Może ja coś dorzucę. Z demkiem nie miałem żadnych problemów natomiast w retail - w single chodzi bezproblemowo za to w multi albo wywala mi do pulitu lub częściej - pulpit plus błąd
memory.dll. Zmieniłem bios do płyty z beta na starszy, wyjąłem 1 kostkę pamięci lub pozamieniałem miejscami, przeinstalowałem windowsa

, grę, zwiększyłem swap file'a i dalej to samo. Nie zrażony kombinowałem dalej, zmieniłem sterowniki do grafiki te z płytki na 77.72 WHQL i jednocześnie wyłączyłem
Hyper Threading w biosie i ............ działa bez problemów

. Nie miałem czasu sprawdzić czy to sterowniki czy hyper threading ale pewnie to drugie.
P4P800, Intel PIV 2.66Ghz, 1024Mb Ram, GF Asus 5900.
edit:
Czyli z tego co widzę na forum mój patent

z wyłączeniem Hyper-Threading'u pomaga. Browce można przesyłać na adres @mail z profilu. A swoją drogą EA dała ciała

Czekamy na patcha.
edit2:
Zamiast wyłączać Hyper-Threading można pokombinować jeszcze z programikiem imagecfg.exe, którego używam do mającego też problemy z HT Soulseeka. Działa on tak, że dokonuje jakichś zmian w pliku .exe i tak zmieniony program chodzi tylko na jednym procesorze wirtualnym. Tylko podejrzewam, że po takiej ingerencji w grę nie wbijemy się na żaden serwer.