przyjaznych terenach można było pograć. niemcy mają 12 rankingowych serverów EA. Myślę, że nam wystarczy 1.
- w przeglądarce wyników z całego świata brakuje możliwości ograniczenia po rejonie czy państwie. Co mi z tego ze pierwsze 1000 miejsc na 800000 ludzi to jakieś Hong Kong i Tajwan ? a potem są na na 2 na 3 miejsca ? wygląda to tak jak by nikt nic tam nie robił tylko grał.
ciągle i w ciąż nasuwało sie jedno pytanie " Na ... mi to ?" ani nie zagram z tymi kolesiami ani co. Równie dobrze mogli by tam pisać że koleś ma -2stopnie na procu.
- cała reszta statsów jest jak najbardziej ok.

Polska wersja jest ok. trzeba się przestawić, ale nie jest tragicznie.
Natomiast jak się czyta 10 komunikatów po polsku po kolei to mam nie odparta ochotę też im napisać cos po polsku, poczym dopiero dociera do mnie ze to tylko komunikaty z gry.

Tytuł:
PostNapisane: 22 cze 2005, 10:07 

Shelton napisał(a):

Podaj mi prosze lepsza propozycje na tlumaczenie "ticket" niz "kupon".

Co do komendanta to sprawdz sobie w dowolnym slowniku wojskowym. Komendant to glownodowodzacy sil zbrojnych na jakkims obszarze.

Mapy sa "podwojnego uderzenia" w oryginale "double assault". Pokaz mi tu blad.

Ogolnie zanim zaczniesz cos krytykowac, zainteresuj sie prosze tematem. Bo jak na razie czepiasz sie pojedynczych slowek (blednie zreszta), a nie piszesz nic o ogolnej jakosci zrobienia polskiej wersji.

Tytuł:
PostNapisane: 22 cze 2005, 10:10 

no ja jeszcze czekam, ale chyba warto pisać o tym co nas boli, bo ONI czytają to forum, wiec .... PISZCZIE CO WAM SIE NIE PODOBA a paczyk będzie rozwiązaniem.
i stanie sie jasność ... :)
peace,
exx

Tytuł:
PostNapisane: 22 cze 2005, 10:12 

Tłumaczenie samej gry jest całkiem spoko.
Mega babole merytoryczne są na reklamach (Creative) z tyłu książeczki.
... 16, 32, 64 pilotów ....

Tytuł:
PostNapisane: 22 cze 2005, 10:12 
Moderator forum

Rozumiem ze jak grasz na wersji angielski to masz you have spotted enemy tank??? a nie spotkales czolg wroga????

Tytuł:
PostNapisane: 22 cze 2005, 10:13 

Piasecznik napisał(a):
Tłumaczenie samej gry jest całkiem spoko.
Mega babole merytoryczne są na reklamach (Creative) z tyłu książeczki.
... 16, 32, 64 pilotów ....

A tego to nawet nie widzialem. Co oni tam powypisywali? Zwroce uwage komu trzeba w razie czego.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 124 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2