Teraz jest 3 mar 2025, 23:46

Strefa czasowa: UTC + 2

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 124 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 22 cze 2005, 11:18 
Maskotka BF.pl

Rysław - no ok, rozumiem, polska wersja polską wersją, ale chodzi słowa, które wybraliście jako tłumaczenie, a które nam nie odpowiadają... wielu z nas nazwałoby te rzeczy po polsku troszkę inaczej i w tym właśnie jest problem... (np. zamiast grenadier to przeciwpancerny, kupony - punkty albo coś w tym stylu). No w każdym razie nie ważne, w tej chwili jest już za późno na jakiekolwiek zmiany i tego typu dyskusje są w tej chwili niepotrzebne i nic nie zmianią... następnym razem zgłoś się do nas jeśli będziesz miał problem/wątpliowści przy tłumaczeniu kolejnej części BFa, a na pewno coś razem wykombinujemy :P
Póki co Ci którzy chcą grać z polską wersją językową nie mają innego wyjścia jak po prostu przyzwyczaić się do nowego słownictwa....a jesli komuś nie podoba się polska wersja, zawsze może sobie zainstalować inną...

P.S. ja jestem obecnie na takim etapie, gdzie podobają mi się bardzo takie teksty, w których słowa angielskie są używane równocześnie z polskimi - dzięki temu jest u3many pewien klimacik i ludzie z danej społeczności mogą rozmawiać ze sobą w sposób niezrozumiały dla innych ludzi, którzy nie należą do danej grupy :)

Tytuł:
PostNapisane: 22 cze 2005, 11:19 

Ryslaw napisał(a):
Zreszta spojrz na to obiektywnie i powiedz mi prosze, czy "tiket" naprawde brzmi tak wspaniale?

Nie, nie, nie, stary - chyba się nie zrozumieliśmy. To nie brzmi ani wspaniale, ani nawet specjalnie ładnie. Po prostu w mojej ocenie jednak lepiej, niż "kupony". Nie przeczę, że duże znaczenie mają tutaj przyzwyczajenia, to fakt. Ale skoro są...

Vicky napisał(a):
No w każdym razie nie ważne, w tej chwili jest już za późno na jakiekolwiek zmiany

Eee tam, zawsze są patche... :D

Dobra, naprawdę nie ma co dzielić włosa na czworo. Ludzie piszą, że generalnie polska wersja jest OK i są to tylko drobne wpadki. Tego się więc trzymajmy i wróćmy w końcu do tematu :P

Tytuł:
PostNapisane: 22 cze 2005, 11:35 

Angielskie słowo ticket jest równie beznadziejnie głupie jak polskie kupon. Nie widzę tutaj mniejszego i większego zła poza tym, do którego się przyzwyczailiśmy. Armie walczą o bilety, no zgroza. Czemu nie punkty? Jedno EA wie.

Komendant... ja korzystam z terminu dowódca pola, bo komendant też kojarzy mi się z policjantem. Ale słowo jest jak najbardziej poprawne.

Tytuł:
PostNapisane: 22 cze 2005, 11:46 
Moderator forum

Odwieczne problemy z tlumaczeniem :D Wiem cos o tym, w koncu studiuje ten smieszny jezyk ;)

Tytuł:
PostNapisane: 22 cze 2005, 11:52 

To pozwole sobie wlaczyc sie do dyskusji - z glosem - pozytywnym i nieco off- topic, ale jakos mnie te gdybania o lokalizacji do tego sklonily :)

Pomimo brakow w tlumaczeniu (dla niektorych), klopotow z ustawieniami sprzetu (dla niektorych), czy ogolnie opinia o poszczegolnych rodzajach broni, sprzetu itd (tez dla niektorych), jest cos, co naprawde krzepi i dotyczy wszystkich.....

Premiera BF2 w Polsce jest wreszcie taka, o jakiej zawsze, my - "lokalni gracze", zawsze marzylismy.

Mamy znakomity produkt w tym samym czasie, co wszyscy na kluczowych rynkach na swiecie.

Wersja Polska nie jest jedynie łatą, a pelnoprawną czescią europejskiej wersji gry.

Premiera gry była profesjonalnie wsparta eventami oraz na biezaco aktualizowanymi informacjami na oficjalnej stronie oraz umiejetnie dawkowanymi iformacjami w press packach.

Generalnie - profesjonalna robota, a ja czuje sie wreszcie jak klient, z ktorym liczy sie producent mimo, ze wiem, ze to jest dzialanie na wyrost. Nasz rynek jest ciagle mizerny (wielkosc sprzedazy), jednak EA zdecydowalo, ze warto zainwestowac w przyszlosc....i wierze, ze slusznie

Jestem zadowolony :)

pozdr,

p.s. zainstalowalem wersje angielska - po prostu sie przyzwyczailem do BF i angielskich komunikatow - jakiekolwiek tlumaczenie byloby dla mine sztuczne, a jednego "slusznego" tlumaczenia (jak widac po dyskusji) po prostu nie ma ;-)

Tytuł:
PostNapisane: 22 cze 2005, 11:57 

Cubituss napisał(a):
Czemu nie punkty? Jedno EA wie.

Może dlatego że w grze istnieją już punkty (spawn points).
Wg mnie tłumaczenie jest bardzo dobre, konsultowane z wojskiem, więc jeśli coś się nie podoba bo wydaje nam się że powinno być inaczej to jest raczej wina naszych błędnych oczekiwań.
Jedno tylko jest źle na 100%
W konfiguracji klawiszy, ustawienia ogólne, pierwsza pozycja w wersji angielskiej to "Pickup Kit" (podniesienie wyposażenia), w wersji polskiej jest "FUNKCJA".
Chyba dalej nie trzeba komentować.

Uapa: Dokładnie o to chodzi, dzięki. Wyślij 64 myśliwców <rotfl>

Tytuł:
PostNapisane: 22 cze 2005, 11:59 

A ja mam pytanie z innej beczki :) gra chodzi bez plyty w napedzie ? czy 3ba bedzie obraz robic ? :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 22 cze 2005, 12:02 

Nie chodzi bez płyty w napędzie.

Tytuł:
PostNapisane: 22 cze 2005, 12:04 

Piasecznik napisał(a):
Wg mnie tłumaczenie jest bardzo dobre,

Zgadzam sie co jużpisałem wcześniej

Piasecznik napisał(a):
konsultowane z wojskiem,

Jak konsultacje były takie jak na pokazie, to wiemy komu podzękować :lol:

Tytuł:
PostNapisane: 22 cze 2005, 12:06 

To z innej beczki - jak z ustawieniami? U mnie, na ustawieniach z dema dziala tragicznie, w demie mialem 40fpsow, teraz 20 nie przekracza. Cos jest zle, ide meczyc sie z tym dalej.

Tytuł:
PostNapisane: 22 cze 2005, 12:09 

hehe wraenia niesamowite ..
podoba mi sie poskie tlumaczenie jest calkiem spoko - po chwili troche sie gubilem ale jest ok ... podoba mi sie tekst typu Sory wodzu ;)9 ehehehehe

niektre mapy wymiataja .. fakt ta z tamami jest naprawde zajebista :)

w piatek ide do sklepu po swoja wersje ;)))

zobacze jak bedzie u mnie chodzic w stosunku do dema mysle ze nie bedzie problemow z wydajnoscia ;)

narazie pozostaje mi granie na demie lub hehehe u kumpla ;)

Tytuł:
PostNapisane: 22 cze 2005, 12:14 

Skoro każdy pyta to zapytam i ja.

Czy przeglądarka serwerów działa poprawnie w porównaniu do dema ?

Tytuł:
PostNapisane: 22 cze 2005, 12:16 

Raix: na pokazie to była całkowita improwizacja. Nie było możliwości przygotować siebie/gromowców na pokaz. Jedynie zamieniłem z nimi parę słów 10 minut przed pokazem żeby wiedzieli czego się spodziewać.
Wojacy żyją w swoim świecie, mają swoisty sposób bycia, komunikowania się itp.
Moim zdaniem i tak wyszło całkiem nieźle.

Tytuł:
PostNapisane: 22 cze 2005, 12:17 

ja tam bede gral na eng wersji(bo jak mniemam jest taka mozliwosc) czepiacie sie paru slowek. Kupony brzmia glupio? Dla englika/amerykanca ticket brzmi glupio i jakos z tym zyja. Shit happens.

Mnie martwia texty, ze na piracie mozna grac online bo wydajac 140zl(planuje dzis to zrobic) bede czul sie wycyckany(wiem, ze nie slusznie bo dostaje to za co place ale jakos tak niesmak pozostaje) Mam nadizjee, ze patch szybko sie jakowys pojawi. Bo takie przeoczenie jak nic kosztowalo kogos glowe z EA :P

Tytuł:
PostNapisane: 22 cze 2005, 12:28 

Lailonn napisał(a):
Mnie martwia texty, ze na piracie mozna grac online bo wydajac 140zl(planuje dzis to zrobic) bede czul sie wycyckany(wiem, ze nie slusznie bo dostaje to za co place ale jakos tak niesmak pozostaje) Mam nadizjee, ze patch szybko sie jakowys pojawi. Bo takie przeoczenie jak nic kosztowalo kogos glowe z EA :P

mi to wyglada na nowy sposob nawracania piratow. Daja takim zakosztowac mutipleyera zeby na singlu sie nierozczarowali i za dwa dni wlacza sprawdzanie cdkeya przy autoryzacji. No i czesc wiary poleci do sklepow.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 124 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 2